Στη φυλακή οδηγείται ο λογιστής του Άουσβιτς παρά τα 96 του χρόνια

H περίπτωση του Όσκαρ Γκρένινγκ θέτει επί τάπητος ένα πολυσυζητημένο θέμα: Μπορεί ένα ανθρωπάκι, γρανάζι μιας τεράστιας τυραννικής μηχανής δεινοσαύρων της εξουσίας να αρνηθεί την εντολή που του δίνουν; Όπως λέει και ο Βίλχελμ Ράιχ στο «Άκου ανθρωπάκο» του ένα τέτοιο περιδεές γρανάζι τι δυνατότητες έχει να υψώσει το ανάστημά του και να αρνηθεί π.χ. τη χιτλερική λαίλαπα; Εν γνώσει του ότι τον περίμενε το τουφέκισμα σαν προδότη του γερμανικού λαού και της ναζιστικής ιδεολογίας.

«Οι ανθρωπάκηδες από τις τάξεις σου σου λένε συνέχεια , Ανθρωπάκο, πως εσύ η ζωή σου, η οικογένειά σου, τα παιδιά σου δεν αξίζουν πεντάρα, πως είσαι βλάκας και υποταχτικός, πως ο καθένας μπορεί να σε κάνει ό,τι θέλει. Δεν σου υπόσχονται προσωπική ελευθερία, αλλά ελευθερία ε θ ν ι κ ή. Δεν σου υπόσχονται ανθρώπινη αυτό-εμπιστοσύνη, αλλά σεβασμό προς το κράτος. Δεν σου υπόσχονται ανάδειξη προσωπική αλλά ανάδειξη εθνική… Εσύ ανεβάζεις τα αφεντικά σου, εσύ τα τρέφεις παρ’ ότι έχουν ξεσκεπάσει όλες τις μάσκες. Ναι, ναι, επανειλημμένα σου έχουν πει:  “είσαι ένα κατώτερο ον χωρίς καμμιά ευθύνη, κι έτσι θα μείνεις”.Κι εσύ όλους αυτούς τους ονομάζεις ” σωτήρες”, “νέους απελευθερωτές” και ουρλιάζεις “χάϊ, χάϊ” και “ζήτω, ζήτω”.   

Και συνεχίζει:

Γι’ αυτό σε φοβάμαι ανθρωπάκο, σε φοβάμαι θανάσιμα. Γιατί το μέλλον της ανθρωπότητας εξαρτάται από σένα. Σε φοβάμαι γιατί από πουθενά δεν δραπετεύεις τόσο όσο από τον εαυτό σου… Καμμιά αστυνομική δύναμη στον κόσμο δε θα ήταν ικανή να σε καταπιέσει αν είχες μια σταγόνα αυτοεκτίμηση, αν είχες βαθιά κατανοήσει ότι δίχως εσένα η ζωή δεν θα συνεχιζόταν ούτε για μια ώρα»

Το ανθρωπάκι Όσκαρ Γκρένινγκ ήταν φτειαγμένο να υπακούει και να κάνει συνειδητά, άρτια, όσο γίνεται πιο τέλεια τη δουλειά του. Κι αυτό έκανε, μέτραγε μάρκα. Ήταν τίμιος και συνεπέστατος στο καθήκον. Τα ίδια θα έκανε κι αν ήταν στα Γκουλάνγκ της Σιβηρίας, στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης ή της Αβάνας, ακόμη και στο Γκουαντανάμο. Μπορούσε λέει να διαμαρτυρηθεί γιατί έβλεπε τα εγκλήματα που γίνοντας στο Άουσβιτς. Τρίχες, να διαμαρτυρηθεί σε ποιον, Στον Ρούζβελτ, τον Τσώρτσιλ ή τη βασίλισσα της Αγγλίας; Εδώ ούτε τον Ρούντολφ Εςς δεν επίστεψαν όταν δραπέτευσε από τη ναζιστική λαίλαπα. Και θα έχαναν αυτοί τον χρόνο τους για να ακούσουν ποιον; Τον Όσκαρ Γκρένινγκ. Ρωτάτε αν θα είχε τα χρήματα και την ευκαιρία να πάρει το τραίνο και να εξαφανιστεί από το Άουσβιτς; Και η Γκεστάπο τι ρόλο έπαιζε; Δεν θα ήταν επί τα ίχνη του στο τέταρτο της ώρας; Δυστυχώς το ίδιο ισχύει και ανάμεσα στους Έλληνες σήμερα, ανθρωπάκια είναι, τους έφτιαχνε επί χρόνια έτσι το Σύστημα, οι περισσότεροι είχαν μεταβληθεί σε καλολαδωμένα γρανάζια μιας σάπιας, διεστραμμένης μηχανής παραγωγής χρήματος.

Και τώρα τι γίνεται; Ποιος συνέρχεται ή μάλλον πως συνέρχεται ο λαός μας για να σηκώσει το στήθος του ενάντια στον κατακλυσμό της διαφθοράς που ξεχύνεται από παντού; Πως αποκτά αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον επί τόσα χρόνια υποτιμημένο, υποταγμένο στις κολακείες και τις υποσχέσεις των πολιτικάντηδων και των κομμάτων εαυτό; Του καθενός μας τον εαυτό, όσο και ολόκληρου του λαού, την καλούμενη εθνική συνείδηση; Ποιός άλλος από κάθε ένα μας, μπρος στο Νέο Έτος που ανατέλλει θα πάρει την ευθύνη των πράξεών του για να ανατρέψει το κατεστημένο της παρακμής, της διαφθοράς και του εκφυλισμού μας σε ομάδα αποκτηνωμένων νομάδων που σκέφτονται εντελώς εξατομικευμένα, πως να επιβιώσει ο εαυτός τους και η στενή τους οικογένεια;

Τίποτα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα εκτός από ένα, ότι θα περάσουν και οι Έλληνες ανθρωπάκηδες από το Δικαστήριο της Κρίσης και της απόδοσης ευθυνών όπως ο Όσκαρ Γκρένινγκ ασχέτως ηλικίας, διότι ο συμπαντικός Νόμος της Ηθικής τάξης και του Δικαίου είναι υπεράνω του ανθρώπινου και θα επιβληθεί τόσο πάνω μας όσο και πάνω στα παιδιά μας είτε μας αρέσει είτε όχι.

Καλλίτερο 2018 από το προηγούμενο.

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Φαίνεται ότι ήταν, είναι και θα παραμείνει ανθρωπάκος με τη ραϊχική έννοια.

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο Όσκαρ Γκρένινγκ παρά τα 96 του χρόνια για τα εγκλήματα των Ναζί στο Άουσβιτς.

Το συνταγματικό δικαστήριο της Γερμανίας έκρινε ότι ένας 96χρονος Γερμανός πρέπει να εκτίσει την ποινή που του επιβλήθηκε για τον ρόλο του στις μαζικές δολοφονίες που διέπραξαν οι Ναζί στο στρατόπεδο θανάτου του Άουσβιτς κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, αρνούμενο να ανατρέψει την απόφαση κατώτερου δικαστηρίου.

Ο Όσκαρ Γκρένινγκ, γνωστός ως ο «λογιστής του Άουσβιτς» για τη δουλειά του να μετρά τα μετρητά που κατάσχονταν από τα θύματα του στρατοπέδου, καταδικάστηκε σε τετραετή φυλάκιση το 2015, αλλά η διαμάχη αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του και την ηλικία του έχουν καθυστερήσει την εκτέλεση της ποινής του.

Δείχνει να μην κατανοεί τι του συμβαίνει

Το συνταγματικό δικαστήριο απέρριψε τα επιχειρήματα από τους δικηγόρους τους Γκρένινγκ ότι ο εγκλεισμός του σε αυτή την προχωρημένη ηλικία θα παραβιάσει το δικαίωμά του στη ζωή, προσθέτοντας ότι η σοβαρότητα των εγκλημάτων του σημαίνει ότι υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη να τον δουν οι πολίτες να τιμωρείται.
«Ο ενάγων κρίθηκε ένοχος για συνέργεια σε δολοφονία σε 300.000 σχετικές υποθέσεις, κάτι που σημαίνει ότι έχει ιδιαίτερη σημασία να εκτελεστεί η ποινή που ζήτησε το κράτος», ανέφεραν οι δικαστές, επιβεβαιώνοντας την απόφαση του περιφερειακού δικαστηρίου της Τσέλε.

Δεν μπορεί να ασκηθεί έφεση στην απόφαση του συνταγματικού δικαστηρίου.

Η απόφαση αφήνει πράγματι ανοικτό το ενδεχόμενο αποφυλάκισης του Γκρένινγκ στην περίπτωση που επιδεινωθεί η υγεία του.

Εδώ φαίνεται να το διασκεδάζει κι όλας!

Στη δίκη του 2015, που θεωρήθηκε μια από τις τελευταίες μεγάλες δίκες για το Ολοκαύτωμα, οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι ενώ ο Γκρένινγκ δεν είχε ο ίδιος σκοτώσει κανέναν όσο εργαζόταν στο Άουσβιτς στην υπό ναζιστική κατοχή Πολωνία, εντούτοις στήριξε το καθεστώς που ήταν υπεύθυνο για τις μαζικές δολοφονίες, διαχωρίζοντας τα χαρτονομίσματα που κατάσχονταν από τους Εβραίους, οι οποίοι έφθαναν στο στρατόπεδα σε ασφυκτικά γεμάτα τρένα.

Ο Γκρένινγκ, που παραδέχθηκε ότι ήταν ηθικά ένοχος, δήλωσε ότι ήταν ένθερμος Ναζί όταν εστάλη να εργαστεί στο Άουσβιτς το 1942 στην ηλικία των 21 ετών.

Βρέθηκε στο επίκεντρο το 2005 αφού έδωσε συνεντεύξεις για τη δουλειά του στο στρατόπεδο, σε μια προσπάθεια να πείσει τους αρνητές του Ολοκαυτώματος ότι η γενοκτονία είχε πράγματι συντελεστεί.

Με τον τρόπο του συνετέλεσε στην ομαδική γενοκτονία του εβραϊκού λαού, για την μαζική ελληνική εθνοκάθαρση δεν θα ζητηθούν ευθύνες από κανένα άθλιο κυβερνητικό εκπρόσωπο;

Περίπου 6 εκατ. Εβραίοι δολοφονήθηκαν κατά το Ολοκαύτωμα που έγινε υπό τον Αδόλφο Χίτλερ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.iefimerida.gr/news/385983/sti-fylaki-odigeitai-o-logistis-toy-aoysvits-para-ta-96-toy-hronia-eikona

Για τα 10 εκατομμύρια Έλληνες που αργοπεθαίνουν ή μεταναστεύουν από τον τόπο τους, έπαυσαν να πολλαπλασιάζονται και αυτοκτονούν.  δεν φέρνει κανείς ευθύνη;

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.