Το σπίτι της φρίκης στη Λέρο: Τα παιδάκια ζούσαν το απόλυτο μαρτύριο

Μία από τις πλέον αρρωστημένες υποθέσεις με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπη η ελληνική αστυνομία ξεδιπλώθηκε στο νησί της Λέρου. Πρωταγωνιστές δύο γονείς, πατέρας και μάνα, 52 και 47 ετών αντίστοιχα, που δεν ήξεραν να είναι ούτε γονείς, ούτε άνθρωποι. Θύματα, τα παιδιά τους τα οποία είχαν μετατραπεί σε φορείς ικανοποίησης των πλέον ανώμαλων επιθυμιών των ίδιων τους των γονιών.

Τα παιδιά τους ηλικίας 14 και 8 ετών καθημερινά ήταν θύματα ξυλοδαρμού και ακραίας σεξουαλικής κακοποίησης. Η οικογένεια έχει άλλα δύο παιδιά ηλικίας 25 και 17 ετών, που όπως υποθέτει κανείς έζησαν και αυτά βασανιστικά χρόνια. Άλλα στοιχεία πιο συγκεκριμένα δεν υπάρχουν.

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν το 14χρονο κορίτσι της οικογένειας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με αιμορραγία από σεξουαλική κακοποίηση. Λίγες μέρες μετά η θεία των παιδιών πήρε μαζί της το 8χρνο αγόρι, προφανώς, για να το σώσει από όσα ζούσε.

Και όπως έμαθαν οι αστυνομικοί, τα όσα ζούσε όχι μόνο αυτό, άλλα όλα, ισοδυναμούσαν με την απόλυτη φρίκη. Μάνα και πατέρας τα ανάγκαζαν συνεχώς σε σεξουαλικές πράξεις και τα κακομεταχειρίζονταν με κάθε τρόπο. Η μητέρα ανάγκαζε το μικρό αγοράκι να ικανοποιεί τον πατέρα του αυνανίζοντάς τον μπροστά της, (εικάζουμε ότι το ίδιο έκαναν και στο παιδί ανταποδοτικά) το σπίτι τους είχε μετατραπεί για τα παιδάκια στην κόλαση επί γης. (Σ.γ.: Όσον αφορά το κορίτσι λέγεται ότι την είχαν κάνει μόνιμο θεατή της σεξουαλικής τους πράξης αν όχι και μέτοχο).

Η κοινωνία είναι σοκαρισμένη, ωστόσο όλοι γνώριζαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με την εν λόγω οικογένεια.

Οι γονείς κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Λέρου και ο πατέρας έχει ήδη ομολογήσει. Σήμερα θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ τα δύο ανήλικα παιδιά πρόκειται να εξετάσει ιατροδικαστής.

Πολύ σκληρός άνθρωπος ο πατέρας

Ο 52χρονος πατέρας, εργάζεται στο ψυχιατρείο του νησιού ως εργάτης γενικών καθηκόντων, οι συνάδελφοί του μιλούν για έναν άνθρωπο ακοινώνητο και πολύ σκληρό.

«Πριν ένα χρόνο έζησα το παιδί στο ψυχιατρείο που το είχαν φέρει στο νοσοκομείο με ψυχολογικά. Στο νοσοκομείο δεν μιλούσε άσχημα αλλά προσπαθούσε να δείξει ό,τι το καλύτερο. Το παιδί ήταν φοβισμένο, ερχόταν η μητέρα μια φορά την ημέρα να δει τον γιο της και του έφερνε φαγητό έτοιμο αντί για μαγειρεμένο, φαινόταν και αυτή φοβισμένη μήπως και μιλήσει το παιδί. Αυτό πριν από περίπου ένα χρόνο. Ξέρω ότι είναι άνθρωποι σκληροί απέναντι στα παιδιά τους. Τα χτυπούσαν και τους φέρονταν άσχημα. Όταν σχολούσε από την δουλειά του ο πατέρας και πήγαινε στο σπίτι ήταν φοβισμέναι» υπογραμμίζει μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr συνάδελφος του 52χρονου από το ψυχιατρείο.

Οι αποκαλύψεις μετά τη σύλληψή των γονιών έχουν προκαλέσει τον αποτροπιασμό της ελληνικής κοινωνίας καθώς δεν μπορούν να καταλάβουν πώς μια μικρή κοινωνία όπως η Λέρος κρατούσε κοινό μυστικό την κακοποίηση των ανυπεράσπιστων παιδιών.

«Είχαν γίνει από παλιά ιστορίες, έβαζαν το παιδί στο ψυχιατρείο πως και καλά είναι τρελό, είναι άρρωστο. Τα παιδιά ο πατέρας τα έχει τρελάνει. Ακόμα και η μάνα μαζί του ήταν και συγκατένευε σε ό,τι έκαναν (από κοινού) στα παιδιά τους. Ο άνθρωπος πρέπει να πάει πιο βαθιά και από μέσα στη φυλακή. Όλος ο κόσμος εδώ έχει τρελαθεί, βέβαια τα ξέρανε όλοι από παλιά αλλά τι να πεις και τι να κάνεις» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Αντώνης, γείτονας της οικογένειας.

«Όλη η ιστορία ξεκίνησε από το κοριτσάκι, το κοριτσάκι είναι 12-13χρονών. Έχει τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Ο μεγάλος είχε φύγει από το σπίτι και μετά από ένα συμβάν τον έφεραν μέσα στο νοσοκομείο από ταλαιπωρία. Κρυφό μυστικό στην κοινωνία όλη, αλλά κανείς δεν μίλαγε. Στη γειτονιά που μένει είναι όλοι συγγενείς και από εκεί μαθεύτηκε και έγινε η καταγγελία. Τα σπίτια είναι κοντά» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Αντώνης.

Σ.γ.: Προ ενός έτους το κορίτσι μέσω του χαμόγελου του παιδιού μεταφέρθηκε με εντολή του εισαγγελέα στο νοσοκομείο Αγία Σοφία όπου εξετάσθηκε και διαπιστώθηκε η σεξουαλική κακοποίηση στο κορίτσι. Όταν κατέληξαν στο πόρισμα οι ειδικοί άρχισαν να ερευνούν την πιθανότητα της ανάδοχης οικογένειας είτε την επιστροφή του στη Λέρο. Το κορίτσι φοβήθηκε ότι θα την έστελναν πίσω στους γονείς της και απόδρασε από το νοσοκομείο. Όταν την βρήκανε την έστειλαν εκεί όπου το μαρτύριό της θα συνεχιζόταν, στους γονείς της. Κάνει εντύπωση ότι κανείς ούτε ο εισαγγελέας που έκανε την εισαγωγή, ούτε κάποιος άλλος από τις υπηρεσίες Υγείας δεν ανέλαβε πρωτοβουλία να βοηθήσει ουσιαστικά το κορίτσι και να ερευνήσει τι συνέβαινε και με τα άλλα παιδιά. Κλείσανε στα πρόχειρα την υπόθεση όπως-όπως και δεν ήθελαν να συζητούν επ’ αυτού.

Επιστρέφουμε στο παρόν περιστατικό που έτσι κι αλλιώς, κάποια μέρα θα ερχόταν στο φως. Ο Ηθικός Νόμος είναι αδέκαστος και αναπόφευκτος, κάποιοι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι ψυχοπαθητικές προσωπικότητες μπορούν να κάνουν ότι τον αγνοούν. Αμέσως ειδοποιήθηκε η αστυνομία η οποία πήγε στο σπίτι και με την διαδικασία του αυτοφώρου στο πλαίσιο της ενδοοικογενειακής βίας οι δύο γονείς συνελήφθησαν.

Ο 52χρονος πατέρας και η 47χρονη μητέρα σύμφωνα με τους γείτονες τους, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία, μεγάλωναν τα παιδιά τους αυταρχικά και χωρίς ίχνος αγάπης, με αποτέλεσμα η καθημερινότητα τους να είναι ένα μαρτύριο.

«Σαν γείτονες, ξέραμε ότι είναι ένας άνθρωπος ο οποίος φέρεται σκληρά στα παιδιά στο σπίτι. Εδώ όταν έβρεχε και πήγαιναν στα χωράφια, τα παιδιά τα είχε πάντα στην καρότσα του φορτηγού να βρέχονται. Δεν τα άφηνε να μπουν μέσα στο αυτοκίνητο. Τόσο έφτανε το μυαλό. Είναι σκληρός άνθρωπος και νόμιζε ότι με όλα αυτά που κάνει πως θα κέρδιζε κάτι από τα παιδιά. Τα παιδιά όμως ήταν σε μεγάλη ταλαιπωρία» είπε η συνάδελφος του 52χρονου.

«Ο μεγάλος τους ο γιος είναι πολύ εργατικός και ευγενικός, πολύ καλό παιδί. Δουλεύει από πολύ μικρό, στα ζώα, στις ταβέρνες και ήθελε να πάει στην Ρόδο για σεζόν. Στις 20 μέρες που νοσηλεύτηκε φαινόταν ότι του καιγόταν η ψυχή και πάντα τον είχα με τις καλύτερες μερίδες και προσπαθούσα για την φροντίδα του. Ποτέ όσο νοσηλεύτηκε δεν ανέφερε κάτι ή είπε κάτι κακό, τα κρατούσε όλα μέσα του».

Μια άλλη εργαζομένη της γυναικολογικής κλινικής του νησιού υπογράμμισε πως το 2010 όταν η 47χρονη γέννησε το μικρό γιο της που πάει δημοτικό, βρισκόταν στο μαιευτήριο και είχε καταλάβει πως η οικογένεια δεν πάει καλά.

Συγκεκριμένα είπε: «Είχα καταλάβει ότι κάτι τρέχει με αυτήν την οικογένεια, το παιδί ήταν πολύ τρομοκρατημένο και φοβισμένο και οι γονείς του προσπαθούσαν να το κάνουν να φαίνεται τρελό. Εγώ είχα τύχει και στην γέννα του μικρού παιδιού στο μαιευτήριο το 2010 περίπου. Δούλευα και είχε τύχει στην βάρδια μου η γέννα. Η μητέρα ήταν απεριποίητη και ατημέλητη, δεν πρόσεχε τον εαυτό της, δεν ήταν γυναίκα η οποία φαινόταν ότι περνάει καλά στο σπίτι της. Εκείνος πολύ κλειστός και απότομος, ακοινώνητος».

«Φανταστείτε ότι ήταν σε δημόσια δουλειά και βρισκόταν μέχρι και χθες εκεί. Εργαζόταν στο Ψυχιατρείο. Φαντάσου ότι και η πεθερά του μένει δίπλα. Το παιδί το τρέλανε από το ξύλο. Και όλα τα παιδιά τα έχει κάνει να βλέπουν τον κόσμο και να φοβούνται. Αυτά τα πράγματα τα ήξερε όλη η Λέρος δεν θα τα ήξεραν οι γιατροί; Το παιδί το ξέρω από μικρό. Όποιον και να ρωτήσεις εδώ θέλουν να τον κρεμάσουν δεν είναι λογικός και θέλουν να φύγει από εδώ. Είμαστε κλειστός κόσμος εδώ» είπε ο κ. Τάσος γείτονας της οικογένειας.

 

https://www.protothema.gr/greece/article/791710/to-spiti-tis-frikis-sti-lero-ta-paidakia-zousan-to-apoluto-marturio/

 

Σαν αυτή την περίπτωση έχουμε συναντήσει  αρκετές αλλά δύο εξ αυτών είναι οι πιο χαρακτηριστικές.  Η μία αφορούσε ένα μικρό κορίτσι ηλικίας 12 μηνών όπου ο πατέρας αντιλήφθηκε ότι η μάνα το ερέθιζε στα γεννητικά της όργανα γλύφοντας την κλειτορίδα του. Έγινε αναστάτωση, οι γονείς χώρισαν και ο πατέρας άρχισε να τρέχει από την μια δημόσια υπηρεσία στην άλλη. Η λύση δόθηκε από ιδιώτη γιατρό ο οποίος λόγω ηθικών αρχών προέταξε το στήθος του και αποκάλυψε αυτό που οι δημόσιες υπηρεσίες δεν ήθελαν ν’ αγγίξουν. Βέβαια ο γιατρός το πλήρωσε αυτό με μήνυση από την πλευρά της μάνας η οποία ισχυριζόταν ότι δεν έκανε τίποτα το παθολογικό στην κόρη της.

Η άλλη αφορούσε ένα αμφισεξουαλικό πατέρα ο οποίος ερέθιζε κι αυτός μέχρι αυνανισμού το αγοράκι του και η μάνα η οποία είχε ήδη χωρίσει τον πατέρα από τον πρώτο χρόνο της έγγαμης ζωής τους αναρωτιόταν γιατί κάθε φορά που το παιδί ερχόταν από τον πατέρα του ήταν ένα αξιολύπητο ερείπιο. Είχε εφιάλτες, νυχτερινή ενούρηση και συνήθως ήταν άρρωστο με πυρετό. Τελικά όταν το παιδί άρθρωσε λόγο, της εξήγησε τι του έκανε ο μπαμπάς με πολύ μεγάλη δυσκολία γιατί ο «μπαμπάς» το φοβέριζε αν μιλήσει και ταυτόχρονα του έλεγε όλοι οι μπαμπάδες έτσι παίζουν με τα παιδιά τους. Ήταν κάτι το φυσιολογικό. Επίσης του χάιδευε και τον πρωκτό. Η μάνα αντέδρασε και έσωσε το παιδί της απαγορεύοντας με δικαστική απόφαση να ξενυχτάει το παιδί της στους πατέρα το σπίτι. Πάντως για χρόνια κάθε φορά που ο πατέρας ερχόταν να πάρει το παιδί στο σπίτι της μάνας γινόταν κηδεία στην οποία θεατές ήσαν και οι γείτονες. Το παιδί δεν ήθελε με τίποτα να πάει στον πατέρα του. Ο γιατρός την πλήρωσε κι εδώ με μηνύσεις, ως συνήθως, ότι έγραψε ψευδείς πληροφορίες εις βάρος του, επειδή πληρώθηκε από τη μάνα. Το δικαστήριο διέταξε ανεξάρτητη έρευνα από δύο γυναίκες παιδοψυχίατρους παρόντος και του παιδοψυχίατρου της μάνας οι οποίες έγραψαν άλλα αντί άλλων. Ομοίως και ο παιδοψυχίατρος της μάνας έγραψε τη δική του πραγματογνωμοσύνη. Ευτυχώς το δικαστήριο είχε ήδη πεισθεί από τις προηγούμενες αναφορές του παιδοψυχίατρου και δικαίωσε τη μάνα.

Οι δημόσιες υπηρεσίες συνήθως αποφεύγουν  τέτοιες περιπτώσεις για τον κίνδυνο να μπλέξει το προσωπικό τους με τα δικαστήρια.

Στο πλαίσιο της εργασίας μας για το σεξ και τον οργασμό σαν μέσο κυριαρχίας και υποταγής, στις περιπτώσεις αυτές σαν την περίπτωση των γονέων και των παιδιών τους στη Λέρο θα πρόσθετα, ότι πολλοί έκλυτοι σεξουαλικά γονείς έχουν υποστεί την ίδια από τους κακοποίηση από τους γονείς τους. Έτσι το να ερεθίζουν ή να οδηγούν τα παιδιά τους στην σεξουαλική μύηση ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. Είναι ως εκ τούτου οι πράξεις και η συμπεριφορά τους κοινή, δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό και επιλήψιμο. Άρα εκτιμούν τον εαυτό τους πλήρως αθώο και τις πράξεις και τις συμπεριφορές τους απολύτως φυσιολογικές.

Ιδιαίτερα αν και οι δύο γονείς έχουν παρόμοια ψυχοπαθολογία αντιλαμβάνεστε ότι η αυτοπεποίθησή τους ενισχύεται και όποιος παρεμβληθεί και αντισταθεί στο δρόμο που έχουν πάρει, λογίζεται εχθρός και μπορεί να γίνει στόχος απειλών και επίθεσης. Γι’ αυτά τι λόγο οι γείτονες και συγγενείς απέφευγαν να μπλέξουν. Ιδιαίτερα όταν οι γιατροί της Αθήνας επέστρεψαν την κοπέλα στους γονείς της μετά την καταγγελία από το Χαμόγελο του Παιδιού. Το οποίο ατυχώς μόνο συμβουλευτικό ρόλο μπορεί να παίξει.  

Ευαγγελάτος Γεώργιος Ψυχίατρος Ενηλίκων και Παίδων, Ψυχαναλυτής

6 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

  • περιθωρης στο 30 Μαΐου, 2018 στις 10:48 μμ
  • Απάντηση

  Αρα λοιπον ΔΙΕΡΩΤΑται κανεις, ο Θεος εφτιαξε αυτο το σαπιο κοσμο
  η ο εξισου παντοδυναμος Διαβολος ?
  Τι λετε εσεις ?
  Κριμα για τα παιδια….
  Ποσα αλλα, αραγε θα υπαρχουν !!!

  1. Ο Διάβολος είναι ο εξουσιαστής του υλικού κόσμου και ο Ιησούς στον 3ο πειρασμό του δεν το αρνήθηκε. Απλά του είπε αντε στα τσακίδια από εδώ που θα με ξελογιάσεις δίνιοντάς μου τις εξουσίες της γης. Ματθαίος και Λουκάς Τέταρτο κεφάλαιο και στα δύο Ευαγγέλια.

  • ΠΕΡΙΘΩΡΗΣ στο 31 Μαΐου, 2018 στις 9:56 μμ
  • Απάντηση

  SOS
  ΣΟΣ
  ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ μου Κυριε Γιωργο, να δω οτι το ΛΑβατε
  ΓΝΩΡΙσα ενα Γνωστο 65ρη ΠΑτρινο ΨΥΧΙΑΤΡΟ
  το Κυριο ΤΣΑΡΟ ο οποιος ειναι ΠΑικτης Στοιχηματων !
  ΠΑιζει 100ευρα με τις ωρες στον ΘΠΠΟΔΡΟΜο
  ΤΟν γνωριζετε ?
  Δεν μπορει ο ιδιος να αυτοθεραπευτει ?
  ΚΑλο αννθρωπακι ειναι…..
  Εχετε συνατηθει ?
  Γιατι ΔΕΝ απαντατε στα μηνυματα μου ?
  ΜΕ αγαπη

  1. Δεν τον γνωρίζω ούτε έχω ακούσει το όνομά του. Εργάζεται ιδιωτικά;

    • Μαρια Κ. στο 3 Ιουνίου, 2018 στις 10:20 πμ
    • Απάντηση

    Αυτα τα λιγοστα χρηματα που βγαζω εγω καθε μηνα εκει μακρια που δουλευω σε μια ζεστη πολη χωρις καθολου θαλασσα και με μακρινες αποστασεις απο τα γυρω χωρια, να ξερετε ότι τα βγαζω με πολυ κοπο, με πολυ ιδρωτα τωρα το καλοκαιρι και παρα λιγο μαλιστα και με αιμα… Ειναι μεγαλη τυχη που μεχρι τωρα δεν μας εχει συμβει ατυχημα με το αμαξι, που κανουμε εγω μαζι με συναδερφους μου καθε μερα 70 περιπου χιλιομετρα αλε-ρετουρ σε μια εθνικη οδο που το οδοστρωμα της σε αρκετα σημεια δεν ειναι και σε τοσο καλη κατασταση. Δεν θ’αφηνα ποτέ τον εαυτο μου να εξαρτηθει απο τιποτα, που να απαιτουσε να χαλαω συνεχως λεφτα καθε τρεις και λιγο!!!

 1. Τετοια ανθρωποειδη κτηνη που ταλαιπωρουν ετσι τα παιδια τους πρεπει να καταδικαζονται σε θανατο δια λιθοβολισμου απ τον μανιασμενο οχλο που θελει να τα λιντσαρει!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.