Από χέρι χαμένος όποιος θεωρείται δεδομένος, δηλαδή το προτεκτοράτο η ΕΛΛΑΣ

Η δεδομένη Ελλάδα γίνεται πιόνι των πάντων η Τουρκία μη δεδομένη παίζει σαν πιόνι τους εν Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία.

Η πρόσφατη «τεχνική συμφωνία» κυβέρνησης – δανειστών έχει αδρά τα  χαρακτηριστικά νέου μνημονίου. 4ο μνημονίου (αφού το 3ο λήγει τον Ιούλιο του 2018). Διεθνής πρωτοτυπία η a priori νομοθέτηση μέτρων για τα έτη 2019-2020. Αντάλλαγμα: μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, γενικώς και αορίστως, χωρίς δηλαδή προσδιορισμό του μεγέθους ελάφρυνσης.

Τα αφεντικά (Βερολίνο+δανειστές) ζητούν από τον κ. Μητσοτάκη να δεσμευτεί ότι θα τηρήσει τη συμφωνία, οψέποτε του… επιτρέψουν να πρωθυπουργεύσει. Λέγεται ότι εκείνος αρνήθηκε [προς το παρόν βεβαίως !]. Σ.γ.: Φανταστείτε δεσμεύουν τους ψευτοπολιτικούς δήθεν εκπροσώπους μας πριν ακόμη εκλεγούν για να τους προωθήσουν σε πρωθυπουργούς μας

Η εκλογή Μακρόν στη γαλλική προεδρία ανανεώνει και εγγυάται την αδιατάρακτη συνέχιση της παράδοσης των ιεροφαντών της παγκοσμιοκρατίας [και του λεγόμενου αντιλαϊκισμού] Ευρωπαίων, ελασσόνων ηγετών (κοινώς μινιατούρες ή μαριονέτες  της πολιτικής) Μπλαιρ, Σρέντερ, Σόιμπλε, Μέρκελ, Ολλάντ κ.λπ., πάντων εκφραστών του νεοφιλελευθερισμού, του σοσιαλφιλελευθερισμού και της ενσωματωμένης αριστεράς. (Σ.γ.: ξεπερασμένες ορολογίες που άλλα εννοούν στη θεωρία αλλά είναι πανομοιότυπα στην εφαρμοσμένη πράξη). Ζούμε το φαινόμενο της ιδιωτικοποίησης της ιστορίας. Πρόκειται για «αφαίρεση της μνήμης των προσώπων και των λαών» (ΣΤΑΘΗΣ, enikos.gr,9/5/17). Με τη μνήμη υπάρχουμε. Χωρίς αυτήν καταντούμε νούμερα και ενεργούμενα τυράννων (σ.γ.: ή εγκεφαλοπλυμένα ρομποτάκια, δούλοι και δουλοπάροικοι).

Εδώ ξεπροβάλλει το λεγόμενο «σύνδρομο της Στοκχόλμης». Πρόκειται για ψυχολογικό φαινόμενο όπου τα θύματα ενός εγκλήματος διακατέχονται από θετικά συναισθήματα απέναντι στους θύτες τους. Ταύτιση με τον επιτιθέμενο = τρόπος που το ίδιο το εγώ υπερασπίζεται τον εαυτό του. Πόθεν ο όρος; Τον Αύγουστο του 1973 συνέβη μια ληστεία σε κεντρική τράπεζα της Στοκχόλμης, όπου δύο ένοπλοι εισέβαλαν και απήγαγαν 4 υπαλλήλους που κράτησαν ομήρους επί 6ήμερο. Μετά τη σύλληψη των απαγωγέων τους οι τέως όμηροι όχι μόνο αρνήθηκαν να καταθέσουν ως μάρτυρες κατηγορίας κατά των δραστών στη δίκη, αλλά μάζεψαν και χρήματα να τους… βοηθήσουν!!!

Δεν ανήκει στο «σύνδρομο της Στοκχόλμης», αλλά κοντεύει να υπαχθεί σ’ αυτό το λεγόμενο πλεόνασμα. Πληρωμένη απάντηση από τον έμπειρο Γιάννη Μαρίνο: «Και εγώ μπορώ να αποκτήσω πλεόνασμα αν δεν πληρώνω το ενοίκιο, τα δάνειά μου, τον μπακάλη της γειτονιάς, τη ΔΕΗ, τους φόρους μου και έτσι με γεμάτες τσέπες να κάνω ντόλτσε βίτα» (ΒΗΜΑ,29-30/4/17).

Πώς να  γίνει όμως, αφού «μας κυβερνούν κακομαθημένα πλουσιόπαιδα» (περιέργως Στ. Θεοδωράκης έφα σ.γ.: άλλο καλομαθημένο δημοσιογραφόπαιδο που ανέβηκε με το σπονσάρισμα των πολιτικών στους οποίους πούλαγε εκδουλεύσεις και φυσικά τον προήγαγαν κατά τη συνήθη τακτικά).

Εντοπίζουμε μια σωστή κυβερνητική κίνηση (το καλό να λέγεται). Στη συζήτηση με τους Αμερικανούς για την ανανέωση της συμφωνίας παραχώρησης της Σούδας, εμείς ζητήσαμε πλεονάζον «υλικό μεγάλης ισχύος» (περισσεύει αυτό στις ΗΠΑ), π.χ. δύο υπερσύγχρονα αντιτορπιλικά, κατάλληλα να μεταφέρουν πυραυλικά συστήματα Aegis, και συμφωνία για την αγορά αεροσκαφών F35. Με τους Τούρκους οι Αμερικανοί έχουν υπογράψει, αν και οι τελευταίοι τους «γράφουν» και συμφώνησαν και με τον Πούτιν για S400.

Η Ελλάδα, ο πιστότερος σύμμαχος των ΗΠΑ, δικαιούται επιτέλους ίση μεταχείριση ανάλογη με αυτήν του Ισραήλ και της Αιγύπτου. Δυστυχώς, η Ουάσιγκτον διακατέχεται από ανίατο φιλοτουρκισμό. Ενώ η Άγκυρα επιμόνως τους κλείνει κατάμουτρα την πόρτα, αποκλείοντάς τους το Ιντσερλίκ, οι Αμερικανοί τουρκολομπίστες πείθουν τους ιθύνοντες ότι θα τους το παραχωρήσει. Δεν συνέβη 30 χρόνια τώρα και δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Στην Ουάσιγκτον δεν εννοούν να το καταλάβουν και στην Αθήνα οι ημέτεροι δεν καταλαβαίνουν το άλλο, ότι οι Αμερικανοί μάς θεωρούν δεδομένους. Βρέξει, χιονίσει.

Με τους δεδομένους, όπως  με τα κυνάρια, καθαρίζεις «από των ψιχίων των πιπτόντων από της τραπέζης των κυρίων». Ώρα να τους αποδείξουμε ότι αξιώνουμε και θα επιβάλουμε ίση  μεταχείριση. Σ.γ.: Τι να αξιώσουμε αφού ούτε πατρίδα  έχουμε, το ΤΑΙΠΕΔ μας την άρπαξε, ενώ τα ρομποτάκια της καφετέριας εξακολουθούν να ζουν με την ψευδαίσθηση μιας κάποιας εθνικής κυριαρχίας και μια «τύποις» ελευθερία). Επομένως και πάλιν και πολλάκις το πρόβλημα είμαστε εμείς!

Δυστυχώς και το υποτίθεται ανυπότακτο Ισραήλ στέκεται σούζα μπροστά στη βρωμόγλωσσα του νεοσουλτάνου. Ο Ερντογάν τους έσυρε προχθές τα εξ αμάξης μιλώντας σε συνέδριο για τα βακούφικα των Ιεροσολύμων (9/5/17):

«Πρόκειται για καθεστώς Απαρτχάιντ! Ποια η διαφορά μεταξύ των σημερινών πράξεων της ισραηλινής διοίκησης και των ρατσιστικών και μεροληπτικών πολιτικών που εφάρμοσε απέναντι στους μαύρους η Αμερική στο παρελθόν και νωρίτερα η Νότια Αφρική; Είναι καθήκον του κάθε μουσουλμάνου να υπερασπιστεί την Ιερουσαλήμ».

Η είδηση δεν βρίσκεται σ’ αυτά που ξεστόμισε ο ισλαμιστής, αλλά στη χλιαρή, σχεδόν ανύπαρκτη αντίδραση του Ισραήλ, το οποίο αρκέστηκε να καλέσει τον τούρκο πρέσβη και να του επιδώσει κάποιο κείμενο διαμαρτυρίας! Σ.γ.: Μωρέ σιγά μην τον πάρει στα σοβαρά το παντοδύναμο σιωνιστικό Ισραήλ τον έχει γραμμένο όπως και ο τραμπ.

Μείζονος σημασίας όμως για μας είναι τα προηγηθέντα και συγκεκριμένα η αφάνταστης επιπολαιότητας, και ανόητης σκοπιμότητας η βαθύτατα ανθελληνική δήλωση του ισραηλινού Γενικού Διευθυντού Ενέργειας Σαούλ Μέριντορ, ο οποίος χαιρέτισε, (ναι!), τις έκνομες τουρκικές κινήσεις, παράνομες γεωτρήσεις στη κυπριακή υφαλοκρηπίδα, ενώ προέβη και σε έμμεση αναγνώριση του ψευδοκράτους: «Κάθε έρευνα που διεξάγεται στη περιοχή μπορεί να δώσει πολλά στοιχεία για να κατανοήσουμε καλύτερα την υποθαλάσσια γεωλογία. Το Ισραήλ είναι υπέρ των τουρκικών, των αιγυπτιακών και των εξερευνήσεων της Νότιας Κύπρου» [προσβλητική τουρκική ονομασία της Κυπριακής Δημοκρατίας].

Το Ισραήλ συνυπέγραψε την συμφωνία των «4» για τον αγωγό East Med [Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ, Ιταλία], αλλά από την πρώτη στιγμή αλληθωρίζει προς Τουρκία για β΄ αγωγό. Πώς μπορούν ακόμη σοβαρά κράτη να εμπιστεύονται τον απίθανο Ερντογάν;

Είναι πάντως βέβαιο ότι αν ξεκινήσει ο τουρκοαγωγός, θα ναυαγήσει ο East Med. Στο μεταξύ ο νεοοθωμανός προχωρεί και με τον Tourkistream με τον Πούτιν. Μύλος η υπόθεση. Σύμπλεγμα περιπεπλεγμένων περιπλοκών! Οι λεγεώνες του κακού μόνο περιπεπλεγμένες περιπλοκές δημιουργούν με θύματα τους ανθρώπους. Αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να τους αγνοούν.

Από μας χρειάζεται «πατριωτισμός και φρονιμάδα», όπως μας εξόρκιζε ο τίμιος Μακρυγιάννης. «Αν έχετε αρετή και ομόνοια, θα ευλογήσει ο Θεός τα έργα σας και σας φωτίσει εις το καλό και θα σας σώσει αυτός όπου σας έσωσε από την τυραγνίαν των Τούρκων» (Λόγος στη Λαοσύναξη της Αγίας Ειρήνης, αμέσως μετά την Επανάσταση της 3ης Σεπτεμβρίου 1843).

Σ.γ.: Ασφαλώς ο Τσίπρας, ο Κούλης, ο Σταύρος, ο Κουτσούμπας, πλην του Λεβέντη και ίσως του καρεκλοκένταυρου Καμμένου, ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΜΕ τον Μακρυγιάννη και τις λαοσυνάξεις. Παγκοσμιοποίηση γαρ…

Στέλιος Παπαθεμελής Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης

E-mail:papathemelis@hotmail.com, danagennisi.press@gmail.com

Δευτέρα, 15 Μάιος 2017 01:18ΜΜ

https://mail.hol.gr/rdomino5/mail/RE002770_17294.nsf?OpenDatabase

Τα σχόλια οφείλονται στον Γεώργιο Ευαγγελάτο

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.