Τι θέλει ο Ερντογάν στην Αλεξανδρούπολη;

Η υποτέλεια και η ανοησία της Κυβέρνησης και κατά προέκταση και του συρόμενου θέλει δε θέλει, προέδρου της πάλαι ποτέ ελληνικής Δημοκρατίας, δεν έχει όρια.

Θα έρθει ο πρόεδρος Ερντογάν στη χώρα μας για να συζητήσουν διμερή θέματα όπως το κυπριακό, το μεταναστευτικό, τη σχέση Τουρκίας Ευρώπης (εμείς σαν καλοί φίλοι θα  κάνουμε ό,τι μπορούμε για να γίνουν οι βάρβαρες ορδές που ψήφισαν τον τύραννο, ευρωπαϊκές ορδές) Ας μην ξεχνάμε ότι τον Ερντογάν δεν ψήφισαν τα πολιτισμένα και πολιτικά ενήμερα παράλια της Μικράς Ασίας, τον εξέλεξαν τα άξεστα στίφη της Ανατολίας. 

Ύστερα θα συζητηθούν και άλλα θέματα σχέσεων όπου φυσικά στην ατζέντα θα υπάρχει το θέμα της τουρκικής (όχι ισλαμικής) μειονότητας και πως θα τους οικοδομήσουμε περισσότερα τζαμιά αφού πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι μετανάστες που εγκλωβίζονται στη χώρα μας από τους λαθρέμπορους Τούρκους κι Έλληνες.

Υπάρχει κανείς αφελής να πιστεύει ότι θα πάψουν οι λαθρομετανάστες να διεισδύουν στα υπερπλήρη  νησιά μας μετά τη συνάντηση Τσίπρα Κοτζιά και Παυλόπουλου με τον Ερντογάν; Μόνο ένας ανόητος ή κολλητός των Συριζανέλ μπορεί να ισχυρισθεί κάτι τέτοιο. Ο Ερντογάν ένα είναι σίγουρο ότι δεν θα σταματήσει ουδέ στιγμή να το παίζει αδιάφορος στο να έρχονται συνεχώς και αδιακρίτως μουσουλμάνοι στην Ελλάδα. Είναι ο ευκολότερος εποικιστικός, αν θέλετε κατακτητικός και με τον γάντι, τρόπος.

Ή μήπως νομίζετε θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ορθόδοξη τουρκική μειονότητα των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη και των γραϊδίων και γερόντων που έχουν απομείνει στην Ίμβρο και Τένεδο; Για το άνοιγμα της Σχολής της Χάλκης στα πριγκιπονήσια ίσως να δοθεί για μια ακόμη φορά άτονη κι άνευρη υπόσχεση ότι θα ανοίξει η Σχολή και θα δέχεται μαθητές, στο μέλλον φυσικά και όχι σε συγκεκριμένο χρόνο. “Ίσως, θα δούμε, κάποτε!”

Όμως το πιο εκνευριστικό και προκλητικό από όλα όσα θα γίνουν είναι ότι συμφώνησαν οι πιο πάνω που το παίζουν αρχή και εξουσία στην Ελλάδα, με τον εχθρό της να επισκεφτεί την Αλεξανδρούπολη. 

Τι θέλει ο Ερντογάν στην Αλεξανδρούπολη;

Προφανώς να ανακατέψει υπέρ του το τουρκικό στοιχείο και να γεμίσουν οι δρόμοι από κόσμο από τα πέριξ χωριά και την Κομοτηνή που θα ‘ρθουν να τον χαιρετίσουν και να τον επευφημήσουν σαν τον “απελευθερωτή ” από τον δυσβάστακτο(!) ελληνικό ζυγό. να τονωθεί το ηθικό τους και να ζητήσουν αργά ή γρήγορα αυτονομία (ιδίως αν μπουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με τι δική μας πρόταση και σύσταση) βγάζοντας έτσι τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια. Βλέπουμε τι συμβαίνει με την Καταλονία.

Ώρα στα τόσα προβλήματα που έχουμε να τεθεί και θέμα αυτονομίας της Θράκης.

Αλλά και αν η Τουρκία δεν μπει στην Ε.Ε. υπάρχει κάποιος να πει ότι η Τουρκία δεν θα απαιτήσει με απειλή πολέμου την Ελλάδα; να επιμείνει να γίνει δημοψήφισμα στη Θράκη για να μπουν οι βάσεις για την μελλοντική αυτονομία της; Είναι σίγουρο ότι οι Τούρκοι δεν μας φοβούνται και επιχαίρουν με την άθλια οικονομική και πολιτική μας κατάπτωση.

Όχι βέβαια πως ο Ερντογάν είναι ο αδιαμφισβήτητος εθνοσωτήρας, ο ανιδιοτελής ήρωας, ο  αθώος και ακηλίδωτος σουλτάνος, αλλά κανείς δεν τολμά να του αντισταθεί, είναι μόνος, ευέλικτος, έτοιμος να επιτεθεί όποτε το αποφασίσει και γι’ αυτό ιδιαίτερα επικίνδυνος. Διαθέτει πλειοψηφία και η αντιπολίτευση δεν διαφωνεί σε θέματα εξωτερικής πολιτικής είτε για την Κύπρο πρόκειται είτε για την Ελλάδα και δη τα νησιά της που χρόνια τα λιμπίζονται οι Τούρκοι και οι διπλωμάτες τους.

Για να δείξει προς εσωτερική κατανάλωση ο Υπουργός εξωτερικών κος Κοτζιάς σθένος και παλληκαριά διέδωσε στα κανάλια και στο ραδιόφωνο από σήμερα 2 Δεκεμβρίου του 2017 ότι η επίσκεψη θα γίνει αφού ο Ερντογάν και οι συν αυτώ μαριονέτες συμφώνησαν ότι δεν θα γίνουν υπαίθριες συναντήσεις και  δεν θα υψωθούν τουρκικές σημαίες όπου αυτός ευρεθεί και μιλήσει.

Έ, σας το λέμε εκ των προτέρων και χιλιάδες κόσμου με την σιωπηρή  συγκατάθεση του τουρκικού προξενείου θα μαζευτούν να επευφημήσουν τον Τούρκο και δεκάδες αν όχι εκατοντάδες τούρκικες σημαίες θα υψωθούν σαν φλάμπουρα γράφοντας τις από κοινού συμφωνηθέντα του Κοτζιά με τους καθ’ ύλη αρμόδιους Τούρκους της προεδρικής κουστωδίας, στα παλιότερα των υποδημάτων τους.

Μπορεί να μην το δείξουν τα κανάλια, γιατί η λογοκρισία ποτέ δεν έπαψε να υπάρχει για όσα δεν συμφέρουν την εκάστοτε κυβέρνηση, αλλά θα δείτε ότι έτσι θα γίνει..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.