Μάθετε πως να πλουτίσετε εσείς και τα παιδιά σας. Μέρος 1ο

Όπως επιμένει ο φίλος μου οικονομολόγος αναλυτής Δημήτρης Καζάκης, σε μια χώρα που ο λαός της ανέχεται να ζει χωρίς δημοκρατία, σκλάβος, χωρίς δικαιώματα παρά μόνο οικονομικές και φορολογικές υποχρεώσεις, έχοντας αποδεχτεί πως δεν είναι ελέυθερος ούτε υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη, αλλά επικρατεί το δίκαιο των αποικιοκρατών Γερμανών, Ολλανδών και Γάλλων, κι αν θέλετε και της αμερικάνικης αυτοκρατορίας, ελπίδα για βελτίωση και ανάπτυξη ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ. 

Μια ευκαιρία έχουν για να πλουτίσουν, οι εναπομένοντες εν Ελλάδι γηγενείς πολίτες:  Να γίνουν κλέφτες, συμμορίτες, μαφιόζοι, εν γνώσει τους παραβάτες ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ. και φυσικά πανω από όλα να βάζουν την ηθική κάτω από τις σόλες των υποδημάτων τους.

Οι δυνατότητες που έχετε για πλουτισμό είναι: να ασχοληθείτε με το λαθρεμπόριο όπλων, την εισαγωγή και εμπορία ναρκωτικών, την αγορά, μεταφορά και μεταπώληση λαθραίου πετρελαίου από τον ISIS, το trafficking, αν έχετε χρήματα την τοκογλυφία, και τέλος με το να μεταφέρετε παράνομα μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και Ιταλία. Τέλος ανοίξτε έναν οίκο για παιδόφιλους και κτηνοβάτες, θα βρείτε πολλούς πρόθυμους να αγοράσουν ή ενοικιάσουν, το εμπόριο που θα πουλάτε. Αν εστιάζετε και στις μεταμοσχεύσεις υπάρχουν έτοιμοι υποψήφιοι δότες τους παίρνετε τα όργανα για 5.000 ευρώ και τα πουλάτε από 30 μέχρι 50.000 ευρώ! 

Επιικίνδυνες δουλειές θα μου πείτε, αλλά κάθε πράγμα έχει το ρίσκο του και ο γρήγορος πλουτισμός τον δικό του.

Βγάλετε τα πρώτα σας εκατομμύρια εσείς και μετά μην σαν νοιάζει θα εξαγοράζετε τους πάντες και τα πάντα, από δικαστές και εισαγγελείς μέχρι πολιτικούς, εφοριακούς, τελωνοφύλακες, αστυνομία ακόμη και τους ανώτερους αξιωματικούς στο στρατό!

Αλλά ας πάρουμε  τα πράγματα από την αρχή:

Δρόμος ανοιχτός για να πλουτίσουν τα παιδιά σας. Εκπαιδεύστε τα στην τοκογλυφία, στο εμπόριο όπλων και ναρκωτικών, στο δουλεμπόριο, στη διεύθυνση οίκων ανοχής και στην εμπορία ανθρωπίνων οργάνων. Γίνετε πράκτορες μυστικών υπηρεσιών.

Όχι, ο κόσμος δεν φτάνει στο τέλος του, αλλά σίγουρα έχει εδώ και πολύ καιρό εισέλθει σε μία σκοτεινή περίοδο εντατικοποίησης όλων των μορφών εκμετάλλευσης του ανθρώπου από τον άνθρωπο.

Η τεχνολογική πρόοδος της ανθρωπότητας, η οικονομική της ανάπτυξη και η διάχυση της γνώσης δεν κατάφεραν να εξαλείψουν αυτό το εξαμβλωματικό φαινόμενο και απ’ ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται να συμβεί σύντομα.

Τοκογλυφία, διακίνηση ναρκωτικών, δουλεμπόριο, πορνεία και trafficking και εμπορία ανθρώπινων οργάνων είναι, σύμφωνα με πολυάριθμες μελέτες και έρευνες, τα κύρια μέσα και οι βασικές δραστηριότητες (μαζί με τις στρατιωτικές επεμβάσεις) δια των οποίων οι άνθρωποι κυριαρχούν επί των ανθρώπων, οι οποίες μάλιστα φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των πιο κερδοφόρων «επιχειρηματικών» δραστηριοτήτων του παρόντος και του μέλλοντος. 

Ο Τζέι Πολ Γκέτι έκανε την περιουσία του κατά την διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης και είχε τον έλεγχο σε πάνω από 200 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Getty Oil Company. Aπό τους μεγαλύτερους τσιγκούνηδες της Ιστορίας.

ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ

Στην εποχή του χρηματιστηριακού ιμπεριαλισμού, των spreads, των δανείων και του οικονομικού αδιεξόδου, η τοκογλυφία αναδεικνύεται σε μία από τις πιο προσοδοφόρες επιχειρηματικές δραστηριότητες που ανθίζει και αναμένεται να διογκωθεί επιπλέον τα επόμενα χρόνια και τις δεκαετίες που έρχονται, όχι μόνο από τους παράνομους ιδιώτες, αλλά και από τους νόμιμους τραπεζικούς «τοκογλύφους».

Σύμφωνα με ανάρτηση του Φώτη Ανδρέου στον ιστότοπο www.nomika-epilekta.gr, η τοκογλυφία είναι μία δραστηριότητα με μακρύ παρελθόν και γι’ αυτό το λόγο με πολύ μέλλον:

Οι πρώτοι βλαστοί της ξεπρόβαλαν λίγο μετά την εμφάνιση του χρήματος τον 7ο π.Χ. αιώνα. Στην Αθήνα η νομοθέτηση της Σεισάχθειας από τον Σόλωνα είχε στόχο την απαλλαγή των υπερχρεωμένων νοικοκυριών από τα τοκογλυφικά χρέη. Κάτι ανάλογο έκανε και ο Ιούλιος Καίσαρ στη Ρώμη.

Τον τόκο κατά τον Μεσαίωνα θεωρούσε η Χριστιανική Εκκλησία ως κάτι γενικά ανήθικο, ανεπίτρεπτο, αμαρτωλό… Διαχρονικά η τοκογλυφία εθεωρείτο ως εσχάτη αναισχυντία, ευπροφάσιστη πλεονεξία και αρπαγή.

Η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος απαγόρευσε την τοκογλυφία μόνο για κληρικούς. Και οι επόμενες Οικουμενικές Σύνοδοι επέκτειναν την απαγόρευση και στους λαϊκούς.

Το 1311, ο πάπας Κλήμης Ε΄ ανήγαγε την τοκογλυφία σε αίρεση ως απεχθή στον Θεό και τον άνθρωπο, καταδικασμένη από τους ιερούς κανόνες και αντίθετη προς τη χριστιανική φιλανθρωπία…

Με το πέρασμα του χρόνου οι πεποιθήσεις αυτές ατόνησαν. Σήμερα ο έντοκος δανεισμός ακόμα και η τοκογλυφία αποτελούν πρακτικές περισσότερο η λιγότερο συνήθεις στον χριστιανικό και τον ιουδαϊκό κόσμο.

Αντίθετα στα ισλαμικά κράτη η τοκογλυφία αντίκειται στους νόμους και στη θρησκεία.

Το λήμμα τοκογλύφος προέρχεται από τις λέξεις τόκος και γλύφος (χαράσσω, σκαλίζω). Αναφέρεται περιγραφικά στη συνήθεια των τοκογλύφων να χαράσσουν με τη γλυφίδα (όργανο λάξευσης, σμίλη, σουγιάς) πάνω σε ξύλινο τραπέζι τους τόκους με τους οποίους επιβάρυναν τους πελάτες. Ήταν μια μορφή δέσμευσης, με τα σημερινά δεδομένα κάτι σαν συμβόλαιο.

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Τα ναρκωτικά αποτελούν μέρος της κουλτούρας μας από τα μέσα του περασμένου αιώνα. Διαδόθηκαν ευρέως τη δεκαετία του 1960 και μέσω της μουσικής και των μέσων μαζικής ενημέρωσης εισέβαλαν σε κάθε τομέα της ζωής.

Σύμφωνα με ανάρτηση του drugfreeworld.org: εκτιμάται ότι 208 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής τα αποτελέσματα από την Εθνική Έρευνα που διεξήχθηκε το 2007 για τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και την υγεία, έδειξε ότι 19,9 εκατομμύρια Αμερικανών (ή το 8% του πληθυσμού από 12 ετών και πάνω) έκανε χρήση παράνομων ναρκωτικών τον μήνα που προηγήθηκε της έρευνας.

Το ευρύτερα διαδεδομένο ναρκωτικό είναι η μαριχουάνα. Σύμφωνα με την Παγκόσμια αναφορά των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά του 2008, το 3,9% του παγκόσμιου πληθυσμού μεταξύ των 15 και 64 ετών κάνουν χρήση μαριχουάνας.

Οι νέοι σήμερα εκτίθενται στα ναρκωτικά νωρίτερα από ποτέ. Βάσει έρευνας του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών των ΗΠΑ για το 2007, το 45% των μαθητών λυκείου σε όλη τη χώρα έχουν πιει αλκοόλ και το 19,7% έχει καπνίσει μαριχουάνα κατά τη διάρκεια ενός μήνα.

Στην Ευρώπη, πρόσφατες μελέτες έδειξαν  ότι η χρήση ναρκωτικών στους νέους αυξήθηκε σε Δανία, Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία και Γαλλία.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.