Ώρα για ένωση και συνεργασία ΕΠΑΜ, ΛΑΕ και Χριστιανικής Δημοκρατίας!

Μιά αναφορά για την συμμετοχή και παρέμβαση του ΕΠΑΜ στην εκδήλωση της Χριστιανικής Δημοκρατίας «15 χρόνια ΟΝΕ»

Αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ αποτελούμενη από τον γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλο και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Όθωνα Κουμαρέλλα παραβρέθηκε στην εκδήλωση του κινήματος Χριστιανική Δημοκρατία, «15 Χρόνια ΟΝΕ» στην ΕΣΗΕΑ, ύστερα από πρόσκλησή της για συμμετοχή και παρέμβαση. (Η εκδήλωση έγινε στις 23 Δεκεμβρίου του 2016).

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Μανώλης Γλέζος, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς και ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ Νίκος Χουντής.

Με εξαίρεση τον Μανώλη Γλέζο, ο οποίος ήταν αντίθετος στην έξοδο από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, τόσο ο Ν. Μαριάς όσο και ο Ν. Χουντής, κατέληξαν στην θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να βγει από την Ευρωζώνη και να προχωρήσει σε εθνικό νόμισμα, αποδομώντας ο ένας λιγότερο και ο άλλος περισσότερο την δημοκρατικότητα και τις διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα στα θεσμικά όργανά της ΕΕ. Περισσότερο ξεκάθαρος ήταν ο Ν. Χουντής. Ο Ν Μαριάς επισήμανε ακόμη ότι κάποιες θεσμικές κινήσεις που παρουσιάζονται ως ευκαιρίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα δικαιώματα της Ελλάδας, περνούν ανεκμετάλλευτες από τις ελληνικές κυβερνήσεις.

Στην παρέμβασή του ο Θ. Συμβουλόπουλος εκ μέρους του ΕΠΑΜ, απάντησε τόσο στον κ. Μ. Γλέζο για την απαράδεκτη θέση του παραμονής στο ευρωκολαστήριο, προχώρησε σε μια μικρή αναφορά στην 15χρονη πορεία της χώρας εντός ΟΝΕ εστιάζοντας στην αύξηση του δημόσιου χρέους και κατέληξε με την θέση του ΕΠΑΜ για την ύπαρξη καθεστώτος κατοχής στην χώρα.

Τέλος αναφερόμενος στην ανάγκη συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου, επισήμανε ότι από την πλευρά του ΕΠΑΜ οι προσκλήσεις είναι συνεχείς και ξεκάθαρες. Προσκλήσεις που για να τελεσφορήσουν, χρειάζεται να αντιμετωπιστούν και οι κάθε είδους προκλήσεις που εγείρονται, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι κανείς δεν κρύβεται πίσω από απλές συνθηματολογίες εντυπώσεων. Μικρές παρεμβάσεις έγιναν και στην διάρκεια της συζήτησης από τον Ό. Κουμαρέλλα, ειδικά επάνω στις θέσεις του Μ. Γλέζου.

Η γενική αντίδραση από τους παρευρισκόμενους στην παρουσία του ΕΠΑΜ ήταν θετική, ενώ ήταν ιδιαίτερα αρνητική και σκεπτικιστική απέναντι στις θέσεις του Μ. Γλέζου παρά τον σεβασμό προς το πρόσωπό του.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Π. Λαφαζάνης εκ μέρους της ΛΑΕ όπου κι έκανε την γνωστή παρέμβαση απολογίας για την στάση όλων των αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015, ο Δ. Στρατούλης, ο Σ. Λεουτσάκος, η Ν. Βαλαβάνη και εκπρόσωπος της ΑΣΚΕ.

Η εκδήλωση είχε περιορισμένη προσέλευση κοινού, που κυμάνθηκε στα 35 – 50 άτομα συνολικά.

 

Ο πρώην γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού

Θεμιστοκλής Συμβουλόπουλος

Η συμμετοχή του ΕΠΑΜ στην εκδήλωση της Χριστιανικής Δημοκρατίας για τα 15 χρόνια της ΟΝΕ

Αντιπροσωπεία του ΕΠΑΜ αποτελούμενη από τον γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού Θεμιστοκλή Συμβουλόπουλο και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Όθωνα Κουμαρέλλα παραβρέθηκε στην εκδήλωση του κινήματος Χριστιανική Δημοκρατία, «15 Χρόνια ΟΝΕ» που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο κ. Συμβουλόπουλος αναφέρθηκε στην 15χρονη πορεία της χώρας μας εντός ΟΝΕ, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αύξηση του δημόσιου χρέους. Παράλληλα, μίλησε για την πρόταση του ΕΠΑΜ για την έξοδο της χώρας από την ευρωφυλακή, επισημαίνοντας το γεγονός της ύπαρξης καθεστώτος κατοχής στην χώρα.

Τέλος, αναφέρθηκε στο ζήτημα της συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου, επισημαίνοντας, ότι από το ΕΠΑΜ οι προσκλήσεις είναι συνεχείς και ξεκάθαρες. Προσκλήσεις που για να τελεσφορήσουν, όπως είπε, χρειάζεται να αντιμετωπιστούν και οι κάθε είδους προκλήσεις που εγείρονται, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι κανείς δεν κρύβεται πίσω από απλές συνθηματολογίες εντυπώσεων. Ιδιαίτερη αναφορά στα λεχθέντα του κ. Γλέζου, έκανε κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του ο κ. Όθωνας Κουμαρέλλας. Ο Μανώλης Γλέζος, στη διάρκεια της ομιλίας του, τάχθηκε κατά της εξόδου από την Ε.Ε. και την ευρωζώνη, γεγονός που προκάλεσαν έντονο προβληματισμό στους παρευρισκόμενους.

Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ

ΕΝΙΑΙΟ ΠΑΛΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ-Ε.ΠΑ.Μ.

Βερανζέρου 4, 4ος όροφος,Πλ. Κάνιγγος ΤΚ1067, ΑΘΗΝΑ

Τηλ: 210-3422156,210-3428676 – 6972484270

Σ.γ.: Άμποτε να τα βρουν μεταξύ τους και να συνεργαστούν για την ανατροπή

Leave a Reply

Your email address will not be published.