H Θετική Σκέψη εις περιόδους κρίσεως

Ο Καθηγητής της Νευρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, προσκεκλημένος του οδοντιατρικού συλλόγου Πάτρας, ο οποίος εορτάζει την ημέρα μνήμης του Αγίου και Προστάτη του ΑΝΤΥΠΑ, θα μιλήσει με τον πιο πάνω τίτλο στο εμπορικό επιμελητήριο, Ρήγα Φεραίου και Μιχαλακοπούλου απόψε στις 8.00 μ.μ.

Σε ώρες που ολόκληρος ο ελληνικός λαός χειμάζεται,όλοι μας έχουμε ανάγκη για ελπίδα, για ένα στόχο που να μας εμπνέει και να δονεί την ψυχή μας ώστε να αντέξουμε την υποδούλωση της παυτρίδας στους Φράγκους νεοσταυροφόρους της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, θα πρέπει να γεμίσουμε την αίθουσα.

Πιο κάτω διαθέτουμε μερικές ελάχιστες πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του θαυμαστού αυτού επιστήμονα (Νευρολόγου-Ψυχιάτρου-Θεολόγου-ερευνητή) και ανθρώπου.

Dr Σταύρος Μπαλογιάννης ένας καθηγητής υπόδειγμα, γέννημα και θρέμμα της Θεσσαλονίκης με έντονη την επίδραση του Αγίου Όρους στη ζωή και το επάγγελμά του

 

                                           ΣΤΑΥΡΟΣ   Ι. ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

                                                 Βιογραφικόν Σημείωμα

Ο Σταύρος Ι. Μπαλογιάννης είναι Ομότιμος Καθηγητής  Νευρολογίας και πρώην διευθυντής της  Α΄ Νευρολογικής Κλινικής του ΑΠΘ (1992-2011). Εσπούδασεν Ιατρικήν και Θεολογίαν και εξειδικεύθη εις την Νευρολογίαν, Ψυχιατρικήν και Νευροπαθολογίαν. Μετεξεπαιδεύθη δι υποτροφιών εις το National Hospital του Λονδίνου και εις Université Catholique de Louvain του Βελγίου, εν συνεχεία δε εις University of Pennsylvania των ΗΠΑ εις τον τομέα της Νευροπαθολογίας.

Ησχολήθη με την μελέτην της λεπτής υφής των εκφυλιστικών παθήσεων του Νευρικού Συστήματος, την μελέτην  της συναπτογενέσεως και της μυελινογενέσεως επί ιστοκαλλιεργειών, την μελέτην της νευρωνικής πλαστικότητος της παρεγκεφαλίδος και επί εικοσαετίαν εις την έρευναν του αιτιοπαθογενετικού υποβάθρου της νόσου του Alzheimer.

Εδίδαξεν ως επισκέπτης Καθηγητής εις την Ιατρικήν Σχολήν του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, εις την Θεολογικήν Σχολήν του ΑΠΘ και εις το τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής σχολής  του ΑΠΘ.

Ηργάσθη και εδίδαξεν ως επισκέπτης καθηγητής εις τα Πανεπιστήμια Yale, Tufts και Harvard των ΗΠΑ.

Το 1987 ηργάσθη ως επί κεφαλής  ιατρικής αποστολής εις την Κένυαν, ασκήσας κλινικήν ιατρικήν και διδάξας τροπικήν νευρολογίαν εις προ και -μεταπτυχιακόν επίπεδον.

Το 1989 εδίδαξεν νευροπαθολογίαν, ως μέλος διεθνούς ακαδημαϊκής αποστολής, εις τα Πανεπιστήμια του Πεκίνου, της Σαγκάης και του Chang Chung, εις τα πλαίσια του προγράμματος των επιστημόνων πρεσβευτών του ιδρύματος Eisenhauer.

Μετέσχεν δι’ εργασιών εις 580 επιστημονικά συνέδρια εις τα 300 εκ των οποίων, ως προσκεκλημένος ομιλητής. Ωργάνωσεν υπό την προεδρίαν του 15 διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος 56 Ελληνικών και ξένων Επιστημονικών Εταιρειών, πρόεδρος της Ελληνικής και της Διεθνούς Εταιρείας διά την βελτίωσιν της ποιότητος ζωής των χρονίως νευρολογικώς πασχόντων και του Πανελληνίου Ιατρικού συνδέσμου εξωτερικής ιεραποστολής 

Ήτο επί εικοσαετίαν μέλoς της επιτρoπής της Εκκλησίας της Ελλάδoς επί της Βιoϊατρικής ηθικής και είναι μέλoς της Επιτρoπής τoυ Συμβoυλίoυ της Ευρώπης και επρόσωπoς της Εκκλησίας της Ελλάδoς επί θεμάτωv Βιoϊατρικής Ηθικής και ηθικής της Βιοϊατρικής Ερεύνης.

 Συνέγραψεν  26 Βιβλία (επί της Νευρολογίας, Νευροπαθολογίας, Ηθικής της Νευρολογίας, Ιστορίας της Νευρολογίας, Νευρολογίας της Τέχνης, Φιλοσοφίας των Νευροεπιστημών), οκτάτομον Κλινικήν Νευρολογίαν και εξεπόνησεν 695 επιστημονικάς εργασίας, αι οποίαι εδημοσιεύθησαν εις Ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Το 2014 εδημοσίευσιν την πρώτην ποιητικήν συλλογήν του.

Είναι μέλος της επιστημονικής επιτροπής συντάξεως πολλών ελληνικών και ξένων περιοδικών επί της Νευρολογίας, της Νευροπαθολογίας και της Ιστορίας της Ιατρικής.

Είναι Άρχων Ακτουάριος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ετιμήθη υπό πολλών διακρίσεων υπό της Εκκλησίας της Ελλάδος, του ΕΕΣ, της  Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και πολλών Ελληνικών και Διεθνών επιστημονικών εταιριών.

Σήμερον διευθύνει το Ινστιτούτον ερεύνης διά την νόσον του Alzheimer, το οποίον λειτουργεί υπό την σεπτήν αιγίδα της Ι. Μητροπόλεως Λαγκαδά.

Παράδειγμα και υπόδειγμα προς μίμησιν.

1 σχόλιο

  1. “Σε ώρες που ολόκληρος ο ελληνικός λαός χειμάζεται,όλοι μας έχουμε ανάγκη για ελπίδα, για ένα στόχο που να μας εμπνέει και να δονεί την ψυχή μας ώστε να αντέξουμε την υποδούλωση της πατρίδας σαπό τους Φράγκους νεοσταυροφόρους της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, θα πρέπει να γεμίσουμε την αίθουσα.”

    Μου θυμίζετε τα λόγια του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου στην Τήνο. Ηταν Δεκαπενταύγουστος.
    “Συνεχίστε να ελπίζετε για να μπορείτε να πιστεύετε! Συνεχίστε να πιστεύετε για να μπορείτε να δραστηριοποιείστε! Γιατί άνθρωπος που δεν ελπίζει, δεν πιστεύει, δεν δραστηριοποιήται, είναι νεκρός ακόμη κι αν αναπνέει!”

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.