Έλληνες και να μη διχασθούν; Θα ήταν εξαίρεση στον κανόνα. Οι κυβερνητικοί τρίβουν τα χέρια τους όσο οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών διχάζονται.

Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για συναυλία για τα Τέμπη

26 οικογένειες των θυμάτων δηλώνουν αντίθετες με το εισιτήριο στη συναυλία

Πράσινο φως από το υπουργείο Πολιτισμού για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για συναυλία για τα Τέμπη

Το πράσινο φως έδωσε, ομόφωνα, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων, στο αίτημα του Συλλόγου Ατόμων Πληγέντων Δυστυχήματος, για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου, με σκοπό την διοργάνωση, στις 11 Οκτωβριουμ συναυλίας μνημης. Το αρμόδιο γνωμοδοτικό συμβούλιο του υπουργείου Πολιτισμού συζήτησε το αίτημα κατά την σημερινή του συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι την έντονη αντίθεσή τους στην πραγματοποίηση της συναυλίας έναντι εισιτηρίου 15 ευρώ εκφράζουν 26 οικογένειες και συγγενείς θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη, υποστηρίζοντας ότι ο εισπρακτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης αλλοιώνει το συμβολισμό της.

Έλληνες και να μη διχασθούν; Μεταξύ των υπογραφόντων την ανακοίνωση βρίσκονται και οι οικογένειες του Νικολάου και του Δημητρίου Πλακιά, που ζητούν σεβασμό στη μνήμη των αγαπημένων τους προσώπων. Σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι οικογένειες τονίζουν: «Ο εισπρακτικός χαρακτήρας της συναυλίας δυστυχώς αλλοιώνει το συμβολισμό της εκδήλωσης, ο οποίος δεν πρέπει να είναι άλλος από την αλληλεγγύη για τον αγώνα μας».

Προσθέτουν, μεταξύ άλλων, ότι «όσοι ενεργούν εξ ονόματος των οικογενειών των θυμάτων και απευθύνονται στο κοινό, επιβάλλεται πρώτα να ενημερώνουν, να λαμβάνουν υπόψη τη γνώμη τους και να έχουν τη συναίνεσή τους όταν αναφέρονται σε αυτές».

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.