«Αν μολύνετε το κρεβάτι σας, θα πεθάνετε κάποια νύχτα πνιγμένοι στα δικά σας απορρίμματα». Η συγκλονιστική επιστολή του ινδιάνου αρχηγού των Σιάτλ

Πότε πεθαίνει ο πλανήτης Γη σύμφωνα με τον Στίβεν Χόκινγκ; Προλαβαίνουμε, δεν προλαβαίνουμε

Ο κορυφαίος φυσικός εμφανίστηκε στην Όπερα του Sydney – για την ακρίβεια του ολόγραμμά του- και ούτε λίγο ούτε πολύ μας ανακοίνωσε πότε κατά τη γνώμη του η γη δεν θα είναι πλέον βιώσιμη. Στην ομιλία του χρησιμοποιήθηκε τεχνολογία νέας γενιάς που έδωσε τη δυνατότητα στο πολυπληθές κοινό να ακούσει το ολόγραμμα του Hawking ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο γραφείο του στο Cambridge.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Δεν πιστεύω ότι θα επιζήσουμε πάνω από 1.000 χρόνια χωρίς να βρούμε καταφύγιο εκτός του εύθραυστου πλανήτη μας» δήλωσε στους ακροατές.

«Να είστε περίεργοι και όσο δύσκολη και αν φαίνεται η ζωή, να θυμάστε πως υπάρχει πάντα κάτι στο οποίο μπορείτε να πετύχετε. Σημασία έχει απλά να μην εγκαταλείπετε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Stephen Hawking. Η κεντρική ιδέα ήταν πως τα άστρα και μεταφορικά τα οράματα των ανθρώπων, μπορούν να δώσουν απαντήσεις σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας.

«Remember to look up at the stars and not down at your feet»

https://www.reader.gr/pote-pethainei-o-planitis-gi-symfona-me-ton-stiven-hokingk-prolavainoyme-den-prolavainoyme

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.