Ανενδοίαστα ψέματα, απατηλές υποσχέσεις, από Έλληνες-ανθέλληνες κατώτερους των περιστάσεων

Γράφει κάπου ο Στρατής Μυριβήλης: 

«Για μας τους Έλληνες εθνική συνείδηση λέγετε η ακατανίκητη ψυχική δύναμη.
Η ομαδική ψυχοπνευματική επεξεργασία 30 αιώνων κοινής ζωής.
Αυτή η ζωή υπάρχει μέσα στον καθένα μας σαν βίωμα κληρονομικό, σαν θρύλος, σαν παραμύθι, σαν τραγούδι, σαν τέχνη, σαν παράδοση.
3000 χιλιάδες χρόνια στον ίδιον τόπο τούτο η φυλή ζει, αγωνίζεται. Οι άνθρωποι της δεν ζητούν άλλο παρά να ζουν ελεύθεροι και να πεθαίνουν ελεύθεροι πάνω στην γη που τους έδωσε ο θεός. Και αυτόν τον αιώνια νεανικό οργανισμό που λέγεται, αφήνουμε να τον εξευτελίζουν οι πολιτικοί μας ηγέτες.
Και το μεγάλο ερώτημα είναι σήμερα: Θα σταθούμε άξιοι της φυλής μας;
Θα τιμήσουμε την ιστορία μας…;»

Πότε θα ξυπνήσει ο Γκιούλιβερ να βάλει τους Λιλιπούτειους στη θέση τους;

Το ερώτημα που θέτει στις   δικές μας γενιές στις μέρες μας  γίνεται τραγικό. Πως αφήνουμε αυτούς τους μικροσκοπικούς ηγέτες να εξευτελίζουν ένα τόσο παλιό αλλά αγέραστο αιώνια νεανικό οργανισμό που ζει, κινείται, ελπίζει με βασικό θεμέλιό του την ελευθερία. 

Πως ανεχόμαστε τους ηθικά διαβλητούς, τους ΣΑΠΙΟΥΣ κατά την προσφιλή έκφραση του Κυριάκου Διακογιάννη, να μας λέγουν ανενδοίαστα ψέματα και να δίνουν απατηλές υποσχέσεις αν δεν έχουμε πέσει εμείς οι ίδιοι στα  απύθμενα Τάρταρα της ΗΘΙΚΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ και της Πνευματικής Αφροσύνης;

 Ένα ελαχιστότατο παράδειγμα αυτής της κάθετης πτώσης ηγετών και λαού δίνει ο Νίκος Μπογιόπουλος σε σχέση με τα ειρηνοδικεία και τα πρόστυχα προσχήματα που διαλαλούν οι για πρώτη φορά αριστεροί της αθείας  και της υλοκρατίας στην Κυβέρνηση. 

Ακούστε τον και ιδέστε τα χάλια τους και τα δικά μας χάλια που τους ψηφίσαμε για να φέρουν την αλλαγή που υπόσχονταν, πέφτοντας σαν αθώες περιστερές στην παγίδα που από την εποχή του Συνασπισμού καρτερικά, έξυπνα και σατανικά επιτήδεια μας έφτιαχναν προκειμένου να τσιμπήσουμε όταν όλα τα προηγούμενα παλιοτόμαρα θα αποτύγχαναν….

Πλειστηριασμός Πρώτης κατοικίας (παρακαλώ κοινοποιήστε το) .
.
Προς κυβερνώντες (και για να τελειώνουμε με τα άθλια ψέματά τους):
Άκουγα το πρωί στον Real τον Αλεξιάδη του ΣΥΡΙΖΑ να λέει “φέρτε μου έναν”, που να απειλείται η πρώτη κατοικία του…
Λοιπόν:
Η Ζάνα Μπεμπόνη είναι συνταξιούχος. Ζει σε 43 τετραγωνικά, σε υπόγειο διαμέρισμα στην Αθήνα. Η εφορία της έστειλε ειδοποιητήριο κατάσχεσης και πλειστηριασμού της μοναδικής αυτής κατοικίας της για χρέος 15.000 ευρώ από τα οποία οι 5.000 είναι τόκοι. Προηγουμένως φρόντισαν να της κατάσχουν και το τελευταίο ευρώ της σύνταξής της από τον κατά τα άλλα “ακατάσχετο” λογαριασμό της.
Επομένως: Ή η κυρία Μπεμπόνη (με την άδειά της δημοσιοποιούμε την περίπτωσή της) είναι “μεγαλοοφειλέτης”, “στρατηγικός κακοπληρωτής με βιλάρες”, είναι κάτοχος off shore και paradise papers ή εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης είστε άθλιοι.
Τόσο άθλιοι όσο και οι παπαριές σας περί “προστασίας της λαϊκής κατοικίας”.
Κατά τα λοιπά να θυμάστε: Η αλητεία, η ατιμία, το έγκλημα των πλειστηριασμών για να (ξανα)μοιράσετε λεφτά στους τραπεζίτες φίλους σας και στα κοράκια, δεν θα περάσει.
.
Νίκος Μπογιόπουλος

Δεν μπορώ να μην αναφερθώ στα μειονεκτήματα της ράτσας μας καθώς τα περιγράφει ο Απόστολος Βακαλόπουλος στο βιβλίο του “Ο Χαρακτήρας των Ελλήνων”. Κάποια ελάχιστα αποσπάσματα:

Ο ‘Αγγλος περιηγητής Sandwich “οι Έλληνες είναι πανούργοι, πονηροί στις δουλειές τους, κόλακες, ευτελείς, πλάγιοι στους τρόπους, και γενικά προδοτικοί στις υποθέσεις που σχετίζονται με τα συμφέροντά τους…”.

Ο πρεσβευτής στην Κωνσταντινούπολη Βρετανός Porter, ο οποίος είχε μεγάλη πείρα από τους Φαναριώτες καταφέρεται σχεδόν μετά μανίας εναντίον των Ελλήνων και γράφει αλήθειες που προφανώς οι έξυπνοι σύγχρονοι Γερμανοί έχουν μελετήσει και γι’ αυτό μας συντρίβουν με τα μνημόνια και μέσω αυτών και του επιβαλλόμενου ευρώ, μας οδήγησαν στο χάσιμο της εθνικής μας κυριαρχίας και την υποδούλωση στο δυτικό ευρωμαφιόζικο πρότυπο: “Οι Έλληνες μοιάζουν πολύ με τους αρχαίους, είναι πάρα πολύ έξυπνοι και πανούργοι, πάρα πολύ ματαιόδοξοι, πάρα πολύ ραδιούργοι, πάρα πολύ εκδικητικοί (ο ένας προς τον άλλον) για να υποστηρίξουν από κοινού τα συμφέροντά τους τη φήμη και τη δόξα ενός δημοκρατικού κράτους, ή για να υποταχθούν σε έναν μονάρχη προερχόμενο όμως από το έθνος τους. (Σ.γ.: Έπεσε μέσα με τη δολοφονία του Καποδίστρια). Το ανήσυχο πνεύμα τους τους κάνει να μην μπορούν να ζουν ήσυχοι, εκτός αν βρίσκονται κάτω από έναν ξένο δυνάστη, που με το βαρύ του χέρι να καταστέλλει τα ξεσπάσματα του ταραχοποιού δαιμονίου τους. Ο δυνάστης αυτός πρέπει να είναι έτοιμος πάντοτε να σηκώνει το δυνατό χέρι του για να χαλιναγωγεί τα πάθη τους, και τέλος – παραιτούμενος από την προσπάθεια να τους εθίσει στις κοινωνικές αρετές  (τόσο ανάγωγοι είναι!) – να τους αναγκάσει να μένουν τουλάχιστον ήσυχοι”.

Τα ίδια υποστηρίζει ο Villoison που έγραφε ότι “η δύναμη των Ελλήνων βρίσκεται στο να ανέχονται τους ραβδισμούς των Τούρκων και οι Τούρκοι έχουν δίκιο να λέγουν ότι το μπαστούνι είναι δώρο του θεού που το έστειλε στη γη για να χαλιναγωγεί τους Έλληνες“.

Μας θυμίζει κάτι αυτό; να γιατί ανεχτήκαμε το μπαστούνι της τριανδρίας-Αντιβασιλείας,  Γεώργιο- Λουδοβίκο Μάουρερ, Ιωσήφ Λουδοβίκο Άρμανσπεργκ  και Κάρολο Γουσταύο Έυντεκ μέχρι την ενηλικίωση του Όθωνα καθώς και ότι σαν λαός μοιρολατρών ανεχόμαστε τις προσβολές του κάθε Νταϊνσμπλουμ, Φούχτελ, Σουλτς,Σόϊμπλε, και λοιποί; πρώτη φορά είναι; 

Σε ένα άλλο σημείο ο Villoison γράφει με δριμύτητα και επιθετική διάθεση: “…το μόνο που τους μένει είναι η οίηση η μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους. Δεν ξέρουν τι θα πει φιλία και μόνο το κοινό συμφέρον τους ενώνει.(Σ.γ.: Την κυρία Ζάνα Μπεμπόνη θα σκέφτονταν οι σκεβρελέδες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που αγωνίζονται να διαιωνίσουν πάση θυσία τα νεοαποκτημένα οφίτσια τους πάση θυσία και εις βάρος ολόκληρου λαού; Γιατί πειράζει; Μήπως κι οι προηγούμενοι τα ίδια δεν έκαναν;  και ρημάζουν τον τόπο από το τον Κωσταντίνο Καραμανλή τον Α΄ μέχρι σήμερα; Και όπως προβλέπεται και μετά την κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν το αγαθοποιό έργο τους με τον Κούλη).  Θυσιάζουν το παν στο πρόσκαιρο συμφέρον, δεν αποβλέπουν ποτέ στο μέλλον (σ.γ.:θυμηθείτε ότι τα εγγόνια και τα δισέγγονά μας υποχρεούνται να ξεπληρώσουν τα δάνεια τούτης της γενιάς) και δεν τόχουν για τίποτα να πάρουν  ψεύτικο όρκο”. (Σ.γ.: Θυμηθείτε τα Ζάππεια του ψεύτη Σαμαρά και τις υποσχέσεις Τσίπρα στις Θεσσαλονίκες κατά την Έκθεση και τα ξεδιάντροπα ψέματα συνεχίζονται) 

Μετά από αυτά έχει δίκιο κάποιος να αναρωτηθεί: Υπάρχει ελπίδα; Πως ξεπερνιέται ένας τέτοιος σκατοχαρακτήρας;

Κι όμως υπάρχει γιατί στα τόσα μειονεκτήματα του ελληνικού χαρακτήρα, υπάρχουν τόσα χαρίσματα, τόσα τάλαντα, τόσες δυνατότητες, Ηράκλειες θα λέγαμε που μας επιτρέπουν ότι με την εκπαίδευση και τη χρήση της Συναισθηματικής Αφομοίωσης μπορούν ΟΛΑ Ν’ ΑΛΛΑΞΟΥΝ. Οι υποθήκες των προγόνων μας βοούν, δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω. Τις περιγράφει ο Καζαντζάκης 

«Η ελληνική φυλή ήταν πάντα, είναι ακόμα η φυλή που έχει το επικίνδυνο μέγα προνόμιο να κάνει θάματα. Όπως όλες οι δυνατές, μεγάλης αντοχής φυλές, κι η ελληνική μπορεί να φτάσει στον πάτο του γκρεμού, κι ακριβώς εκεί, στην πιο κρίσιμη στιγμή, όπου οι αδύνατες ράτσες γκρεμίζουνται, αυτή δημιουργεί το θάμα. Επιστρατεύει όλες τις αρετές και πετιέται μονομιάς, χωρίς διάμεσους σταθμούς, στην κορυφή της λύτρωσης. Το απότομο τούτο, απρόβλεπτο από το λογικό, ανατίναγμα προς τ’ απάνω ονομάζεται θάμα. Όλη μας η Ιστορία δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα βίαιο επικίντυνο δρασκέλισμα από το χαμό στην σωτηρία» Νίκος Καζαντζάκης, “Ταξίδι στον Μωριά”.

Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι ότι ο Θεός μας δίνει τόσα μειονεκτήματα και βάσανα για να μας οδηγήσει επιτέλους στο φωτεινό μονοπάτι της αναγνώρισης των μειονεκτημάτων και των ανηθικοτήτων μας και διαστροφών μας ατομικών και κοινωνικοπολιτικών και να αποκτήσουμε (αν αποκτήσουμε) ατομική και συλλογική αυτοσυνειδησία. Δεν μας μένει άλλος δρόμος ή ο χαμός ή η σωτηρία! 

Ευαγγελάτος Γεώργιος  

Leave a Reply

Your email address will not be published.