Η Άβυσσος πυθμένα δεν έχει…

Σαουδαραβικά στρατεύματα θα συμμετέχουν στη τουρκική αποβατική άσκηση «Efes 2018» απέναντι από τη Χίο!

 

Επιχειρώντας να εκτονώσει τις σχέσεις έντασης που έχουν που έχουν δημιουργηθεί με την Αγκυρα λόγω Κατάρ, το Ριάντ αποφάσισε να συμμετάσχει στην αποβατική άσκηση «Efes 2018» που θα διεξαχθεί απέναντι από την Χίο!

Σαουδαραβικά στρατεύματα άρχισαν να μεταφέρονται στα τουρκικά αεροδρόμια και θα καταπλεύσουν και πλοία και πιθανότατα μαχητικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας!

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει η Σαουδική Αραβία στην άσκηση (αρκούντως προκλητική ενέργεια από την πλευρά των Σαουδαράβων κατά της Ελλάδας), αλλά εφέτος μετά την κρίση στο Κατάρ, όπου η Τουρκία έλαβε καθαρά θέση υπέρ του Κατάρ, ανέπτυξε στρατεύματα στην βάση που έχει κατασκευάσει στο εμιράτο και προειδοποίησε το Ριάντ να μην επέμβει, υπήρχε η πεποίθηση ότι δεν θα συμμετείχε στην άσκηση.

Είχε ακολουθήσει και η ακύρωση της παραγγελίας των 6 κορβετών (4+2) της κλάσης Ada από την Σοουδική Αραβία στα τουρκικά ναυπηγεία και όλα φαινόντουσαν ότι επρόκειτο περί μείζονος κρίσης, αλλά φαίνεται ότι το Ριάντ δεν ηθελε να τραβήξει τα πράγματα “στα άκρα.

Ετσι ενημέρωσε την Αγκυρα για την συμμετοχή στην άσκηση που φυσικά στόχο έχει την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά.

Η Τουρκία φέρνει τη μεγάλη αποβατική άσκηση EFES απέναντι από τις Οινούσες δεσμεύοντας  σχεδόν ολόκληρη τη Χερσόνησο του Τσεσμέ ακριβώς απέναντι από τη Χίο.

Με ΝΟΤΑΜ που εκδόθηκε δεσμεύονται όλες οι περιοχές στην χερσόνησο του Τσεσμέ απέναντι από την Χίο μεταξύ 30 Απριλίου και 10 Μαΐου. Συγκεκριμένα εκδόθηκαν οι ΝΟΤΑΜ B0973/18, B0977/18, B0978/18 και B0979/18 ενώ άλλες μικρότερης κλίμακας ασκήσεις θα λάβουν χώρα, το ίδιο χρονικό διάστημα σύμφωνα με άλλες αντίστοιχες ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία.

Η τελική της φάση θα γίνει παρουσία του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.

Στην άσκηση του 2016 η Σαουδική Αραβία Η Άγκυρα έχει κινητοποιήσει 8.500 στρατιώτες και 50 μεταφορικά και επιθετικά ελικόπτερα. 

http://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/ellinotoyrkika/683239_saoydaravika-strateymata-tha-symmetehoyn-sti-toyrkiki-askisi

Σ.γ.: Όπως καταλαβαίνετε το τέλος των βασάνων μας δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος, ακριβώς όπως και η μετάνοιά μας σαν ελληνικός λαός συνολικά, δεν προκεύπτει από πουθενά στον ορίζοντα. Πως να μην μας βρουν χειρότερα δεινά με την άκαμπτη, ειδωλολατρική, εντελώς υλιστική και αποιπνευματοποιημένη στάση που επιμένουμε να κρατούμε σε όλα τα πλάτη και μήκη της εξαθλιωμένης ζωής μας;

ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published.