Την ποινική δίωξη του Κώστα Αγοραστού και του Κώστα Νούσιου ζητάει ο δικηγόρος Στέλιος Σούρλας ο οποίος έχει αναλάβει την καταγραφή νεκρών και αγνοουμένων από την κακοκαιρία Ντάνιελ.

Αναλύει τους λόγους που θα έπρεπε ήδη οι δύο άνθρωποι της Περιφέρειας αυτή τη στιγμή να διώκονται ποινικά:

“Ο κ. Νούσιος Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας ανέφερε μάλιστα ότι συμφώνησε με την πρόταση του δημάρχου (Παλαμά) και εμπιστεύτηκε τον δήμαρχο επειδή στο παρελθόν, όσα είχε προτείνει είχαν λειτουργήσει. Όπως παραδέχθηκε μάλιστα, τα τέσσερα χρόνια που βρίσκεται στην περιφέρεια «δυστυχώς δεν υπάρχει αντιπλημμυρικό σχέδιο, όλα δουλεύουν με την πρακτική και με το τι έχει συμβεί στο παρελθόν».
Μέσα από αυτή τη ομολογία αλλά και τη μαρτυρία, θεμελιώνεται ξεκάθαρη Ποινική ευθύνη του Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας αλλά και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού.
Μας θυσίασαν χωρίς σχέδιο,
μας άφησαν στο έλεος του Θεού,
μας λέγανε ψέματα τόσα χρόνια για δήθεν αντιπλημμυρικά έργα,
δεν μας ενημέρωσαν ποτέ να εκκενώσουμε τα χωριά και εκ των υστέρων δεν πράξανε το ελάχιστο για αποκατάσταση και μέριμνα των πλημμυροπαθών.
Ο απαραίτητος – τουλάχιστον ενδεχόμενος – δόλος είναι ξεκάθαρος και αδιαμφισβήτητος.
Αυτά τα ολίγα για αρχή και έπεται συνέχεια…

Stelios Sourlas

ΠΗΓΗ:https://karditsastakra.com/2023/09/18/%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%b9%ce%bf%cf%82-%cf%83%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%bb%ce%b1%cf%82-%ce%ad%ce%b3%ce%ba%ce%bb%ce%b7%ce%bc%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%b5%ce%bd%ce%b4%ce%b5%cf%87%cf%8c%ce%bc%ce%b5%ce%bd/