ΚΟΛΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΘΕΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ ΜΑΣ, ΑΥΤΟΥΣ ΝΤΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΟΡΚΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Ελληνική Νεολαία τάσσεται αλματωδώς υπέρ του «Πατρίς Θρησκεία Οικογένεια»… ΤΕΡΑΣΤΙΑ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ…!!

 

Ισχυροποιείται το τρίπτυχο «θρησκεία-πατρίς-οικογένεια- στην ελληνική κοινωνία τον τελευταίο χρόνο, όπως αναδεικνύει νέα έρευνα της DiaNEOsis, τα αποτελέσματα της οποίας θα ανακοινωθούν επισήμως στα τέλη Μαρτίου. 

Σε παρουσίαση των αποτελεσμάτων στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών από τον Δημήτρη Μαύρο, διευθύνοντα σύμβουλο της MRD, της έρευνας που διενεργήθηκε τον Ιανουάριο του 2018 και συγκρίνει τα αποτελέσματα με τον Δεκέμβριο του 2018, διαπιστώνεται ενίσχυση των εθνικιστικών τάσεων και «προσκόλληση» στους παραδοσιακούς θεσμούς-ιδίως μάλιστα από τις ηλικίες μεταξύ 25 και 54 ετών.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο κ. Μαύρος επισημαίνει τρεις κυρίαρχες τάσεις στη σημερινή κοινωνία: Πρώτον, την επιστροφή στην κοινωνικότητα/συστημικότητα, καθώς το 58% των Ελλήνων έχει αποδεχθεί ότι «η αναταραχή είναι η (νέα) κανονικότητα». 

Η εμπιστοσύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ενισχύθηκε κατά 10 μονάδες (από το 53,5% τον Δεκέμβριο 2016 σε 63% τον Ιανουάριο 2018), οι δαπάνες για διαρκή αγαθά (αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές) Δεύτερον, ανάγκη για ανάστημα -κάτι που έγινε ορατό και στη μαζική κινητοποίηση για την ονοματολογία της πΓΔΜ. 
Οι Έλληνες έχουν την ανάγκη να νιώσουν υπερήφανοι και αναζητούν από κάπου να «πιαστούν». Τρίτον, ανάγκη για προστασία, γεγονός που εξηγεί την άνοδο της εθνικιστικής τάσης, ιδίως στην κεντροδεξιά και την ακροδεξιά και τις ηλικίες 25-54 ετών. (Σ.γ.: Ερωτείστε τα αποτυχημένα εθνοπροδοτικά κομματα για το τελευταίο).
Το 98% των Ελλήνων δηλώνουν εμπιστοσύνη στον θεσμό της οικογένειας και ακολουθούν οι θεσμοί των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Δικαιοσύνης. 
Το 85% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι πιστεύει στον Θεό και το 60% ότι βρίσκεται «κοντά στη θρησκεία», πηγαίνοντας τακτικά στην εκκλησία. 
Η αίσθηση ανασφάλειας που επικρατεί στη ελληνική οικονομία αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το 80% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι υπάρχουν «μυστικές ομάδες» στη χώρα ή το εξωτερικό που «κινούν τα νήματα». Επιπλέον, το 49% των Ελλήνων τάσσεται υπέρ της επαναφοράς της θανατικής ποινής, από 38% που ήταν το ίδιο ποσοστό πριν. Τέλος, το 28% των πολιτών πιστεύουν ότι «μας ψεκάζουν»….
http://www.stoxos.gr/2018/03/blog-post_779.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.