Το Βατικανό στη συνάντηση της Λέσχης Bilderberg – Ποιος είναι ο ρόλος του Καρδινάλιου Παρολίν

Του Μανώλη Κείου

Πρωτόγνωρο,αν όχι αλλόκοτο, ήταν το άκουσμα της παρουσίας εκπροσώπου του Βατικανού στην συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεγκ, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη κάτω από άκρα μυστικότητα, όπως πάντα, στο Τορίνο της Ιταλίας.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σε προηγούμενο άρθρο του είχε επισημάνει την ιδιαίτερη βαρύτητα αυτής της παρουσίας η οποία λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά!

Καρδινάλιος Παρολίν

Εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας στην συνεδρίαση της περιβόητης Λέσχης είναι ο καρδινάλιος Πιέτρο Παρολίν, υπουργός Εξωτερικών του Βατικανού.

Τι δουλειά έχει όμως η αλεπού στο παζάρι;

Η συνάντηση της Bilderberg, η οποία έχει χαρακτηριστεί από τους επικριτές ως ένα είδος «παγκόσμιας σκιώδους κυβέρνησης» απευθύνεται σε αξιωματούχους και παράγοντες που από τα πόστα τους μπορούν να “αλλάξουν τον κόσμο”προς όφελος βέβαια της Νέας Τάξης Πραγμάτων την οποία υπηρετούν.

Πως επομένως το Βατικανό συμμετέχει σε μια τέτοια συνεδρίαση.

Οι πρώτες αναλύσεις ήδη έχουν πέσει στο τραπέζι.

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες πράγματα και καταστάσεις στους διαδρόμους του Βατικανού η συμμετοχή του καρδινάλιου Παρολίν μπορεί να είναι μια έκφραση της «κουλτούρας της συνάντησης» που ενθαρρύνεται με κάθε ευκαιρία από τον Πάπα Φραγκίσκο. Ο Πάπας συχνά ζητάει από αξιωματούχους του Βατικανού να ξεκινήσουν διάλογο με τον κόσμο.

Παραλαμβάνοντας το Βραβείο Καρλομάγνου στις 6 Μαΐου 2016, ο Πάπας Φραγκίσκος είχε αποτυπώσει ξεκάθαρα αυτή την θεωρία λέγοντας ότι «σήμερα πρέπει επειγόντως να εμπλέξουμε όλα τα μέλη της κοινωνίας στην οικοδόμηση ενός πολιτισμού που προωθεί τον διάλογο ως μορφή συνάντησης» και στη δημιουργία ενός «μέσου οικοδόμησης συναίνεσης και συμφωνίας αναζητώντας ταυτόχρονα τον στόχο μιας δίκαιης, ευαίσθητης και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας ».

Ακόμη πιο ενδιαφέρουσα όμως είναι μια άλλη ανάλυση η οποία υποστηρίζει πως η συμμετοχή του καρδινάλιου στην ομάδα Bilderberg θα μπορούσε να αποτελέσει μέρος μιας στρατηγικής διαλόγου που η Αγία Έδρα επιχειρεί με μια ομάδα ηγετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρυσι ο Καρδινάλιος Παρολίν συμμετείχε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός και στην ομιλία του εκεί στις 19 Ιανουαρίου ανέφερε τους στόχους της παπικής διπλωματίας.

Ο ίδιος ήταν που τον περασμένο Άυγουστο είχε πάει Μόσχα και πέραν των θρησκευτικού περιεχομένου συναντήσεων είχε συζητήσεις και με τον ίδιο τον Πούτιν.

Κατά συνέπεια λοιπόν είναι σαφές πως ο Παρολίν είναι το “πολυεργαλείο” της βατικάνειας διπλωματίας και το ερώτημα που αναμένει απάντηση είναι μέχρι που φθάνουν οι φιλοδοξίες του ίδιου αλλά και ποια τα σχέδια της Αγίας Έδρας….

Αναρτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2018,

στο https://www.pentapostagma.gr/2018/06/%cf%84%ce%bf-%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%bd%cf%8c-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bb%ce%ad%cf%83%cf%87%ce%b7%cf%82-bilderbe.html

Σ.γ.:Πως γίνεται βρε παιδιά και σε κάθε νεοταξίτικη οργάνωση το Βατικανό και ο Πάπας είναι παρών και μέτοχος;

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.