Τραμπ προς στρατηγούς: “Έχετε ένα μήνα καιρό για το πώς θα ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος”

Τραμπ προς στρατηγούς: Έχετε ένα μήνα καιρό για το πώς θα ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος

Τραμπ προς στρατηγούς: Έχετε ένα μήνα καιρό για το πώς θα ηττηθεί το Ισλαμικό ΚράτοςΤραμπ προς στρατηγούς: Έχετε ένα μήνα καιρό για το πώς θα ηττηθεί το Ισλαμικό Κράτος
ΠΗΓΗ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έδωσε προθεσμία ως τα τέλη του Φεβρουαρίου στους στρατηγούς του προκειμένου να καταρτίσουν και να του παρουσιάσουν ένα σχέδιο για το πώς θα «ηττηθεί» το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Το σχέδιο θα πρέπει να περιέχει «μια διεξοδική στρατηγική για να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος», κατά το κείμενο του διατάγματος που υπέγραψε το βράδυ του Σαββάτου ο Τραμπ και δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο.

Το «περίγραμμα του σχεδίου για να νικηθεί το Ισλαμικό Κράτος» πρέπει να παρουσιαστεί στον Αμερικανό πρόεδρο εντός 30 ημερών.

Ο νέος υπουργός Άμυνας Τζέιμς Μάτις καλείται να βρει μέσα ώστε να δοθεί περισσότερη ελευθερία στα στρατεύματα για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος «με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο», να εξαπολυθεί μια επίθεση σε όλα τα μέτωπα εναντίον των τζιχαντιστών, συμπεριλαμβανομένου αυτού του διαδικτύου, αλλά και να προτείνει μηχανισμούς που θα επιτρέψουν να στερέψει κάθε χρηματοδότηση για τους τζιχαντιστές. (Σ.γ.: Κάτι που ο Ομπάμα και η Χίλαρι έκαναν κάτω από ένα πέπλο τηλεοπτικής και διπλωματικής θολούρας, σύγχυσης, αμφισβήτησης και αμφιθυμίας).

Το διάταγμα καλεί ακόμη τον Μάτις να βρει «νέους εταίρους του συνασπισμού» τον οποίο σχημάτισαν οι ΗΠΑ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Βλαντίμιρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, σε τηλεφωνική επικοινωνία τους χθες το Σάββατο, συμφώνησαν άλλωστε να αναπτύξουν τις σχέσεις τους «ως ίσος προς ίσον» δίνοντας προτεραιότητα στον αγώνα «κατά της τρομοκρατίας» και επιτυγχάνοντας έναν «πραγματικό συντονισμό» κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην Συρία, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.