Αυτοί θα υποστούν τις συνέπειες του πλούσιου και εμείς είθε να αξιωθούμε τη μοίρα του Λάζαρου!

Γιατί οι Δισεκατομμυριούχοι Πουλάνε Μετοχές Και Χτίζουν Τεράστια Καταφύγια Επιβίωσης;Ελπίζουν ότι θα πεθάνουν κανα μήνα αργότερα από μας τους φτωχούς πληβείους,

Αν θέλετε να καθορίσετε τι πιστεύουν οι άνθρωποι, μην ακούτε τι λένε. Αντίθετα, παρακολουθήστε προσεκτικά τι κάνουν στην πραγματικότητα. Τις τελευταίες ημέρες, το χρηματιστήριο βρίσκεται κοντά σε ιστορικά υψηλά και οι ηγέτες των επιχειρήσεων μας διαβεβαιώνουν ότι καλές μέρες είναι μπροστά. Εν τω μεταξύ, πολλοί από τους πιο διάσημους δισεκατομμυριούχους μας κάνουν πράγματα που δείχνουν ότι ανησυχούν εξαιρετικά για το τι έρχεται στο μέλλον. Για παράδειγμα, κατά τους δύο πρώτους μήνες του τρέχοντος έτους, ο Jeff Bezos, ο Jamie Dimon και ο Mark Zuckerberg «έχουν πουλήσει μεγάλα κομμάτια μετοχών στις δικές τους εταιρείες»

Ο Jeff Bezos της Amazon, ο Jamie Dimon της JPMorgan και ο Mark Zuckerberg της Meta έχουν πουλήσει μεγάλα κομμάτια μετοχών στις δικές τους εταιρείες. Πώς κι έτσι?

Ο Μπέζος είναι πολύ μπροστά μετά την εκφόρτωση 50 εκατομμυρίων μετοχών της Amazon σε μόλις εννέα ημέρες συναλλαγών αυτόν τον μήνα, κερδίζοντας περίπου 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ζούκερμπεργκ εξαργύρωσε σχεδόν 1,8 εκατομμύρια μετοχές της αυτοκρατορίας του στα social media για περισσότερα από 400 εκατομμύρια δολάρια το τελευταίο δίμηνο του 2023.

Ο Dimon της JPMorgan εντάχθηκε στο κλαμπ αυτόν τον μήνα, απορρίπτοντας περίπου 822.000 μετοχές της τράπεζας που ηγείται για περίπου 150 εκατομμύρια δολάρια.

Εάν αυτοί οι άνδρες πιστεύουν ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα αναπτυχθεί και οι εταιρείες τους θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, θα ήταν λογικό να μείνουν πίσω και να αφήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους να αυξηθούν σε αξία.

Αντίθετα, όλοι έχουν αποφασίσει ότι αυτή είναι η τέλεια στιγμή για πώληση.

Και σίγουρα μπορώ να το καταλάβω. Τον περασμένο χρόνο, οι μετοχές και των τριών εταιρειών έχουν εκτοξευθεί σε πρωτοφανή ύψη …

Η μετοχή της Meta αυξήθηκε κατά 186% τον περασμένο χρόνο, η JPMorgan έχει αυξηθεί σχεδόν κατά 30% και η Amazon έχει εκτιναχθεί κοντά στο 90%. Και οι τρεις εταιρείες διαπραγματεύονται κοντά σε υψηλά ρεκόρ.

Αυτοί οι άντρες δεν έγιναν βρόμικοι πλούσιοι με το να είναι ηλίθιοι, και το να πουλάνε στο απόγειο της φούσκας σίγουρα δεν θα ήταν ανόητο.

Είναι όμως αυτός ο μόνος λόγος που αυτοί οι δισεκατομμυριούχοι ρευστοποιούν πυρετωδώς μετοχές;

Τις τελευταίες εβδομάδες, έχει γίνει πολύς λόγος για το γεγονός ότι ο Ζούκερμπεργκ και η σύζυγός του κατασκευάζουν ένα απολύτως τεράστιο συγκρότημα επιβίωσης στη Χαβάη. Τα παρακάτω προέρχονται από το περιοδικό Time

Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta Mark Zuckerberg και η σύζυγός του Priscilla Chan, συνιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος της Πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg, σχεδιάζουν να χτίσουν ένα υπόγειο καταφύγιο 5.000 τετραγωνικών ποδιών στο ράντσο τους στη Χαβάη με τη δική του ενέργεια και προμήθειες τροφίμων, σύμφωνα με ένα Wired. έρευνα που δημοσιεύθηκε στις αρχές του μήνα.

Το σχέδιο είναι ότι η πόρτα του καταφυγίου θα είναι κατασκευασμένη από μέταλλο και θα γεμίσει με σκυρόδεμα – συνηθισμένο σε αποθήκες και καταφύγια βομβών, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο στο εκτενές άρθρο του επικαλούμενο έγγραφα σχεδιασμού και συνεντεύξεις.

Γιατί λοιπόν ο Ζούκερμπεργκ κάνει τέτοια προσπάθεια;

Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε οι υπόλοιποι;

Ναι, είναι αλήθεια ότι ο Zuckerberg ήταν πάντα κάτι παραπάνω από λίγο εκκεντρικός.

Αλλά πολλά άλλα εξαιρετικά πλούσια άτομα προετοιμάζονται επίσης για την καταστροφή. Στην πραγματικότητα, ο Σαμ Άλτμαν και ο Πίτερ Θίελ δείχνουν να ανησυχούν εξαιρετικά για τους καιρούς που πλησιάζουν…

Για να κρατηθεί ασφαλής, ο Άλτμαν κρατά ένα απόθεμα από το συνηθισμένο φαγητό Doomsday prepper που περιλαμβάνει αντιβιοτικά και νερό, καθώς και μερικά πιο ασυνήθιστα αγαθά. Είπε στους ιδρυτές της startup Shypmate, σύμφωνα με τον New Yorker: «Προσπαθώ να μην το σκέφτομαι πολύ. Αλλά έχω όπλα, χρυσό, ιωδιούχο κάλιο, αντιβιοτικά, μπαταρίες, νερό, μάσκες αερίων από την Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη και ένα μεγάλο κομμάτι γης στο Big Sur στο οποίο μπορώ να πετάξω».

Είπε επίσης ότι αυτός και ο συνιδρυτής του PayPal, Peter Thiel, έχουν «διακανονιστεί» να καταφύγουν σε ένα από τα πολυτελή ακίνητα του Thiel στη Νέα Ζηλανδία σε περίπτωση που έρθει το Τέλος του Κόσμου.

Γιατί ο Sam Altman θα χρειαζόταν όπλα και μάσκες αερίων;

Και γιατί θα χρειαζόταν ιωδιούχο κάλιο;

Τι ακριβώς περιμένει να συμβεί;

Άλλοι δισεκατομμυριούχοι φτάνουν σε ακόμη μεγαλύτερα άκρα.

Ο Al Corbi, ιδρυτής και πρόεδρος της Strategically Armored & Fortified Environments, λέει ότι αυτή τη στιγμή εργάζεται σε ένα «φρούριο νησί» για έναν πελάτη που θα έχει μια πολύ βαθιά τάφρο γύρω του γεμάτη με πολύ εύφλεκτο υγρό …

Ο Corbi – που εργάστηκε στην ανακτορική κατοικία 27 ορόφων, αξίας 4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Βομβάη, του επιχειρηματία μεγιστάνα Mukesh Ambani της Reliance Industries – αποκαλύπτει στο THR ότι το πιο θεαματικό έργο του, που πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2025, είναι ένα νησιωτικό φρούριο που δημιουργήθηκε σε μια έκταση 200 στρεμμάτων. ιδιοκτησίας στις ΗΠΑ, με τακτικά συστήματα αιχμής.

«Το καταφύγιο μπορεί να αντέξει μια έκρηξη ένα μίλι από το σημείο μηδέν», λέει ο Corbi. «Αλλά αυτό ήταν σχεδόν τυχαίο. Ο πελάτης [ένας μεγιστάνας των επιχειρήσεων] έλεγε: «Θέλω να βεβαιωθώ ότι κανείς δεν μπορεί να φτάσει στην οικογένειά μου», οπότε καταλήξαμε να χτίσουμε κυριολεκτικά μια λίμνη βάθους 30 ποδιών [γύρω από το συγκρότημα] με ένα ελαφρύτερο από – εύφλεκτο από το νερό υγρό που μπορεί να μετατραπεί σε δακτύλιο φωτιάς. Η μόνη πρόσβαση στο νησί είναι μια αιωρούμενη γέφυρα.»

Πρέπει να ομολογήσω ότι ακούγεται πολύ ωραίο.

Ελπίζω απλώς να έχουν καταλάβει πώς να εμποδίσουν τη φωτιά να ξεφύγει από την τάφρο.

Η ιδιοκτησία θα έχει επίσης «κανόνια νερού που μπορούν να καταρρίψουν αλεξίπτωτα» …

Επίσης στο έργο του Corbi, «υπάρχουν κανόνια νερού που μπορούν να καταρρίψουν αλεξίπτωτα, ελικόπτερα Apache, οτιδήποτε έρχεται στο δρόμο σας 500 πόδια στον αέρα», λέει. «Στη συνέχεια πήραμε όλη τη βρωμιά που αφαιρέθηκε για τη λίμνη για να χτίσουμε κυριολεκτικά ένα βουνό ως φυσική οχύρωση γύρω από την ιδιοκτησία. Και κόψαμε μια σήραγγα με φλογοβόλα, συστήματα αερίων, έναν ατσάλινο τοίχο που κλείνει στη μέση που θα μπορούσε να σταματήσει ένα 16τροχο που κινείται με 80 μίλια την ώρα και κολώνες στα δύο άκρα».

Λοιπόν, έχω μια ερώτηση.

Γιατί να μπω σε τόσο κόπο;

Εάν η ζωή πρόκειται να συνεχιστεί λίγο πολύ όπως συνέβη τις τελευταίες δεκαετίες, γιατί να σπαταλάμε τόσα πολλά χρήματα;

Προφανώς ο πελάτης που πληρώνει για αυτό το νησιωτικό φρούριο οραματίζεται ότι ο κόσμος θα τρελαθεί.

Και συμφωνώ με αυτή την εκτίμηση.

Στην πραγματικότητα, πιστεύω ότι τα πιο χαοτικά κεφάλαια σε όλη την ανθρώπινη ιστορία είναι μπροστά μας.

Οι δισεκατομμυριούχοι που έχω συζητήσει σε αυτό το άρθρο δεν θα έβλεπαν μαζί μου όλες τις λεπτομέρειες, αλλά σίγουρα προετοιμάζονται και για αποκαλυπτικές στιγμές.

Τι γίνεται με εσάς;

Έχετε προετοιμαστεί για αυτό που έρχεται;

Ελπίζω ναι, γιατί το ρολόι χτυπάει…

themostimportantnews.com και https://www.triklopodia.gr/%ce%b3%ce%b9%ce%b1%cf%84%ce%af-%ce%bf%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%cf%83%ce%b5%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%bf%cf%8d%cf%87%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%ac%ce%bd%ce%b5/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.