Όπως όλοι οι ηγέτες και ο Νετανιάχου τον εαυτό τους προστατεύουν ενάντια στη μήνι των Ισραηλιτών

ΠΡΟΣΕΧΕΙ  ΤΟΝ  ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ – ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΟΜΙΖΕΙ ΣΕ ΒΙΛΑ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΤΟΥ – ΟΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΜΑΧΟΙ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΑΣΙΑ

netaniaxou_-

 

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ με την κίνηση του πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου, και της συζύγου του, Σάρα, να μετακομίσουν σε πολυτελή έπαυλη με βαθύ πυρηνικό καταφύγιο εν μέσω του πολέμου με τη Χαμάς.

Πρόκειται για μία περιφραγμένη έπαυλη της Ιερουσαλήμ, που ανήκει στον Αμερικανοεβραίο δισεκατομμυριούχο Simon Falic και διαθέτει υψηλού επιπέδου ασφάλεια.

                                                                                                        This is Simon Falic

Όπως υπογραμμίζει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα, Daily Mail, «η βίλα προσφέρει στον Ισραηλινό πρωθυπουργό μια διέξοδο από την αυξανόμενη οργή των Ισραηλινών πολιτών, που είναι θυμωμένοι για το πώς οι μαχητές της Χαμάς μπόρεσαν να παραβιάσουν τα σύνορα της χώρας, να δολοφονήσουν βάναυσα 1.400 άνδρες, γυναίκες και παιδιά και να αρπάξουν 220 ομήρους στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το ζευγάρι διαμένει στο σπίτι του Αμερικανού μεγιστάνα. Το 2021 ήταν και πάλι εκεί παρά το γεγονός ότι ο Νετανιάχου και η σύζυγός του έχουν αρκετά ακίνητα.

Η μετακόμιση του πρωθυπουργού και της συζύγου του στην έπαυλη του φίλου τους, έχει προκαλέσει την οργή των Ισραηλινών.

 

Ο δημοσιογράφος Uri Misgav μοιράστηκε φωτογραφίες του ακινήτου και δήλωσε: «Ανακαινίζουμε, εξασφαλίζουμε και χρηματοδοτούμε τρία σπίτια για την οικογένεια Νετανιάχου. Δεν ξέρω καν αν αυτό είναι νόμιμο».

Επίσης, ο ίδιος τόνισε ότι το προσωπικό -συμπεριλαμβανομένου του σεφ- μεταφέρεται στην έπαυλη ενώ οι προετοιμασίες υποδηλώνουν ότι οι μελλοντικές συναντήσεις με παγκόσμιους ηγέτες θα γίνονται εκεί.

Το ίδιο δημοσίευμα, υπογραμμίζει ότι «η απόφαση για μετακόμιση σε κατοικία με πυρηνικό καταφύγιο δεν είναι συνηθισμένη στο Ισραήλ, ακόμη και μεταξύ των πλουσίων. Αλλά με τις απειλές του Ιράν, το στρατηγείο του Νετανιάχου έκρινε ότι η μετακόμιση ήταν απαραίτητη».

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα, λίγο πριν η Χαμάς κηρύξει τον πόλεμο, η οικογένεια Νετανιάχου μετακόμισε στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria στην Ιερουσαλήμ. «Εκείνη την εποχή, το γραφείο του πρωθυπουργού ανέφερε ότι στο σπίτι στην Ιερουσαλήμ γίνονταν ανακαινίσεις για την ενίσχυση της ασφαλείας του οικήματος», υπενθυμίζει η Daily Mail.

Και καταλήγει: «Πριν από τις φρικαλεότητες της Χαμάς, εκατοντάδες χιλιάδες Ισραηλινοί είχαν διαμαρτυρηθεί κατά του πρωθυπουργού και του δεξιού συνασπισμού του για τα σχέδια μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, τις καταγγελίες για πελατειακές σχέσεις και το γεγονός ότι επέτρεψαν στους Εβραίους εποίκους να επεκταθούν σε περισσότερες περιοχές που υποτίθεται ότι θα κατέχουν οι Παλαιστίνιοι».

ΠΗΓΗ:MAKELEIO.gr 30/10/23

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.