Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι ο Ανδρέας Γεωργίου θα τιμωρηθεί από την ελληνική Δικαιοσύνη;

Για τρίτη φορά στο Συμβούλιο Εφετών η υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα.

Βρε παιδιά δεν μας το βγάζετε από το μυαλό δείχνει από μακριά μασόνος, λάτρης του ΜΑΤΣ

Η παραπομπή ή μη, του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για το έλλειμμα του 2009, εισάγεται για τρίτη φορά στο συμβούλιο εφετών, με τον εισαγγελέα να ζητά να δικαστεί.
Για τρίτη φορά καλείται να αποφανθεί το συμβούλιο εφετών, εάν θα παραπέμψει σε δίκη τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου, σχετικά με την υπόθεση της αποτύπωσης του αναθεωρημένου δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009.
Το συμβούλιο αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ημέρες, έχοντας ήδη στην διάθεση του την εισήγηση του αρμόδιου Εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος κρίνει ότι ο καθηγητής, πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, πρέπει να δικαστεί για το κακούργημα της ψευδούς βεβαιώσεως .
Ο εισαγγελέας, Στέλιος Κωσταρέλος, δέχεται στην πρότασή του προς το δικαστικό συμβούλιο, τις καταγγελίες των πρώην μελών της Στατιστικής Αρχής, Ζωής Γεωργαντά και Νικολάου Λογοθέτη. Κατά τους δύο καταγγέλλοντες, ο κ. Γεωργίου, με δύο ακόμη συγκατηγορουμένους του, στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ, και σε συνεννόηση με την ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία (Eurostat) παραποίησαν το φθινόπωρο του 2010 τα οικονομικά στοιχεία, ώστε κατά την αναθεώρηση του ελλείμματος του 2009 αυτό να εμφανιστεί διογκωμένο από 12% στο 15, 4 % επί του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, για την αλλοίωση των στοιχείων του χρέους χρησιμοποιήθηκε μη αποδεκτή μεθοδολογία, με σκοπό να οδηγηθεί η χώρα στην ένταξή της σε μηχανισμό δημοσιονομικής προσαρμογής.
Από την πλευρά του Α. Γεωργίου, (σ.γ.:αυτός συνεχίζει να λείπει στις ΗΠΑ και να εκκλησιάζεται σε ορθόδοξη εκκλησία του Μέρυλαντ νιώθοντας πολύ ήσυχος με την συνείδησή του) μέσω του συνηγόρου του, Κωνσταντίνου Παπαδιαμάντη, διατυπώνονται προβληματισμοί, καθώς όπως επισημαίνεται, ο εισαγγελικός λειτουργός δεν έλαβε υπόψη του, έγγραφο της Eurostat με το οποίο βεβαιώνεται ότι έχει εγκριθεί ο υπολογισμός του ελλείμματος για το 2009, αφού έγινε με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες που εφαρμόζονται απαρέγκλιτα στους υπολογισμούς της ΕΛΣΤΑΤ έως και σήμερα.
Κατά τον συνήγορο επίσης, θα έπρεπε να ληφθούν καταθέσεις ευρωπαίων αξιωματούχων, που θα βεβαίωναν ότι η μεθοδολογία προσμέτρησης του επίμαχου ελλείμματος του 2009 έγινε με τήρηση ευρωπαϊκών όρων. Η πλευρά Γεωργίου υπογραμμίζει ότι το ύψος του ελλείμματος του 2009 είναι αποδεκτό από την παρούσα κυβέρνηση και τις προηγούμενες, καθώς με βάση αυτό έχουν ήδη υπογραφεί με τους εταίρους τρεις δανειακές συμβάσεις.
Για την υπόθεση του ελλείμματος, έχουν ήδη εκδοθεί δύο απαλλακτικά βουλεύματα τα οποία αναιρέθηκαν στην συνέχεια από τον Άρειο Πάγο. Έτσι, η υπόθεση θα απασχολήσει για τρίτη φορά το συμβούλιο εφετών, που θα αποφασίσει αν θα αποδεχθεί την εισήγηση του εισαγγελέα, ή αν θα οδηγηθεί και πάλι σε απαλλακτική κρίση.
(Σ.γ.:σίγουρα η αθώα περιστερά Ε.Ε. και οι άνθρωποι του ΔΝΤ άσπονδοι φίλοι του Γεωργίου θα τον απαλλάξουν για μια ακόμη φορά). α ισχυρά προσώπατα μην τα φοβάσαι τους αδύνατους να κλαις).
27/09/2018 19:13 ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα, Ελλάδα

Πηγή: Για τρίτη φορά στο Συμβούλιο Εφετών η υπόθεση του Ανδρέα Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για το έλλειμμα https://hellasjournal.com/2018/09/gia-triti-fora-sto-symvoylio-efeton-i-ypothesi-toy-andrea-georgioy-tis-elstat-gia-to-elleimma/

Αλέξανδρος Μπελτές
29/9/2018

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.