Μάθετε πως να πλουτίσετε εσείς και τα παιδιά σας. Μέρος 3ο

Στην χώρα των διεφθαρμένων για να πετύχεις μόνο αν είσαι διεφθαρμένος μπορείς. Ιδού άλλος ένας τρόπος για να βγάλετε εκατομμύρια εσείς και τα παιδιά σας.

Στην Ελλάδα, περίπου 40.000 γυναίκες και παιδιά πέφτουν ετησίως θύματα trafficking και εξωθούνται στην πορνεία. Επίσης, εκτιμάται πως τα θύματα του εμπορίου ανθρώπων και της καταναγκαστικής εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια, αποφέροντας στους εκμεταλλευτές τους 32 δισ. δολάρια τον χρόνο.

 

 

 

Η χώρα μας έχει από μόνη της μία «ανθηρή» βιομηχανία παράνομης πορνείας. «Υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη σεξουαλική ζήτηση στην Ελλάδα. Κάποιες εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι υπάρχουν 20.000 παγιδευμένες γυναίκες ανά πάσα στιγμή με τις 1.000 από αυτές να είναι ηλικίας 13-15 χρονών. Οι περισσότερες από αυτές προέρχονται από την Ανατολική Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Νιγηρία. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας που μπορεί να έχει πάει με κάποια γυναίκα που εκδίδεται χωρίς την θέληση της και να μην έχει καταλάβει τίποτα.

Τα πλοκάμια κυκλωμάτων, που θησαυρίζουν με τη δυστυχία των ανθρώπων, απλώνονται τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα, την ώρα που η διακίνηση γυναικών, μεταναστών και παιδιών έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό.
FBI, Iντερπολ και οι κατά χώρες αστυνομικές αρχές, προσπαθούν να βάλουν φραγμό στην δραστηριότητα αυτού του οργανωμένου εγκλήματος, που έχει δημιουργήσει μια νέα «βιομηχανία» με τεράστια κέρδη.
Τα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά, καθώς εκτιμάται πως τα θύματα του trafficking και της καταναγκαστικής εργασίας σε ολόκληρο τον κόσμο, ξεπερνούν τα 13 εκατομμύρια, αποφέροντας στους εκμεταλλευτές τους 32 δισ. δολάρια τον χρόνο.
Σύμφωνα με την έκθεση της ECPAT (End Child Prostitution, Child Pornography and Trafficking of Children For Sexual Purposes) για το 2009, το σύγχρονο δουλεμπόριο αποτελεί το τρίτο μεγαλύτερο διεθνές έγκλημα μετά την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών και την εμπορία όπλων!

Πώς λειτουργεί

Στην Ελλάδα, περίπου 40.000 γυναίκες και παιδιά πέφτουν ετησίως θύματα trafficking και εξωθούνται στην πορνεία. Το 56% των θυμάτων είναι γυναίκες και νεαρά κορίτσια, και το 40% παιδιά κάτω των 18 ετών. Ο «ροζ» τζίρος στην Ευρώπη κοντεύει να ξεπεράσει αυτόν των ναρκωτικών και των όπλων, ενώ κυριαρχεί ένας νέος τύπος μαστροπού –επιχειρηματία– δουλεμπόρου.
Ένα μικρό δείγμα της δράσης, αλλά και των κερδών των συμμοριών αυτών, δίνει η πρόσφατη εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος στον Πειραιά, με την σύλληψη 18 ατόμων.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας, τα θύματα, που βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση, εντοπίζονταν στη Δομινικανή Δημοκρατία. Με την υπόσχεση ότι θα τους βρουν νόμιμη εργασία, με ικανοποιητικές χρηματικές απολαβές και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, τούς έπειθαν να μεταναστεύσουν στην Ισπανία, όπου όπως τους έλεγαν, μπορούν να προσαρμοστούν και να αφομοιωθούν εύκολα λόγω της κοινής γλώσσας.

«Ταξίδι σωτηρίας»

Για την πραγματοποίηση του «ταξιδιού σωτηρίας», κάθε άτομο κατέβαλε 5.000-6.000 ευρώ, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις δανειζόταν από συγγενείς και φίλους. Το δε ταξίδι γινόταν με πλαστά έγγραφα και ενδιάμεσους σταθμούς Τουρκία και Ελλάδα.
Για όσο διάστημα παρέμεναν στην Κωνσταντινούπολη, απαιτούσαν από τα θύματα 40 έως και 100 ευρώ ημερησίως για έξοδα διαμονής και σε περίπτωση αδυναμίας τα εξανάγκαζαν είτε να εκπορνεύονται, είτε να μεταφέρουν ναρκωτικά κατά τη μετάβασή τους στην Ελλάδα, όπου εισέρχονταν παράνομα.
Στη συνέχεια, άλλα μέλη της σπείρας τούς παραλάμβαναν στην Ελλάδα και τους μετέφεραν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όπου τους εγκαθιστούσαν σε διαμερίσματα που τους υπενοικίαζαν οι ίδιοι. Εάν κάποιοι συλλαμβάνονταν για παράνομη είσοδο στη χώρα, μέλη της οργάνωσης έρχονταν άμεσα σε επαφή μαζί τους και τους συμβούλευαν να ζητήσουν πολιτικό άσυλο.
Οι εκτιμήσεις των αρχών είναι πως το κύκλωμα αποκομίζει από κάθε γυναίκα που εξωθεί στην πορνεία 100.000 με 200.000 ευρώ ετησίως!

Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Στις βαλκανικές χώρες, όπως αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, διακινούνται ετησίως 200.000 γυναίκες και ανήλικα κορίτσια με απώτερο σκοπό την εκπόρνευση. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, κατά την τριετία 2008-2010 τα θύματα trafficking στην Ευρωπαϊκή Eνωση αυξήθηκαν σε ποσοστό 18% και μάλιστα το 15% των θυμάτων αυτών είναι παιδιά.
Στην έκθεση επισημαίνεται ότι θύματα σωματεμπορίας πέφτουν γυναίκες προερχόμενες από την Αλβανία, τη Λευκορωσία, τη Βουλγαρία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, τη Μολδαβία, τη Ρωσία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία, τη Γεωργία, τη Νιγηρία και ορισμένες χώρες της Ασίας.
Εκτός όμως από την πορνεία, την παράνομη εργασία σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και στις κατασκευές, εκατοντάδες παιδιά – κυρίως Ρομά από την Αλβανία και τη Ρουμανία – βγαίνουν στον δρόμο και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε ως επαίτες, είτε πουλώντας μικροαντικείμενα, είτε διαπράττοντας μικροκλοπές σε πολυσύχναστα σημεία. Ε, θα αντισταθούν εάν τους προτείνετε κάποια ταρίφα ασυνήθιστη από τα 20 λεπτά;
Οι ελληνικές αρχές το 2012 προέβησαν σε περισσότερες συλλήψεις σωματεμπόρων συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη, ενώ έγιναν σημαντικές προσπάθειες για την ανάλογη εκπαίδευση της Ελληνικής Αστυνομίας και του δικαστικού σώματος, αναφορικά με τα ζητήματα εμπορίας ανθρώπων.
Επίσης, γίνεται μνεία ότι για τη διαλεύκανση των υποθέσεων σωματεμπορίας, αλλά και για τη χορήγηση καταλύματος και φιλοξενίας των θυμάτων των υποθέσεων αυτών, οι ελληνικές αρχές συνεργάστηκαν με μερικές μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ).

Πώς γίνεται η διακίνηση γυναικών από την Ανατολική Ευρώπη

Τα παρακλάδια του κυκλώματος έχουν εντοπίσει τις κοπέλες, που είναι έτοιμες για να φύγουν από τις πατρίδες τους παράνομα. Οι περισσότερες πιστεύουν πως θα βρουν καλύτερη ζωή κάπου αλλού στην Ευρώπη, ενώ υπάρχουν και εκείνες που απλώς θέλουν να φύγουν με όποιο κόστος.
Σε χώρες όπου οι οικονομικές συνθήκες είναι δύσκολες, οι ευκαιρίες των γυναικών είναι περιορισμένες. Έτσι, η αναζήτηση δουλειάς σε μια άλλη χώρα είναι απαραίτητη όχι μόνο για την επιβίωση των ίδιων, αλλά και των οικογενειών τους. Έτσι είναι δύσκολο ώστε η οικογένεια να αποτρέψει το κορίτσι από τη μετανάστευση.
Οι διακινητές εμφανίζονται ως καλοθελητές. Βάζουν αγγελίες για εργασία στις οποίες οι κοπέλες ανταποκρίνονται, ελπίζοντας να βρουν μια δουλειά που θα τους προσφέρει ένα καλό επίπεδο διαβίωσης. Το γνωστό κόλπο.

Χωρίς συναίνεση

Σύμφωνα με έρευνες, πολλές από τις διακινούμενες γυναίκες δεν έχουν ιδέα πού πηγαίνουν και τι δουλειά θα κάνουν. Άλλη κατηγορία γυναικών καταλαβαίνει ότι προορίζεται για την πορνεία και τελικά αναγκάζεται να υποκύψει. Τέλος, μια άλλη κατηγορία γνωρίζει τι θα κάνει, αλλά δεν γνωρίζει τις συνθήκες. Πάντως σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει συναίνεση του θύματος.
Όταν οι γυναίκες μάθουν σε ποια κατάσταση έχουν βρεθεί δεν μπορούν να ξεφύγουν από το κύκλο της εκμετάλλευσης. Οι διακινητές χρησιμοποιούν πολλά μέσα για να τις κρατήσουν. Η βία ή οι απειλές βίας, είναι τα συχνότερα. Ιδιαίτερα ο βιασμός χρησιμοποιείται για να τις βλάψουν σωματικά, ψυχικά, ηθικά και συναισθηματικά.
Όταν εμφανισθεί ο άνθρωπος που ενδιαφέρεται για την εγκαταστήσει των γυναικών (π.χ. στην Ελλάδα), αρχίζουν να κινούνται τα νήματα και να ενεργοποιούνται οι κρίκοι της οργάνωσης. Η πρώτη κίνηση είναι η αγορά της κοπέλας από τον κηδεμόνα της, αν πρόκειται για ανήλικη, ή μία συμφωνία με την ίδια τη γυναίκα, για ένα ποσό από 2.000 έως 6.000 ευρώ.

Αρχίζει η δουλειά

Η γυναίκα, με προσωρινή ή με αγορασμένη βίζα ή περνώντας τα σύνορα κρυφά, φτάνει σε κάποιο σημείο της Ελλάδας, όπου αρχίζει να δουλεύει για να ξεχρεώσει τον επιχειρηματία-αφεντικό της. Αυτός όμως μπορεί είτε να την μεταπωλήσει (υπάρχουν γυναίκες που έχουν μεταπωληθεί μέχρι και επτά φορές!), είτε να την επινοικιάσει σε άλλους.
Εκτιμάται ότι τα μηνιαία κέρδη από μια γυναίκα-θύμα ανέρχονται σε 12.000-15.000 ευρώ. Οι γυναίκες «ξεπληρώνουν» τη «δαπάνη» των εκμεταλλευτών τους για την αγορά, μέσα σε μερικές μόλις ημέρες και στη συνέχεια αυτοί μετρούν μόνο κέρδη.

Για εξωσωματική γονιμοποίηση

Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται, μέσω του trafficking, η διακίνηση ωαρίων για εξωσωματική γονιμοποίηση. Η πρόσφατη αποκάλυψη κυκλώματος εμπορίας φαρμάκων για εξωσωματική είναι η κορυφή του παγόβουνου. Δείχνει απλά την υψηλή ζήτηση φθηνών ορμονών, με τις οποίες καθίσταται εφικτή η μαζική λήψη ωαρίων από κάθε δότρια.
Κατά τη διάρκεια του μήνα που προηγείται της ωοληψίας, οι δότριες πρέπει να υποβληθούν σε ένα πρόγραμμα λήψης βαρέων ορμονικών σκευασμάτων, προκειμένου να παράγουν, σε μικρό διάστημα, τον μέγιστο αριθμό υγιών και πρώτης κατηγορίας, (λογω ηλικίας) ωοκυττάρων. Τα δε ωάρια χορηγούνται αφειδώς από Βουλγάρες, Αλβανές και Ρωσίδες, οι οποίες φιλοξενούνται στη χώρα μας, με μοναδικό σκοπό να… τροφοδοτούν με ωάρια τη βαριά «βιομηχανία» της εξωσωματικής, έναντι τιμήματος 1.000 ευρώ.
Η Ελλάδα, σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχει γίνει χώρα – μαγνήτης για ώριμες γυναίκες από όλη την Ευρώπη, που ενδιαφέρονται να κάνουν πραγματικότητα το όνειρό τους να αποκτήσουν παιδί, όπως Γαλλίδες, Ιταλίδες, Γερμανίδες – ακόμη και Τουρκάλες! Τέλος σημειώνεται ότι ο ιατρικός τουρισμός σπάει κάθε ρεκόρ στον συγκεκριμένο τομέα. Από τους 15.000 κύκλους εξωσωματικής, που πραγματοποιούνται ετησίως στην Ελλάδα, περίπου 5.000 αφορούν ζευγάρια από το εξωτερικό.

Του Κώστα Αναγνωστόπουλου

http://www.paraskhnio.gr/sta-plokamia-toy-trafficking/

1 σχόλιο

  1. Μας αρεσει δεν μας αρεσει, ετσι ξεκιναει να ειναι το μελλον ολοκληρης της ανθρωποτητας, σχετικα με την ανθρωπινη αναπαραγωγη και την συλληψη του καθε εμβρυου. Θα την μετατρεψουν σε κερδοφορο πανακριβο εμπορευμα τεραστιας αξιας σε χρημα, αφου ηδη ετοιμαζουν τεχνητες μητρες και τις θετουν σε λειτουργια μεσω εξωσωματικης γονιμοποιησης. Μαλιστα, ηδη γινονται ερευνες και πειραματα για εμφυτευση μητρας και συλληψης εμβρυου σε κοιλιες ανθρωπων που γεννηθηκαν αγορια και στην πορεια τη ζωη τους εκαναν αλλαγη φυλου κι εγιναν γυναικες στην εξωτερικη εμφανιση. Αυτα τα ατομα σε λιγα χρονια, δηλαδη τα αγορια που μετεπειτα εγιναν κοπελιες, θα μπορουν αν θελουν να γεννησουν, αλλα μονο με καισαρικη τομη. Γι’αυτο αλλωστε, προωθειται σε ολες τις χωρες του δυτικου κοσμου μεσω διαφημισεων και μεσων σχολικων προγραμματων απο το δημοτικο, η ομοφυλοφιλια και η τρανσεξουαλικοτητα!!!! Μ’αλλα λογια, θελουν οι αμερικανομασωνοι ολους τους αντρες γκει και αδερφες και τα κοριτσια αντρογυναικα και συχρονες πολεμιστριες-αμαζονες (οι οποιες μολις τελειωναν με τις εγκυμοσυνες και τους θηλασμους εκαναν διπλη μαστεκτομη για πρακτικους λογους, για να μπορουν να ριχνουν βελη με τα τοξα τους χωρις ν’ανεβοκατεβαινουν πανω-κατω τα στηθη τους απ’το τρανταγμα)!!!!! Αφηστε που και παρα πολλες κοπελες θα γινονται αγορια, καθως δεν θα βρισκουν να υπαρχει νοημα να εχουν γυναικεια βυζια και περιοδο καθε 27μερες 40 ολοκληρα χρονια, αφου θα μπορει πλεον ο οποιοσδηποτε ανθρωπος ανεξαρτητου φυλου να συλλαβει και να γεννησει μεσω εξωσωματικης γονιμοποιησης και μεσω τεχνητης μητρας!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.