Εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ λες και η ίδια υπήρξε αξιότερη και δημοκρατικότερη στη βασιλεία της!

Για την αμαρτωλή ΕΡΤ έχουμε μιλήσει πολλές φορές. Κι όχι μόνο αυτό, μέχρι το 2015 είχαμε αγωνιστεί για δύο χρόνια από την ημέρα που οι Σαμαράς την έκλεισε υπέρ μιας ΕΡΤ από το λαό για τον λαό. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Παπάς είχαν άλλη γνώμη· την μετέτρεψαν σε φερέφωνο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ όπως έκαναν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή της ΕΡΕ και ΝΔ μη εξαιρουμένου.  

Αυτό τελικά της άξιζε και της αξίζει της ΕΡΤ που την συντηρούμε εγώ εσεις και όλος ο λαός

Την απόφαση να αποσύρει από σήμερα όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ έλαβε η Νέα Δημοκρατία, σε συνέχεια της χθεσινής κόντρας μεταξύ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της δημόσιας τηλεόρασης.

Απάντηση της ΕΡΤ στο εμπάργκο της ΝΔ

Η απόφαση ελήφθη έπειτα από τα σχόλια του δημοσιογράφου του σταθμού Σωτήρη Καψώχα κατά του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη, και έπειτα από την απάντηση της ΕΡΤ στην ανοιχτή επιστολή που έστειλε χθες η ΝΔ προς την ηγεσία της.

Τι είπε το γνωστό φερέφωνο-σχολιαστής της ΕΡΤ Σταύρος Καψώχας

Μεταξύ άλλων, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την ΕΡΤ αλλά και τον Νίκο Παππά για εξευτελισμό της δημόσιας τηλεόρασης και για χυδαία προπαγάνδα και σημειώνει πως «ο Νίκος Παππάς παρέμεινε σιωπηλός και κρυπτόμενος, ενώ αντί συγγνώμης, η ηγεσία της ΕΡΤ εξέδωσε μια ανυπόγραφη (!) ανακοίνωση αποφεύγοντας ακόμη και να αποδοκιμάσει τις απαράδεκτες αυτές αναφορές». Σ.γ.:Περιμένατε τίποτα περισσότερο από τον Νίκο Παππά; Δεν νομίζω.

«Η κωμική δικαιολογία που επικαλέστηκε ο ανώνυμος συντάκτης είναι ότι η ΕΡΤ δεν ασκεί προληπτική λογοκρισία στους εγκάθετους γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ». 

Το ψηφιακή της έλειπε για να πετάξουμε τις παλιές τηλεοράσεις αναλογικού σήματος και να έχουμε δήθεν ενημέρωση πληρφώνοντας ένα ακόμη χαράτσι για δήθεν εκσυγχρονισμό και πρόοδο!

Και η απόφαση της ΝΔ για το εμπάργκο

«Η ΝΔ αποσύρει από σήμερα όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ μέχρις ότου ο Νίκος Παππάς και οι εγκάθετοί του συνειδητοποιήσουν εμπράκτως ότι η ΕΡΤ ανήκει στους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν το πρόγραμμά της και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ», (σ.γ.:μην το πιστεύετε ότι θα αλλάξει τίποτα, λόγια μόνο λόγια μικροπολιτικής προπαγάνδας για τους φανατικούς ΝΔούδες και ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΗΔΕΣ). τονίζει η ΝΔ και προσθέτει:

«Μέχρι νεωτέρας, η μόνη σχέση που θα έχει η ΝΔ με την ΕΡΤ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η εκ του νόμου υποχρεωτική μετάδοση των δραστηριοτήτων του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΝΔ

«Μετά το σχόλιο δημοσιογράφου της ΕΡΤ που παρομοίασε χθες τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον δικτάτορα Μουσολίνι, η Νέα Δημοκρατία εξέδωσε αμέσως ανοιχτή επιστολή προς την ηγεσία της ΕΡΤ (Κωστόπουλο, Ταλαμάγκα και Τσούτσια), όπως και τον επικεφαλής τους Νίκο Παππά, προειδοποιώντας τους για τελευταία φορά ότι έχουν εξευτελίσει τη δημόσια τηλεόραση με τη χυδαία προπαγάνδα τους.

Ο Νίκος Παππάς παρέμεινε σιωπηλός και κρυπτόμενος, ενώ αντί συγγνώμης, η ηγεσία της ΕΡΤ εξέδωσε μια ανυπόγραφη (!) ανακοίνωση αποφεύγοντας ακόμη και να αποδοκιμάσει τις απαράδεκτες αυτές αναφορές. Η κωμική δικαιολογία που επικαλέστηκε ο ανώνυμος συντάκτης είναι ότι η ΕΡΤ δεν ασκεί προληπτική λογοκρισία στους εγκάθετους γκαουλάιτερ του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς ασυνείδητα εννοούσε ότι μπορούν και μόνοι τους να κάνουν τη βρώμικη δουλειά άνευ καθοδήγησης και φυσικά άνευ συνεπειών.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι οι άνθρωποι που ηγούνται εδώ και τριάμισι χρόνια της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δεν έχουν την παραμικρή συναίσθηση του ρόλου και  κυρίως της συνταγματικής ευθύνης τους. Ως εκ τούτου δεν έχει πλέον κανένα νόημα ο διάλογος μαζί τους.

Η ΝΔ αποσύρει από σήμερα όλους τους βουλευτές και τα στελέχη της από όλες τις συχνότητες της ΕΡΤ μέχρις ότου ο Νίκος Παππάς και οι εγκάθετοί του συνειδητοποιήσουν εμπράκτως ότι η ΕΡΤ ανήκει στους Έλληνες πολίτες που πληρώνουν το πρόγραμμά της και όχι στο ΣΥΡΙΖΑ. (Σ.γ.:Σιγά μη δεν το ξέρουν. Σιγά στη συνειδητοποίηση!) Παράλληλα, δηλώνει απερίφραστα στους κ. Κωστόπουλο, Ταλαμάγκα και Τσούτσια ότι δεν επιθυμεί στο εξής να υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στις δραστηριότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο στα δελτία ειδήσεων, όσο και στις τάχα ενημερωτικές εκπομπές τους. Καθιστούμε επίσης σαφές ότι για κάθε προπαγανδιστικό σχόλιο που θα κάνουν στο εξής οι Συριζαίοι γκαουλάιτερ, η ΝΔ θα προσφεύγει αμέσως στο ΕΣΡ -που παραδόξως έμεινε άφωνο από χθες- για να υπενθυμίζει και σε εκείνο ότι εκ του Συντάγματος έχει την αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα να διασφαλίζει την αντικειμενική μετάδοση ειδήσεων και πληροφοριών από την ΕΡΤ. Μέχρι νεοτέρας, η μόνη σχέση που θα έχει η ΝΔ με την ΕΡΤ των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι η εκ του νόμου υποχρεωτική μετάδοση των δραστηριοτήτων του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Παράλληλα η ΝΔ εκφράζει την ελπίδα της και τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να υιοθετήσουν την αυτονόητη αυτή επιλογή της. Και αυτό διότι τυχόν παραμονή των στελεχών τους στη σημερινή κατάντια της δημόσιας τηλεόρασης, θα προσδίδει μια επίφαση δημοκρατικότητας και πολυφωνίας στη φασίζουσας αντιλήψεως προπαγάνδα που έχει επιβάλει ο Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ που όμοιά της δεν απαντάται σε καμία δημοκρατική ευρωπαϊκή χώρα.

Η ΝΔ αξιώνει, επίσης, από τη διοίκηση της ΕΡΤ να δημοσιοποιήσει όλους τους μισθούς των κομματικών γκαουλάιτερ τους οποίους πληρώνουν οι Έλληνες πολίτες. Κι αυτό γιατί από μια πρώτη έρευνα στην Διαύγεια προέκυψε π.χ. ότι το κόστος του συριζαϊκού καφενέ που ονομάζεται «Δεύτερη Ματιά» είναι ημερησίως 2.118 ευρώ, ενώ μόνο το τελευταίο δεκάμηνο έχει στοιχίσει στους Έλληνες πολίτες 450.000 ευρώ! Σημειωτέον δε ότι όλες οι προπαγανδιστικές εκπομπές της ΣΥΡΙΖΕΡΤ είναι εξωτερικές παραγωγές, ενώ η Δημόσια τηλεόραση διαθέτει και τα μέσα και κυρίως το προσωπικό -που σκοπίμως παρακάμπτεται- για να τις υλοποιεί άνευ επιπλέον κόστους. 

Η ΝΔ δεσμεύεται, τέλος, έναντι όλων των πολιτών ότι η ΕΡΤ θα γίνει πολύ σύντομα μια τηλεόραση σύγχρονη, πλουραλιστική και ακομμάτιστη στην οποία προφανώς δεν θα έχουν καμία θέση οι σημερινοί εγκάθετοι του Μαξίμου που ντροπιάζουν καθημερινά κάθε έννοια δημοσιογραφικής αμεροληψίας. (Σ.γ.:Αυτό σημαίνει όταν ανέβη στην εξουσία ο Κούλης θα βάλει τους δικούς του εγκάθετους αν δεν κάνει ό,τι έκανε η σαμαρική χούντα, δηλαδή να την κλείσει).

Η σαμαρική χούντα της ΥΕΝΔ θα πληρώσει με τον Κούλη πρωθυπουργό, την τσιπρική με το ίδιο νόμισμα

Εν ολίγοις, στους λίγους μήνες που τους απομένουν, ας κάνουν την χυδαία κυβερνητική προπαγάνδα μόνοι τους. Ούτως ή άλλων μόνοι τους την παρακολουθούν».

https://www.cnn.gr/news/politiki/story/147205/empargko-tis-nd-stin-ert

Ας μην ξεχνούμε ότι δια τους ίδιους λόγους είχαμε εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ προς το ιδιωτικό κανάλι SKY. Τυχαίο; Ασφαλώς όχι. Και το γαϊτανάκι καλά κρατεί. Όμως η ΝΔ σαν το ισχυρότερο κόμμα της αντιπολίτευσης έχει τους τρόπους και τα μέσα για να διαμαρτυρηθεί, οι άλλοι, οι πιο αδύνατοι πολιτικοί αρχηγοί και τα μικρά κόμματα, τι να πουν και σε ποια ΜΜΕ να διαμαρτυρηθούν και να εισακουσθούν;

Ο Νότης Μαριάς πρόεδρος του κόμματος ΕΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για παράδειγμα,  πολύ πρόσφατα όταν ο Τσίπρας μίλησε στην άδεια ευρωβουλή η ΕΡΤ κάλυψε  ολόκληρο το λόγο του, αλλά για το ό,τι είπε ο Νότης Μαριάς έκανε την αδιάφορη. Και όπως συμβαίνει πάντα αντίθετα από τις τυπικότητες και τα κουραστικά λόγια του Τσίπρα ο Νότης Μαριάς είπε δυο σταράτες κουβέντες στο ενάμιση λεπτό που του δόθηκε να μιλήσει από την «δημοκρατική Ευρωβουλή».

(Τους μαγνητοσκοπημένους λόγους του κου Νότη Μαριά και της Laura Aegea  δημοσιεύσαμε-αναρτήσαμε στις 15 Σεπτέμβρη).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.