Για τον 81χρονο Τζο Μπάιντεν ο έρως (δηλαδή η εξουσία) χρόνια δεν κοιτά!

Γενέθλια για τον Τζο Μπάιντεν – «Πολλοί άνθρωποι επικεντρώνονται στην ηλικία μου, το κατανοώ»

Γενέθλια για τον Τζο Μπάιντεν - Τα πόσα κλείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑFacebook Twitter

Τα 81α γενέθλιά του κλείνει σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν ανέκαθεν αστειεύεται για το θέμα της ηλικίας του, καθώς όπως έχει και ο ίδιος δηλώσει, είναι το βασικό του μειονέκτημα έναν χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, το 2024.

Κατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας  του μάλιστα, μίλησε για τις ανησυχίες του λόγω του ότι μεγαλώνει, ενώ όταν κάποιος από το κοινό έπεσε τον ρώτησε χαριτολογώντας  «Είστε καλά; θέλω οι δημοσιογράφοι να γνωρίζουν ότι δεν ήμουν εγώ», μία αναφορά στις πτώσεις που είχε στο παρελθόν και έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Ο Τζο Μπάιντεν έχει ήδη τον τίτλο του πιο ηλικιωμένου προέδρου των ΗΠΑ, ενώ αν τα καταφέρει στις εκλογές του 2024 και κερδίσει δεύτερη θητεία, θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο σε ηλικία 86 ετών.

Η υγεία του Μπάιντεν είναι καλή, αλλά ψηφίζοντάς τον οι Αμερικανοί θα πρέπει να ρισκάρουν ότι αυτό δεν θα αλλάξει.

Πρόσφατη δημοσκόπηση, αποκάλυψε ότι το 71% των ψηφοφόρων, τον θεωρούν πολύ μεγάλο σε ηλικία για να είναι πρόεδρος.  Βλέποντας αυτή τη δημοσκόπηση ο πρώην υπεύθυνος στρατηγικής των Δημοκρατικών Ντέιβιντ Άξελροντ ζήτησε από τον Τζο Μπάιντεν να αναρωτηθεί «αν διεκδικεί δεύτερη θητεία στην προεδρία σκεπτόμενος το δικό του συμφέρον ή αυτό της χώρας».

Πριν τις εκλογές του 2020 ο Μπάιντεν είχε περιορίσει τις μετακινήσεις του λόγω της πανδημίας covid-19, αυτή τη φορά όμως θα «οργώσει» τις ΗΠΑ και θα ασκεί κανονικά τα καθήκοντα του προέδρου.

Αν και ο γιατρός του τον χαρακτηρίζει «ακμαίο», είναι αδιαμφισβήτητο ότι η ηλικία του φαίνεται.

Το περπάτημά του εμφανίζει δυσκαμψία και πολλές φορές όταν μιλά, η φωνή του μοιάζει με μουρμουρητό, δύσκολο να ακουστεί. Χρησιμοποιεί μια μικρότερη και πιο σταθερή σκάλα για να ανέβει στο προεδρικό αεροσκάφος, ενώ συχνά τα λάθη στις ομιλίες του γίνονται συχνά αντικείμενο σχολιασμού.

«Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να επικεντρώνονται στην ηλικία μου. Το κατανοώ, πιστέψτε με», διαβεβαίωσε, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που έχει δηλώσει κάνοντας χιούμορ ότι είναι 800 ετών.

Ωστόσο ο Τζο Μπάιντεν τονίζει συχνά ότι η ηλικία του του προσφέρει «σοφία», και πως ότι έχει ανακαλύψει ότι για τους Αμερικανούς προέδρους «ο βιολογικός χρόνος φαίνεται να περνά πιο αργά» σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.