ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΝΑΤΕΙΣΤΕ ΜΕ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΜΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ Η ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΥΣ!

Χτες Κυριακή, σε ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ της διαδρομής Αθήνα – Πάτρα συνέβη το εξής γεγονός: Κάποιος νεαρός με ήρεμο κι ευγενή τρόπο σηκώθηκε από το κάθισμά του και περιήλθε το λεωφορείο μοιράζοντας ένα θρησκευτικό περιοδικό. Επρόκειτο για ένα τεύχος του περιοδικού «Ο ΣΩΤΗΡ» και συγκεκριμένα με εξώφυλλο τους 12 Αποστόλου συνηγμένους την ημέρα της Πεντηκοστής. Ο τίτλος του εξωφύλλου ήταν: «Οι πύρινες γλώσσες του Πνεύματος».

Δεν πρόλαβε να το μοιράσει στους καθήμενους επιβάτες κι ένας ορυμαγδός από διαμαρτυρίες κυρίως επιβατισσών γυναικών των πήρε φαλάγγι. Ανάμεσα στα όσα ακούστηκαν ήταν και τούτα:

«Παλιό Ιεχωβά ήρθες να μας κάνεις προπαγάνδα», «απατεώνα, αλήτη, δεν ντρέπεσαι να διαφημίζεις το παλιοπεριοδικό σου;», «γιατί μας χαλάς την ησυχία; Άσε μας ρε άνθρωπε να πάμε στον προορισμό  μας, τι παρεμβαίνεις και μας ανακατεύεις;», «την όρεξή σου νομίζεις πως έχουμε;»,  «με ποιο δικαίωμα σε ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς πολιτών προπαγανδίζεις τις απόψεις σου, απαγορεύεται από το Σύνταγμα να κάνεις προσηλυτισμό». (Σ.γ.: Ποιο Σύνταγμα ρε μυξοπαρθένα; Αυτό που οι κυβερνήσεις που ψήφιζες τόσα χρόνια το έχουν κάνει κουρέλι και συ δεν διαμαρτυρήθηκε ποτέ; Το Σύνταγμα που γράφουν Έλληνες πολιτικοί και δικαστές και οι Γερμανοί κατακτητές της χώρας και επιβάλλουν τα αντισυνταγματικά τους Μνημόνια;)

Ο ταπεινός και φιλήσυχος διανομέας του περιοδικού, αφού τον ξέχεσ…ν κυριολεκτικά και του έψαλλαν τα εξ αμάξης, πάντα οι γυναίκες, μεγάλης ηλικίας και κανένας άνδρας από τους επιβαίνοντες, πήγε αθόρυβα χωρίς να πει κουβέντα ή να υψώσει φωνή, στο κάθισμά του, το νο 4 και δεν κουνήθηκε μέχρι το τέλος της διαδρομής, ούτε έβγαλε άχνα.

Εντύπωση έκανε ότι το λεωφορείο ήταν γεμάτο από φοιτητές και φοιτήτριες οι οποίοι επέστρεφαν στην Πάτρα, ας μην ξεχνάνε ότι είναι περίοδος εξετάσεων,  και δεν έβγαλαν λέξη ούτε υπέρ, ούτε κατά, έμειναν αποσβολωμένη από το γεγονός και την εξέλιξή του.

Η πέτρα του σκανδάλου, ένα τεύχος του περιοδικού Ο ΣΩΤΗΡ

Και τότε σηκώθηκε, όλως απρόοπτα,  ένας άλλος επιβάτης, από το πουθενά και προχωρώντας με το περιοδικό σηκωμένο ψηλά, που μόλις το είχε παραλάβει από τον συνεπιβάτη του και με ήπιο ύφος, είπε τα πιο κάτω: «Τούτο το περιοδικό δεν είναι κανενός Ιεχωβά προπαγάνδα. Είναι ένα ορθόδοξο περιοδικό. Γιατί τον βρίζετε τον άνθρωπο; σας είπε κουβέντα που τον κατηγορείτε για προσηλυτισμό; Αν θέλετε το παίρνετε, αν δεν το θέλετε το αρνείστε. Γιατί τον βρίζετε; Σε κάθε γωνιά του δρόμου βρίσκονται αγόρια και κορίτσια μορφωμένα  που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα ούτε μέλλον, με πτυχία και ντοκτορά και πουλάνε διαφημιστικά των Γερμανών καταχτητών της Ελλάδας σαν του Praktiker και τα φτηνά, βιομηχανοποιημένα σκουπίδια του Lidl και δεν είδα κανένα και καμιά σας να διαμαρτύρεται. Δεν είναι καταναλωτικός  προσηλυτισμός εσχάτου είδους αυτός;  Τούτος σας έφταιξε; και πέσατε σαν αγριόγατες πάνω στον άνθρωπο να τον φάτε. Γιατί τέτοιο μένος για ένα θρησκευτικό περιοδικό ορθόδοξο; Σας ενοχλεί τόσο, μα τόσο πολύ; Ξεχάσατε μέσα στο άγχος και την κατάθλιψη που σας σκοτώνει και σας οδηγεί στην εμφύλια διαμάχη και το σπαραγμό, κάθε ίχνος αλληλεγγύης και πατριωτισμού; Για την Πεντηκοστή και τον αγιοπνευματικό φωτισμό γράφει τούτο το τεύχος, εσείς δεν τον χρειάζεστε; Πως θα ξεπεράσουμε την κρίση την οικονομική και την πνευματική μας παρακμή, το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα που αφανίζει την πατρίδα μας, τα νιάτα που φεύγουν κι εγκαταλείπουν την πατρίδα; θα τα απαρνηθούμε όλα λοιπόν για χάρη των δανειστών και τοκογλύφων;  Ιδού, βγάζουμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια. Αυτό ακριβώς θέλουν οι δανειστές μας για να μας πάρουν όλα τα ασημικά και να μας μετατρέψουν σε λαό νομάδα. ο ένας  να βγάζει τα μάτια του άλλου. Αυτό θέλετε άφρονες γυναίκες; Αυτά τα παιδιά, δεν τα λυπόσαστε που τα χρεώσαμε χωρίς να φταίνε μέχρι τα επόμενα 99 χρόνια;  Αν δεν ταπεινωθούμε και αναγνωρίσουμε τα λάθη και τον ζωώδη ατομισμό μας θα αλλάξει η κατάσταση ή θα χειροτερέψει; Αντιλαμβανόμαστε τον πνευματικό μας μαρασμό; Θα τρελαθούμε μωρές με την εξαλλοσύνη σας; Με  την επιθετικότητα που δείχνετε ενάντια στον ευγενικό αυτόν άνθρωπο που καθυβρίσατε γιατί πήρε μια αγαθή πρωτοβουλία;

Ένας νεαρός αντέτεινε: «Και με το περιοδικό να το διαβάσουμε θα βρούμε δουλειά;»

«Όχι δεν θα βρεις δουλειά αλλά θα ενισχύσεις την ελπίδα και την πίστη σου γιατί τον κόσμο δεν τον κυβερνούν οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι όπως ο διάολος προσπαθεί να επιβάλει. Τον κυβερνά ένας Θεός αγάπης που έπλασε τον άνθρωπο και δεν τον θέλει να ταπεινώνεται, να ξευτιλίζεται ψάχνοντας στα σκουπίδια για να ζήσει.  Να η διαίρεση και ο ατομισμός μας που μας έφερε, άλλοι να αυτοκτονούν από απελπισία, άλλοι να ζουν στα παγκάκια και να χάνουν τα σπίτια τους. Άλλοι να μην έχουν ρεύμα και να ζουν στο σκοτάδι, τα παιδιά μας να λιποθυμούν από την πείνα και μεις να λέμε ‘μας κάνεις προσηλυτισμό!’  Να βριζόμαστε και να διαολοστέλνει ο ένας τον άλλο για ασήμαντο λόγο! Αν δεν είναι καθολική παρακμή ετούτο, τι άλλο είναι; Γίναμε με τη θέλησή μας ένας περήφανος λαός που κατρακύλησε σε επίπεδο κτηνών. Μας αποκτήνωσαν με τον εύκολο πλουτισμό του χθες και τον λιμό του σήμερα. Ας συνέρθουμε επιτέλους κι ας καταλάβουμε τα αφάνταστα και μοιραία λάθη που κάναμε»   

Ύστερα από αυτά ο άνδρας κάθισε και δεν ξανάπε κουβέντα. Σιγά- σιγά άρχισαν να μιλούν ο ένας με τον άλλο, να επαινούν και τους δυο πρωταγωνιστές της σκηνής, και να τους υπερασπίζονται. Κάποιοι επιτέθηκαν στην στρίγγλα που εξακολουθούσε να κράζει: «είναι ενάντια στο Σύνταγμα. Πρόκειται για προσηλυτισμό». Κανείς δεν την δικαίωσε. «Έλα σταμάτα με τους προσηλυτισμούς και τις μαλα..ες τις είπαν μερικοί.

Άλλοι είπαν: Πολύ καλά σας μίλησε ο άνθρωπος, δεν ντρέπεστε;

Μια γυναίκα μπροστά είπε: «Εγώ τι φταίω; Είμαι έγκυος και στενοχωρήθηκα από τούτη τη σκηνή! Ταράχτηκε το έμβρυο μέσα μου».

Κι όλοι συμφώνησαν πως τα νεύρα όλων έχουν τεντωθεί λόγω της κρίσης και  είμαστε έτοιμοι να ξεσπάσουμε ανόητα κι απερίσκεπτα, ο ένας ενάντια στον άλλο, αντί να αγαπηθούμε. Κάποιοι ζήτησαν στην εγκυμονούσα συγνώμη. Και το ταξίδι συνεχίστηκε αδιατάρακτα μέχρι τον τελικό σταθμό του ΚΤΕΛ…

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Leave a Reply

Your email address will not be published.