Πως το Σύστημα και η ΝΤΠ προωθούν τα «πετυχημένα» δικά τους παιδιά. Μέρος 5ο

Τελειώνοντας το πέμπτο και τελευταίο μέρος της αφήγησής μας θα αφήσω κάποιον άλλο να σας διηγηθεί αντικειμενικά αν και με κάποιο ίχνος ζηλοτυπίας και κυνισμού πως τα “πετυχημένα” παιδιά της Νέας Τάξης Πραγμάτων επιλέγονται και ανεβαίνουν τα σκαλοπάτια της επιτυχίας.

Οι υπόλοιποι, αυτοί που δεν θα υποχωρήσυν αλλά θα επιμένουν σταθερά στο ύψος της ανυποχώρητης ηθικής τους συνείδησης, θα μένουν και θα μένουν πάντα πίσω. Θα ακολουθούν είτε το γνωρίζουν είτε όχι, τα βήματα του φτωχού Ναζωραίου που γεννήθηκε σε καλύβα-στάβλο και πέθανε σαν εγκληματίας στο σταυρό.. Θα παραθεωρούνται, θα ανασκολοπίζονται παντοιοτρόπως, θα γίνονται σκουπίδια τα οποία το πανίσχυρο Σύστημα θα τα πέτει πάντα στο περιθώριο γιατί ξέρει ότι δεν έχει να ωφεληθεί καθόλου απ’ αυτούς. Τους κάνει πέρα και συνεχίζει με τους οσφυοκάμπτες και τους σφουγκοκολάριους κι έχει άφθονους τέτοιους να επιλέξει.

Κι αν κάποιος καλός, ευσυνείδητος, τίμιος, δίκαιος και ηθικός ξεγλυστρήσει και ανέβη στο πάλκο των διασήμων, σαν καθηγητής, σαν φιλόσοφος, σαν πολιτικός τύπου δίκαιος Αριστείδης, ο γράφων έχει γνώση αρκετούς τέτοιους που διέγραψαν μια πορεία στην τροχιά των διασημοτήτων, όμως ελάχιστοι εξ αυτών κατόρθωσαν να επιβιώσουν άσπιλοι και αστιγμάτιστοι.

Ο Νικόλας Ψαρουδάκης για παράδειγμα, ο ασυμβίβαστος πρόεδρος της Χριστιανικής Δημοκρατίας για να γίνει βουλευτής συμβιβάστηκε με ένα αστικό υλιστικό κόμμα (το ΠΑΣΟΚ σαν βουλευτής Επικρφατείας) ενώ σε όλα του τα βιβλία έλεγε, “άπελθε απ’ εμού το ποτήριο τούτο” με αποτέλεμα να διαλύσει το δικό του Κίνημα-κόμμα. Όταν δε έθεσε υποψηφιότητα συνεργαζόμενος με τη Νέα Δημοκρατία του δράκουλα του ελληνικού κοινοβουλίου Κώστα Μητσοτάκη τον αποκαθήλωσε και τον διέγραψε το ίδιο του το κόμμα. ΄΄Ηταν ο ίδιος άνθρωπος που όταν ο Εβραίος Μασόνος Ισαάκ Καμπελή στην αρχή της καριέρας του τον παρώτρυνε να γίνει μασόνος για να γίνει εύκολα και γρήγορα πετυχημένος βουλευτής αυτός αρνήθηκε. Και ο ΙΘσαάκ Καμπελή έμεινε απορημ’ενος με ανοικτό το στόμα και ομολόγησε “τότε δεν θα δεις ποτέ την πόρτα της Βουλής!”

Δυστυχώς η μασονία και τα παρακλάδια της Ρόταρυ, Ροδόσταυροι, Πρόσκοπισμός, Θυγατέρες της Πηνελόπης, Γκάπανς, Αχέπανς, κ.ά. βρίσκονται παντού και στρώνουν το χαλί της επικράτησης της Νέας Ταξης Πραγμάτων, στην ουσία της βασιλείας του Αντιχρίστου.

Σε επίρρωση των πιο πάνω ένας φίλος μου “ανένταχτος” καθηγητής όποτε τον συναντώ μου επαναλαμβάνει: “Με υποβλέπουν όλοι οι συνάδελφοί μου που στην πλειοψηφία τους είναι μασόνοι και μου σκάβουν συνεχώς το λάκκο. Με έχουν αφήσει μόνο μου να κάνω όλη την χαμαλοδουλειά και όλοι τους είναι εναντίον μου ή με υποσκάπτουν για να τα παρατήσω και να παραιτηθώ ώστε να με αντικαταστήσουν με δικό τους”

Ένας άλλος στενός φίλος καθηγητής και αυτός, επιβιώνει γιατί δεν μιλάει σε κανένα, δεν εμπιστεύεται ούτε έχει φιλίες με κανένα, είναι απόμακρος και αυτοαφανιστικός από πλευράς συμπεριφοράς και χαρακτήρος κι έτσι δεν δίνει πατήματα να τον πετάξουν. Τον έχουν κολλήσει στη γωνία,  κάνει διπλάσια και τριπλάσια δουλειά από αυτούς, τρέχει από Συνέδριο σε Συνέδριο, τον θεωρούν μεγάλο ψώνιο, αλλά επειδή δεν αντιλέγει, δεν αντιμιλάει, είναι εύκολος και υποχωρητικός, επιβιώνει. Είναι αρκετά έξυπνος ώστε να τον επαινούν κι όλας οι πιο ακραιφνείς ανταγωνιστές του. Μερικοί μάλιστα τον εκμεταλλεύονται εν γνώσει του.

Τα πιο πάνω είναι μερικά παραδείγματα εξαιρέσεις. Ο κανόνας όμως είναι ο εξής: Είσαι δικό μας παιδί, μας υπακούεις, ακολουθείς το δικό μας παρτάδειγμα χωρίς αντιρρήσεις και ενδοιασμούς, επομένως σε προωθούμε. 

Ένα τυπικό τέτοιο πολύ πρόσφατο παράδειγμα είναι η επιλεχθείσα Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Ας δούμε πως ένας άσχετος προς το δικό μας πνεύμα και το αφήγημα τούτο δημοσιογράφος, ο  Παναγιώτης Μαυροειδής, στο αριστερόμπλογκ του την σχολιάζει:

Η Έφη Αχτσιόγλου και ο παρκαδόρος Πολιτικός Μηχανικός

Έφη ΑχτσιόγλουΥπουργός Εργασία υπόδειγμα πετυχημένου παιδιού της ΝΤΠ.

Τη νέα Υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, δεν τη γνωρίζω. Από μια άποψη χαίρομαι: Δεν ανήκει στην κατηγορία αυτών που γνώριζα, γνωρίζω, αλλά ντρέπομαι να το πω.

Υπουργός Εργασίας λοιπόν, στα 31 της χρόνια. Από μια άποψη, το θέμα πουλάει: «Ο Τσίπρας έβαλε στην κυβέρνηση ένα νέο άνθρωπο και μάλιστα γυναίκα, σπάζοντας τις επετηρίδες».

Διαβάζουμε στο βιογραφικό της ότι τέλειωσε λέει τη Νομική, μετά πήρε  μεταπτυχιακό και  διδακτορικό δίπλωμα. Ας τα μετρήσουμε όπως ο Τσάκωνας στην αθάνατη ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα»:

  • 4 χρόνια προπτυχιακές σπουδές, 18 ως 22
  • 2 χρόνια (συνήθως) μεταπτυχιακές σπουδές, 22 ως 24
  • 4 χρόνια (συνήθως) για το διδακτορικό, 24 ως 28

Κάπως έτσι πάνε τα πράγματα για ένα άριστο, που δεν καθυστερεί πουθενά και δεν έχει κενά στην πορεία του (πχ βγάζοντας όλη την ερευνητική εργασία του καθηγητή του σαν σκλαβάκι ή κουβαλώντας τους καφέδες του).

Τι έκανε λοιπόν η Έφη από τα 28 έως τα 31;

Όλο περηφάνια στο βιογραφικό της, αναφέρεται ότι σε τρία μόλις χρόνια:

  • Διατέλεσε μέλος της  Διοίκησης  του ΟΑΕΔ
  • Διατέλεσε μέλος της  Διοίκησης    του ΑΣΕΠ
  • Έγινε Διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του Υπουργού Εργασίας
  • Ήταν υπεύθυνη για τη διαπραγμάτευση της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους Θεσμούς σε ζητήματα σχετικά με την αγορά εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης.
  • Εργάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
  • Δούλεψε επίσης στον Τομέα Αστικού Δικαίου, Πολιτικής Δικονομίας και Εργατικού Δικαίου του Τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διατέλεσε ερευνήτρια στο Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου.

Επαναλαμβάνουμε για να γίνει κατανοητό: όλα αυτά σε τρία χρόνια. Η Έφη διοίκησε  τη μισή Ελλάδα, αλλά και λίγη από την Ευρώπη. Όχι απλά ήταν ανοιχτές οι πόρτες, αλλά μάλλον παραμέριζαν και τα κουφώματα, ίσως και ολόκληρα τα κτίρια για να περάσει…

Κάντο όπως η Έφη λοιπόν…

Από την άλλη, εγώ έτυχε την προηγούμενη βδομάδα να συζητώ με ένα συνάδελφο Πολιτικό Μηχανικό συνομήλικό της, με δύο μεταπτυχιακά και διδακτορικό. Τον συνάντησα εργαζόμενο σε πάρκινγκ. Μισθός 650 ευρώ το μήνα. Και όμως ο παρκαδόρος ήταν ευτυχισμένος, χαμογελαστός και αισιόδοξος:

«Μια χαρά είμαι. Πριν δούλευα σε Τεχνικό Γραφείο, σαν μηχανικός, με τεράστιες ευθύνες και έπαιρνα 380 ευρώ με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, 11μηνη αμοιβή και φυσικά με την ασφάλιση να την πληρώνω εγώ».

Θυμήθηκα τις  χιλιάδες επιστημόνων (όσους δε γέμισαν ακόμη τις βαλίτσες τους για το εξωτερικό), που δουλεύουν ταπεινωμένοι/ες για ελάχιστα χρήματα, για 10-12 ώρες και με το κεφάλι σκυμμένο.

Για όλους αυτούς, που δε δήλωσαν σφουγκοκωλάριοι της εξουσίας, όχι μόνο δεν είναι ανοιχτές οι πόρτες, αλλά πέφτουν και τα ταβάνια στο κεφάλι τους. Δεν είναι καθόλου τυχαία η σκωπτική λαϊκή έκφραση: «Τι να κάνουμε, δεν έχουμε όλοι τον κώλο πίσω, όπως κάποιοι άλλοι».

Δεν τα βάζω με την Έφη. Με αυτή μάλλον θα οργιστεί και θα φτύσει με αηδία η  γενιά της. Δεν είναι βέβαια η πρώτη και μοναδική περίπτωση: Η φράου Διαμαντοπούλου του ΠΑΣΟΚ, ξεκίνησε από τα 26 της και χωρίς να δουλέψει ποτέ, να διοικεί την Ελλάδα και την Ευρώπη (μαζί με τη Δαμανάκη που εισπράττει ακόμη το μισθό των 8.333 ευρώ της Επιτρόπου της ΕΕ).

Τα βάζω με εκείνους τους «αριστερούς»  και «κομμουνιστές» της δικής μου γενιάς,  λίγο πάνω ή κάτω, που από το Λένιν παίζουν στα δάχτυλα μόνο τον «αριστερισμό». Αυτούς ακριβώς που έβγαζαν φλύκταινες και ανέβαζαν τεταρταίο πυρετό αν τους έλεγες ότι υπάρχει συστημική, καραμπινάτη συστημική αριστερά, δεμένη με την εξουσία, το κεφάλαιο και τους μηχανισμούς της ΕΕ. Ότι αυτή δεν ταυτίζεται με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά περιλαμβάνει και το ΣΥΡΙΖΑ, με κοινό στοιχείο τον κυβερνητισμό, τη λατρεία της αστικής διαχείρισης και της «αναγνώρισης του ρόλου». Αυτούς που δήλωναν έτοιμοι μετά το Φλεβάρη του 2015, έμπλεοι «σύνεσης και αντικειμενικής κρίσης»: «στηρίζουμε τα θετικά, αντιπαλεύουμε τα αρνητικά» στην πολιτική της νέας κυβέρνησης.

Έστρωσαν έτσι (μπαζώνοντας από τα «αριστερά») όλο το παιχνίδι για τη φρίκη που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.

Για να στρώσει αυτός με τη σειρά του όλο το παιχνίδι για την φασιστική ακροδεξιά, που βρίσκει γόνιμο για αυτήν το δηλητηριασμένο έδαφος της «αριστερής» διαχείρισης της πιο αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής που εφαρμόστηκε ποτέ!

Νοέμβριος 06, 2016 padiera.gr/author/aristeroblog

Από όλα αυτά που σας διηγήθηκα σε πέντε συνέχειες καταλαβαίνετε ποιο επέπρωτο να είναι και θα είναι το μέλλον μου και το μέλλον των δικών σας παιδιών σε μια Ευρώπη και πολύ χειρότερα σε μια Ελλάδα όπου ο ανταγωνισμός, ο γραικυλισμός, ο δοσιλογισμός και ο σφουγκοκωλαριακός μηχανισμός προώθησης βρίσκεται, πάντα βρισκόταν, στα high του. Οι φελοί και ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ, όπως έλεγε κάποτε ο μακαρίτης δημοσιογράφος Κυριάκος Διακογιάννης, αυτοί θα επικρατήσουν σε μια κοινωνία που σβήνει και βρίσκεται στον επιθανάτιο ρόγχο της.

Είναι η κατάσταση αυτή αναστρέψιμη; Όσο μένετε παθητικοί αποδέκτες της παρακμής μας και δέχεστε εν γνώσει σας την πλύση εγκεφάλου που σας κάνει το Σύστημα μέσω της τηλεόρασης, μην περιμένετε τίποτα ν’ αλλάξει. Καλά λέει ο Δ. Καζάκης, “η Ελλάδα έχει πάψει να υπάρχει και μόνο η Έλληνες νομίζουν ότι υπάρχει ελληνικό κράτος”.

Μείνετε λοιπόν στην ουτοπία σας και στην φαντασίωσή σας και ιδιαίτερα εξακολουθείστε να ψηφίζετε τα πετυχημένα παιδιά και κόμματα που σας προβάλλει και προτείνει η ΝΤΠ.

Δεν έχω τίποτα άλλο να προσθέσω από αυτό που είπε ο Άγιος Αντώνιος, ο Ασκητής της ερήμου και ηχεί διηνεκώς στα αυτιά μου, «ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ: ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ: Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ».

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.