Χωρίς συνειδητοποίηση της νεοελληνικής τραγωδίας που βαδίζεις λαέ πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε;

Το παρακάτω άρθρο του φίλου και συναγωνιστή Λάμπρου Μπακόλα τονίζει ξεκάθαρα ότι αν δεν ξέρεις την ιστορία σου σε βάθος και ουσία, αν δεν συνειδητοποιήσεις τα λάθη σου, αν δεν αγωνιστείς για την πλήρη ανατροπή και όχι για μικρομεταρρυθμίσεις και μικροαλλαγές στο επάρατο παγκοσμιοποιητικό σύστημα που μας έβαλαν θέλοντας και μη, (και μας ανάγκασαν να το υποστούμε θέλοντας και μη) το παιχνίδι για την ύπαρξη ή τον αφανισμό του ελληνικού λαού είναι προαποφασισμένο και νομοτελειακά θα λήξη με την απώλεια της ταυτότητας, του είναι του, της ύπαρξής του. 

Ήδη και ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ, ΧΑΝΟΥΜΕ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

Ανάγκη λοιπόν συνειδητοποίησης ότι ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΣΚΑΛΩΣΕ ΦΩΛΙΑΣΕ ΚΑΙ ΕΖΗΣΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΕ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ  ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΥΠΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ, ΔΗΘΕΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΥΤΟ-ΤΕΛΕΙΑΣ, ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑΣ,  ΣΤΟΝ ΕΠΑΡΑΤΟ ΑΤΟΜΟΚΕΝΤΡΙΣΜΟ ΚΙ ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ.

Διαβάστε τα λόγια του Μπακόλα και πάρτε την απόφαση να παλέψετε όχι μόνο για τα παιδιά σας αλλά για όλες τις επόμενες γενεές των Ελλήνων. Ενωμένοι θα τους φάμε αμάσητους, είναι σίγουρο!

Νάσαι καλά Λάμπρο!Πέστα μας στα ίσια, μας χρειάζεται.

Τα τελευταία 100 χρόνια, τρία ήταν τα μεγάλα  γεγονότα που συνέβαλαν στην συρρίκνωση του ελληνισμού, με απώτερο στόχο την καταστροφή του.  Η αναφορά δεν γίνεται μόνο σαν ιστορική καταγραφή, αλλά και για το λόγο ότι τις συνέπειες αυτών των γεγονότων, αν και τις χωρίζουν πολλά χρόνια, τις ζούμε ακόμη και σήμερα και ποιος ξέρει για πόσο καιρόν ακόμα. Όμως υπάρχει ένας κοινός και βασικός λόγος αυτών των συνεπειών που εδράζεται στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων της κάθε εποχής.

Το κόστος που έχει πληρώσει και συνεχίζει να το πληρώνει και σήμερα ο λαός μας και η κοινωνία μεταφράζεται σε αίμα, στην οικονομία, στη συνείδηση και στην πολιτική σκέψη όπως παρακάτω:

  1. Μικρασιατική καταστροφή του 1922 (ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΣ), με πολύ βαριές συνέπειες: ξεριζωμός (προσφυγιά), απώλεια εδαφών, σφαγές,- μόνο στον Πόντο είχαμε 353.000 χιλ. σφαγμένους την περίοδο 1916-1923-και με την απογραφή του 1928 1.223 000 περίπου εκτοπισμένους  Έλληνες από την Ιωνία, εκεί που το ελληνικό στοιχείο υπήρχε κάτι χιλιάδες χρόνια . Χαμένες πατρίδες, σφαγές, ξεριζωμός.
  1. Εμφύλιος πόλεμος1946-1949 (ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ  ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΩΝ ) Αντιπαράθεση μεταξύ μοναρχοφασιστών  και κομμουνιστών. Όταν οι λαοί της Ευρώπης με το τέλος του ΒΠΠ ξεκίνησαν να ορθοποδήσουν μετά το πέρασμα της λαίλαπας των Ούννων, ασχολήθηκαν με την οικονομία τους, την παραγωγή τους, την παιδεία τους, την υγεία τους κ.λ.π.. Στην Ελλάδα, μην τυχόν και χάσουμε την ευκαιρία, επιδοθήκαμε στο να λύσουμε της πολιτικές μας διαφορές. Αρπάξαμε από μια «ντουφέκα» ο καθ’ ένας και βγήκαμε στο βουνό να κοπούμε μεταξύ μας. Και γιατί παρακαλώ; Μα είναι πολύ απλό, εμείς έπρεπε ‘’να ανήκουμε  εις την Δύση’’ από τη μια, για τα Αγγλικά συμφέροντα και από τη άλλη, «να γίνουμε μέλος της  κομιτέρν» για τα συμφέροντα της ΕΣΣΔ. Και έτσι μετατράπηκε η Εθνική Αντίσταση σε μια εμφύλια τρέλα, που ήταν χειρότερη από την κατοχή των Αλαμανών των Ιταλών και των Βουλγάρων. Αίμα, καταστροφή, ρημαδιό και αποκαΐδια 
  1. Υπογραφή ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ 28 Μάιου 1979 (ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΣΤΗ ΔΥΣΗ)  –«Δυστυχισμένε μου λαέ καλέ και αγαπημένε, πάντα ευκολόπιστε και πάντα προδομένε’’ – Υπογράφεται στο Ζάππειο η πράξη προσχώρησης  και ένα μήνα μετά, στις 28 Ιουνίου το ελληνικό Κοινοβούλιο κύρωσε τη συμφωνία.

Πού πας ρε Καραμήτρο;  Μας πείσανε οι πολιτικάντηδες, ο μεγάλος μας εθνάρχης K. Καραμανλής και άλλοι, ότι αν μπούμε στην ΕΟΚ θα αναταχθούμε σαν οικονομία, δεν θα κινδυνεύουν τα σύνορά μας από την Τουρκία, οι μισθοί θα είναι όπως του Γερμανού και του Γάλλου και άλλες τέτοιες τρίχες (εμείς μια καχυποψία την είχαμε ) και μας είπε το περίφημο  «εγώ θα σας ρίξω στα βαθιά και εσείς κολυμπήστε». Βρε μαλ@κα, αν κάποιος δεν ξέρει μπάνιο και τον ρίξεις στα βαθιά  δεν θα κολυμπήσει, θα πνιγεί.  Ύστερα  τι  λογιό  εταιρειλίκι μπορεί να κάνει κάποιος που βάζει το χέρι στην τσέπη και βγάζει ένα κατοστάρικο και ο άλλος βγάζει 3.000 000; Όλοι καταλαβαίνουμε  ποιος θα είναι το αφεντικό.

Αυτό έχουμε πάθει. Σήμερα ζούμε  τις συνέπειες εκείνης της βουτιάς με αποτέλεσμα την πλήρη αποβιομηχάνιση της Ελλάδας, την ποσόστωση  προϊόντων, (τις χωματερές), την απώλεια του εθνικού νομίσματος, την παραποίηση της ιστορίας μας, την αρπαγή του πολιτισμού μας,  μισθούς της πλάκας, την κλοπή της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, την παράδοση της εθνικής μας κυριαρχίας και οσονούπω, τον εδαφικό διαμελισμό της πατρίδας μας κλπ. Το δωράκι μας απέναντι σε όλα αυτά που δώσαμε και μας πήραν, ήταν ο αχαλίνωτος  δανεισμός για να μην σηκώσουμε  ποτέ κεφάλι, για να είμαστε δούλοι για πάντα και για να κάνουμε  «τουμπεκί ψιλοκομμένο» . Και οι συνέπειες πέραν των παραπάνω: αυτοκτονίες, αρρώστιες, θάνατοι, μείωση γεννήσεων, μετανάστευση των παιδιών μας, φτώχια, φόβος, αβεβαιότητα  για το αύριο, ραγιαδισμός.

Τελικά μετά από όλα αυτά, μήπως  ήρθε η ώρα να σηκώσουμε κεφάλι; να χρησιμοποιήσουμε την ελληνική σκέψη και το δικό μας ελληνικό τρόπο, για να τους στείλουμε στο διάολο ξένους και ντόπιους επικυρίαρχους και να απαλλαγούμε μια και καλή από δαύτους;

 Πάντως προσωπικά εγώ θα ήθελα να σας εξομολογηθώ, ότι  είμαι πολύ ερωτευμένος με τρεις όμορφες και γλυκύτατες κυρίες:

«ΤΗ ΜΙΑ ΤΗΝ ΛΕΝ΄ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΚΑΙ ΓΛΥΚΥΤΕΡΗ ΤΗΝ ΛΕΝ’ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.»

Λάμπρος Μπακόλας έγραψε thn 8/10/2018 στο blog:

https://dimtris-kypriotis.blogspot.com/2018/10/blog-post_8.html?spref=fb&fbclid=IwAR2Ux4OdLPm4LR5yTGVT3RFrgbd1ZPsWjstkHDIYggVi5JfCxEziL15Dy3g :

h

Για την φιλοξένια και τα αρχικά σχόλια Γεώργιος Ευαγγελάτος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.