Σε ποιους μπορεί να στηριχτεί ο Ελληνισμός για να επιβιώσει;

Σε κανέναν σύμμαχο ή φίλο εκτός από τον εαυτό του.

Σήμερα, 197 χρόνια μετά τον κοινωνικό και εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1821, που η χώρα μας βυθίζεται καθημερινά στον εφιάλτη της χρεοκρατίας και στα δεσμά μιας νέας δουλείας, το μήνυμα του 1821 μας δίνει ξανά την διάσταση του ξεσηκωμού και της δίψας για ελευθερία.

Η έκρηξη ενός λαού που τα έχει χάσει όλα, ανατρέπει όλα τα δεδομένα

Το ηρωικό ανάστημα που σήκωσε ο λαός μας εκείνη την εποχή εναντίον του ξένου δυνάστη και τα κοσμοϊστορικά κατορθώματα τα οποία πέτυχε, έδωσαν το έναυσμα για τον ξεσηκωμό και άλλων λαών στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο, αποτέλεσαν την ιστορική μήτρα για τις μεταγενέστερες πνευματικές και πολιτικές παρακαταθήκες της νεότερης ιστορίας μας. Αυτές τις παρακαταθήκες που μας οπλίζουν με ορμή, θάρρος και ελπίδα όταν χρειάζεται να προετοιμασθούμε ψυχικά και ιδεολογικά για να συστρατευθούμε στον ίδιο σκοπό, την απελευθέρωσή μας.

Ο αγώνας του 1821 ενάντια στην τυραννία μας έμαθε ότι την θέληση του λαού για ελευθερία και εθνική κυριαρχία δεν μπορεί να την ανακόψει ούτε η υπεροπλία του εχθρού, ούτε οι διεθνείς συσχετισμοί δυνάμεων αλλά ούτε και οι κραυγές των προσκυνημένων που συνιστούν  δήθεν σύνεση ενώ στην πραγματικότητα επιζητούν σκύψιμο του κεφαλιού  και  υποταγή στα κελεύσματα των κατακτητών.

 

Πλησιάζει μια ακόμη επέτειος της 25ης Μαρτίου και αυτή αποκτά μοναδική σημασία, μας δείχνει και σήμερα τον δρόμο για να λευτερωθούμε από καινούργιους τυράννους. Τότε ήταν η διπλή υποδούλωση (εθνική και κοινωνική) στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και στους ντόπιους συνεργάτες της (κοτζαμπάσηδες κ.ά.), η πυγμή της Ιεράς Συμμαχίας που κατέπνιγε κάθε κοινωνικό και εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα. Σήμερα είναι η τρόικα, οι νεοαποικιοκρατικές δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια, η υπαγωγή της χώρας στο αγγλικό δίκαιο και την δικαιοδοσία των ξένων δικαστηρίων, η κοινωνική και οικονομική εξαθλίωση εργαζομένων, ανέργων, νεολαίας και συνταξιούχων, η ηθική ταπείνωση του λαού μας και οι νεοδωσίλογοι που μας σκλαβώνουν στους παγκόσμιους τοκογλύφους, μας αρπάζουν το δημόσιο πλούτο μας, το εισόδημα και την αξιοπρέπεια κάθε οικογένειας, μας κλέβουν τις περιουσίες και τις ζωές μας, υπονομεύουν τις μελλοντικές γενεές.

Το παράδειγμα της Επανάστασης του ’21 αναβιώνει τώρα γιατί ακριβώς εκφράζει το πνεύμα της εθνικής και κοινωνικής αντίστασης στην ξένη και ντόπια τυραννία και στους καταπιεστικούς θεσμούς με την εξέγερση ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και την ανυπακοή, συγχρόνως, στις κατευθύνσεις της Ιεράς Συμμαχίας.

Σήμερα οι αντίστοιχοι επικυρίαρχοι που θέλουν να μας γονατίσουν και να ακυρώσουν την αυθυπαρξία μας είναι η “Νέα Παγκόσμια Τάξη”, ο Ευρωπαϊκός και Παγκόσμιος Άξονας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου και η δικτατορία που η Μέρκελ επιβάλλει, με οικονομικά και πολιτιστικά μέσα διεθνών θεσμών, όπως το ΔΝΤ, με εξοντωτικό κοινωνικό πόλεμο, αλλά και με άμεσες στρατιωτικές επεμβάσεις όταν μπορούν.

Η μόνη απάντηση που έχει ο Ελληνισμός στη δικτατορία της “ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ” είναι το πνεύμα του 1821 το οποίο όπως τότε έτσι και τώρα, αντιστρατεύεται τη σημερινή κυρίαρχη ιδεολογία της ξενοδουλείας, της υποταγής και του ραγιαδισμού, της διάλυσης της κοινωνίας και της ιδιώτευσης, της άδειας ζωής χωρίς ιστορικές ρίζες και ανθρωπιστικές αξίες, γιατί οδηγεί από την υπέρβαση του «Εγώ» στο «Εμείς», όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης.

Είναι αυτή η υπέρβαση που έκανε πολλές φορές ο ελληνικός λαός στη μακραίωνη και πολύπαθη ιστορία του και που κρύβεται πίσω από τους τιμημένους και νικηφόρους αγώνες του. Είναι ό,τι πιο επικίνδυνο για τους ιμπεριαλιστικούς πολιτικούς στόχους και τις ολιγαρχικές δυνάμεις σε τοπική και παγκόσμια κλίμακα.

Όσοι, όμως, προσπαθούν να μας γυρίσουν σε συνθήκες προ του 1821, όπου το «χάλκαιον χέρι βαρύ του φόβου» και «ο ζυγός δουλείας» σκίαζε τον λαό μας, ας ξέρουν ότι απέναντι στη νέα κατοχή θα γεννηθεί μια νέα Επανάσταση. Όπως το 1821 η επιθυμία της ελευθερίας έπεσε ως βροχή, κατά τον Γέρο του Μωρηά, και «δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα…», όπως το 1942 οι νέοι του ΕΑΜ, κρατώντας την ελληνική σημαία, με βαθουλωμένα μάτια από την πείνα, αντιμετώπισαν άοπλοι τους καραμπινιέρους, τις ναζιστικές ορδές και τους δωσίλογους συνεργάτες τους, έτσι και σήμερα θα βρούμε την αρετή και την τόλμη για την ελευθερία.

Δεν μας τρομάζουν τα μέτρα τους, οι καταρράκτες των κεφαλαίων που έχουν στη διάθεσή τους οι οικονομικοί δολοφόνοι της Νέας Τάξης, ούτε η προπαγάνδα τους, ούτε τα βόλια τους, γιατί ετούτος ο λαός «αντάρτης, κλέφτης, παλληκάρι», πάντοτε θα μένει αδούλωτος αγωνιστής.

Οι προσκυνημένοι, οι νεοδωσίλογοι, οι αντισυνταγματικές κυβερνήσεις, οι διορισμένοι σ’ όλα τα υπουργεία από το Ευρω-διευθυντήριο βορειοευρωπαίοι, οι δοτοί πρωθυπουργοί γράψε Παπαδήμος, επιχειρούν να «τιμήσουν» -δηλαδή να ευνουχίσουν και να διαστρεβλώσουν- μόνοι τους το νόημα της ελευθερίας, της ατέλειωτης ελληνικής Ιστορίας που δείχνει το δρόμο, τρέμοντας το ξέσπασμα των εκδηλώσεων του λαού, αστυνομοκρατώντας τις διαμαρτυρίες του και αποκλείοντας το κέντρο της πρωτεύουσας.

Εμείς θα τους απαντήσουμε ότι δεν τους φοβόμαστε, δεν θα σκύψουμε τον σβέρκο στο μαχαίρι τους από κάτω, δεν θα αφήσουμε να μας εξανδραποδίσουν ξανά.

Με τη πίστη ακέραιη και ακλόνητη στο Χριστό και στην Παναγία, τους πρωτοστάτες που μας έδειχναν το δρόμο να πολεμήσουμε τόσο ενάντια στους Τούρκους, όσο και τους Ιταλούς στην Πίνδο, με την εσωτερική δύναμη που ξεκινάει από την ενότητα θα κάνουμε την αφοβία σημαία και θα νικήσουμε.

Εμείς, ο δημοκρατικός ελληνικός λαός, είμαστε οι πολλοί και είμαστε ανίκητοι.

Όπως έδειξαν και τα τελευταία συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας, ο λαός έχει ήδη καταδικάσει τα πολιτικά μνημονιακά κόμματα της βουλής, άλλη διέξοδο δεν έχει από την ΕΝΟΤΗΤΑ και να βγει στους δρόμους.

Αλλίμονό τους αν ανεχτούν ο όνομα που να εμπεριέχει τη λέξη Μακεδονία οι εθνικοί μειοδότες της Βουλής. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν η λαϊκή οργή και αγανάκτηση με τις κατασχέσεις της δημόσιας και της ιδιωτικής περιουσίας του, με την ίδρυση της ΑΑΔΕ, με τις συνεχείς μειώσεις μισθών και συντάξεων δεν οδηγήσουν τους οργισμένους, Έλληνες σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, ακόμη και σε κατάληψη της Βουλής, εισβολή στα βουλευτικά έδρανα και να σύρει τους εθνικούς μειοδότες βουλευτές από το λαιμό σαν σφαχτά.

Εμείς πάντως από τη δική μας πλευρά δεν μπορούμε παρά να επιμένουμε ο αγώνας για την Ελευθερία, την Κοινωνική Δικαιοσύνη, την ολοκλήρωση της Επανάστασης του ’21 συνεχίζεται.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΩΡΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΗ

ΠΑΡΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΚΛΑΒΙΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published.