Καμμένος προς Κοτζιά: “Πήρες 50 εκατομμύρια από τον Σόρος για να υπογράψεις τη συμφωνία των Πρεσπών!”

Η απόλυτη διαφθορά και τότε στη Ρώμη και σήμερα στην Αθήνα και όπου γης. Η ηθική σήψη και διαφθορά βαδίζουν αντάμα με την εξουσία

Το ότι ολόκληρη η Βουλή βρωμάει από τη σήψη και όζει από τη διαφθορά σε όλα τα επίπεδα, δεν φαινεται από τις καταθέσεις Παπαντωνίου-Κουράκου στον εισαγγελέα για τα εξοπλιστικά, ούτε από τη σημερινή φιλονικία-αντιπαράθεση Σπίρτζη-Μανιάτη περί του ότι μεταπηδούν από ένα κόμμα στο άλλο προκειμένουν να υπουργοποιηθούν (τέτοιου είδους ιδεολόγοι και πολιτικοί αποστάτες έχουν περάσει πολλοί στο παρελθόν από το ελληνικό Κοινοβούλιο), φαίνεται από τη σύγκρουση Καμμένου Κοτζιά στο υπουργικό συμβούλιο προχθές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Κοτζιάς χρέωνε εδώ και καιρό στον Πάνο Καμμένο μια σειρά από δημοσιεύματα και ψίθυρους που άφηνε, ότι ο Τζορτζ Σόρος προκειμένου να προχωρήσει η Συμφωνία των Πρεσπών χρηματοδοτεί πολιτικούς επιχειρηματίες και δημοσιογράφουςς και ότι εσχάτως έχει μπει και στο υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος άνοιξε τις προηγούμενες ημέρες βεντέτα και με τη φιλοκυβερνητική «Εφημερίδα των Συντακτών», αφήνοντας να εννοηθεί σε συνέντευξή του ότι η εφημερίδα χρηματοδοτείται από τον Τζορτζ Σόρος για να κατηγορεί τον ίδιο και να εκθειάζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Η εφημερίδα διέψευσε κατηγορηματικά και τις δυο κατηγορίες που με έμμεσο τρόπο εκτόξευσε εναντίον της ο Πάνος Καμμένος και είχε πρωτοσέλιδο τη φωτογραφία του, με τίτλο «Ο επίμονος λασπολόγος» και υπότιτλο «Απτόητος και χωρίς αιδώ, συνεχίζει τον πόλεμο κατά της ανεξάρτητης ενημέρωσης».

«(…) Φιλοξενήθηκε στην ΕΡΤ και, όταν ρωτήθηκε σχετικά, άρχισε τις γενικόλογες αναφορές περί Σόρος που έχει μοιράσει δισεκατομμύρια από την Αυστραλία μέχρι την Αμερική και τα Βαλκάνια και περί τραπεζών που δίνουν χρήματα σε εφημερίδες χωρίς εγγυήσεις. Δεν είχε το θάρρος να καταγγείλει ευθέως την Εφ.Συν. ότι χρηματοδοτείται από τον Σόρος ή ότι πήρε δάνειο από τράπεζα χωρίς ή με εγγυήσεις. Αυτός είναι ο κ. Καμμένος. Έχει την άνεση να συκοφαντεί, αλλά είναι ανίκανος να στοιχειοθετήσει οτιδήποτε», έγραφε η εφημερίδα, σε οξείς τόνους.

Ο Κοτζιάς ξεκίνησε τη συζήτηση για μυστικά κονδύλια

Ο Νίκος Κοτζιάς, χωρίς να έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό, αποφάσισε να απαντήσει στον Πάνο Καμμένο, στο υπουργικό συμβούλιο ενώπιον των υπολοίπων βουτλευτών. Παίρνοντας τον λόγο, κατηγόρησε τον κ. Καμμένο για το plan B στο Σκοπιανό, του είπε πως είναι επικίνδυνος για την κυβέρνηση και για τη χώρα και ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει έλεγχος όλων των υπουργείων που διαχειρίζονται μυστικά κονδύλια.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο ίδιος από το 2016 έχει φτιάξει μια επιτροπή η οποία ελέγχει τα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ και κάλεσε και τον Πάνο Καμμένο, που το υπουργείο του διαχειρίζεται μυστικά κονδύλια, να κάνει το ίδιο.

Η έκρηξη του υπουργού Άμυνας ήταν τόσο έντονη που οι παρευρισκόμενοι έμειναν άναυδοι να παρακολουθούν την αντιπαράθεση ανάμεσα στους δύο υπουργούς επί τουλάχιστον 10 λεπτά. Έξαλλος ο Πάνος Καμμένος σηκώθηκε και με οργίλο ύφος κατήγγειλλε τον υπουργό εξωτερικών καταγγέλλοντάς τον για δωροδοκία: “Πήρες 50 εκατομμύρια από τον Σόρος για να υπογράψεις τη συμφωνία των Πρεσπών!

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εκτός του ότι κατηγόρησε τον Νίκο Κοτζιά ότι για να προχωρήσει τη Συμφωνία των Πρεσπών έχει πάρει 50 εκατομμύρια ευρώ από τον Τζορτζ Σόρος, τον κατηγόρησε ότι εμπλέκεται σε κυκλώματα που έχουν να κάνουν με τις βίζες και ότι υπάρχει κακοδιαχείριση στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ.

Η φράση Τσίπρα που εξόργισε τον Κίκο Κοτζιά

Ο πρωθυπουργός δεν πήρε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υπουργού και παρεμβαίνοντας πυροσβεστικά είπε ότι το θέμα πρέπει να λήξει αμέσως και να σταματήσουν τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις. Ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ένιωσε βαθύτατα θιγμένος από τους υπαινιγμούς Καμμένου και θεωρώντας ότι ο πρωθυπουργός δεν τον κάλυψε ικανοποιητικά από αυτές τις βαρύτατες κατηγορίες, έφυγε εξοργισμένος από την αίθουσα του υπουργικού και πήγε στο υπουργείο Εξωτερικών.

Πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η «Εφ.Συν.» αναφέρουν ότι η φράση που έκανε κυριολεκτικά έξαλλο τον Νίκο Κοτζιά ήταν όταν ο Αλέξης Τσίπρας είπε ενώπιον όλων των υπουργών: «Βλέπετε τι τραβάω με τον Καμμένο και τον Κοτζιά. Είναι μπελάς»!

Εκείνη τη στιγμή ο κ. Κοτζιάς θεώρησε ότι ο πρωθυπουργός υποβίβασε μια πολιτική διαφωνία σε προσωπική διαμάχη και ότι ο Πάνος Καμμένος, ως κυβερνητικός εταίρος απαραίτητος για την κυβερνητική πλειοψηφία, είχε τουλάχιστον την ανοχή του Μεγάρου Μαξίμου.

Πέρα από τους εγωϊστικούς διαξιφισμούς και τις προσωπικές αντιδικίες μεταξύ των υπουργών ή των βουλευτών της κυβέρνησης και των αντίπαλων στα διάφορα κόμματα, της αντιπολίτευσης και συμπολίτευσης εκ των βουλευτών, όλα αυτά μας θυμίζουν άλλες εποχές και μαύρες σελίδες της Ιστορίας. Μια ατμόσφαιρας πνιγηρής από τη διαφθορά και την ηθική σήψη της εξουσίας.

Θρίαμβοι και δόξα ενώ πίσω κρύβουν σήψη και πρωτοφανή παρακμή

Στο φίλμ του Άντονι Μαν “Πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας” παραγωγής 1964, μετά την δολοφονία του Μάρκου Αυρηλίου από τον γιο του Κόμοδο και την αντίδραση του χιλίαρχου Λίβιου που δολοφονείται ομοίως, οι πραιτωριανοί και η Σύγκλητος, ελλείψει άξιου διαδόχου, βγάζουν στο τέλος του έργου τον θρόνο του Καίσαρα στο σφυρί. Μεσα στην ταινία στην τελική σκηνή ακούγονται φωνές να πλειοδοτούν υπέρ του θρόνου: “50 Σηστέρσια”, “Εδώ, εγώ δίνω 100 Σηστέρσια”, “εγώ 200”, “250”… 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.