Ένα συμβολικό παράδειγμα για την αναζήτηση της ευδαιμονίας κι ευτυχίας

Κάποτε μια ομάδα 50 ατόμων συμμετείχε σε ένα σεμινάριο.

Σε μια στιγμή ο ομιλητής πρότεινε μια δραστηριότητα. Έδωσε στον καθένα από ένα μπαλόνι και τους ζήτησε να γράψουν το όνομά τους πάνω σ’ αυτό. Μετά έβαλαν όλα τα μπαλόνια σε ένα δωμάτιο.

TA MΠAΛONIA

TA MΠAΛONIA

Στη συνέχεια τους ζήτησε να μπουν στο δωμάτιο αυτό και μέσα σε 5 λεπτά να βρει ο καθένας το μπαλόνι του με το όνομά του. Ο καθένας έψαχνε ξέφρενα για το όνομά του, συγκρουόμενος και σπρώχνοντας τους άλλους και επικράτησε χάος. Στο τέλος των 5 λεπτών κανένας δεν είχε βρει το μπαλόνι του. Στη συνέχεια τους ζητήθηκε ο καθένας να διαλέξει τυχαία ένα μπαλόνι και να το δώσει σε εκείνον που του ανήκε. Σε ελάχιστο χρόνο καθένας είχε το μπαλόνι του!

Κι ο ομιλητής είπε ότι αυτό ακριβώς συμβαίνει και στη ζωή μας: Καθένας μας ψάχνει ξέφρενα την ευτυχία γύρω του χωρίς να γνωρίζει που είναι. Η ευτυχία μας βρίσκεται στην ευτυχία των άλλων ανθρώπων. Δώστε τους την ευτυχία τους και θα πάρετε την ευτυχία σας. Αυτός είναι ο σκοπός της ανθρώπινης ζωής.

Αυτό αγνοούν οι πολιτικοί μας με τα κόμματά τους. Κομματιάζουν την ευτυχία μας και καταστρέφουν από τη δολοφονία και μετά του Καποδίστρια την πατρίδα. Απορούμε πως εξακολουθούμε να υπάρχουμε.

Πάντως ο διευθύνων το σεμινάριο μας έδωσε ένα μεγάλο παράδειγμα και μας ερμηνεύει άριστα γιατί δεν πρόκειται εμείς οι διχαστικοί, εμφυλιοπολεμικοί Έλληνες να νιώσουμε την ευτυχία. Μόνο τραγωδίες θα ζούμε και δράματα θα αντιμετωπίζουμε και εκατόμβες θυμάτων θα κλαίμε.

Και μυαλό δεν θα βάζουμε. Ο εγωϊσμός μας η αυτοκτονία μας, η δυστυχία μας και η υπανάπτυξη το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας που ήδη προ πολλού υποθηκεύσαμε.

Κύριοι της Βουλής των υπανθρώπων

Βουλή των υπανθρώπων τι περιμένουμε απ' αυτούς;

Βουλή των υπανθρώπων τι περιμένουμε απ’ αυτούς;

και ηγέτες της συγκεντρωτικής, φεουδαρχικής, ολιγαρχικής εκπροσώπησης που την ονομάζετε παλιοκαραγκιόζηδες “δημοκρατία”

Γελοί ανθρωπάρια, μαριονέτες των Ρόθτσάιλντ και των Ροκφέλερ.

Γελοία ανθρωπάρια, μαριονέτες των Ρόθτσάιλντ και των Ροκφέλερ.

συνεχείστε να αλληλοσφάζεστε επί των πτωμάτων μας. Όπως είσαστε μας κάνατε κι όπως μας καταντήσατε σας εκλέξαμε.

Σαν τα μούτρα μας και τα μούτρα σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.