«Πλεύση Ελευθερίας» το νέο κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Θα κάνει την ΑΝΑΤΡΟΠΗ;

Σε ανοιχτή εκδήλωση στο θέατρο Χυτήριο, η τέως πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου παρουσίασε απόψε το βράδυ της Τρίτης, το νέο της κόμμα, «Πλεύση Ελευθερίας», υπό τους ήχους του τραγουδιού «People have the power».

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου ιδρύει ένα νέο κόμμα χωρίς Θεό, χωρίς έμπνευση από την θεία Χάρη. Μπορεί κάτι τέτοιο να προκόψει;

Η πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου ιδρύει ένα νέο κόμμα χωρίς Θεό, χωρίς έμπνευση από την θεία Χάρη και τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και τις παραδόσεις μας, ακόμη  και από το ιδανικό της άμεσης, συμμετοχικής δημοκρατίας. Καθαρά δημιούργημα του δυτικόφερτου τρόπου πολιτικής σκέψης και ζωής.  Μπορεί κάτι τέτοιο να προκόψει και να εκπληρώσει τους στόχους του; Επιτρέψετε να έχουμε μεγάλες αμφιβολίες.

Το «παρών» στην παρουσίαση του νέου κόμματος έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς, η Ραχήλ Μακρή, η Νάντια Βαλαβάνη, η Αγλαΐα Κυρίτση, ο πατέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Νίκος Κωνσταντόπουλος, η μητέρα της, δημοσιογράφος Λίνα Αλεξίου, οι ηθοποιοί Χάρης Σιώζος και Βάσια Παναγοπούλου, η τηλεκριτικός Ντέπυ Γκολεμά, αλλά η ακτιβίστρια που έγινε ευρύτερα γνωστή όταν πέταξε την κότα στο Μέγαρο Μαξίμου, Αυγή Βουτσινά.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο Σταύρος Παπαϊωάννου, φοιτητής Οικονομικών και μέλος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, η Πέπη Ρηγοπούλου, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Eric Coquerel, συντονιστής του Αριστερού Κόμματος και στέλεχος του Αριστερού Μετώπου Γαλλίας.

Τα 6 «Δ» της Ζωής

«Αυτή είναι η διακήρυξή μας. Αυτή είναι η δέσμευσή μας. Αναλαμβάνω την ευθύνη σήμερα, να βάλω ενώπιόν σας την πρώτη υπογραφή, σε αυτή τη διακήρυξη.
Και βάζοντας αυτήν την πρώτη υπογραφή, να σηματοδοτήσω την έναρξη της πλεύσης μας προς την ελευθερία» ήταν τα πρώτα λόγια της Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία συνέχισε λέγοντας τα εξής:

«Η Πλεύση Ελευθερίας είναι μια πλεύση ανοιχτής θάλασσας και ανοιχτών οριζόντων. Πάμε σε αυτήν με ανοιχτή καρδιά, ανοιχτό μυαλό, αλλά και ανοιχτά τα μάτια. Με ανοιχτά τα πανιά μας, τα 6 Δ του σήματός μας, που συμβολίζουν
Τη Δημοκρατία
Τη Δικαιοσύνη
Τη Διαφάνεια
Τα Δικαιώματα
Τη Διαγραφή του Χρέους
Τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών
Πάμε με ανοιχτές τις πόρτες μας στην κοινωνία και τους πολίτες.
Η Πλεύση Ελευθερίας  πηγάζει από την κοινωνία,  δημιουργείται και υπάρχει για την κοινωνία και θα δράσει μέσα από την κοινωνία και μαζί με την κοινωνία».

«Πρέπει να φύγουν»

Υπενθυμίζοντας ότι «σε λίγες ημέρες από σήμερα, στις 6 Μαΐου 2016, το Μνημόνιο θα συμπληρώσει 6 χρόνια από την απαρχή εγκαθίδρυσής του στη χώρα μας», η Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της κυβέρνησης: «Πρέπει να φύγουν.  Και μαζί τους πρέπει να φύγει όλο το σάπιο σύστημα συμφερόντων και ολιγαρχιών, που ήδη αναζητεί και προσπαθεί να στήσει την μνημονιακή διάδοχη κατάσταση, κάνοντας ασκήσεις επί χάρτου στο μέλλον μας, με σενάρια διεύρυνσης, οικουμενικής κυβέρνησης ή εναλλαγής των ίδιων πολιτικών δυνάμεων».

Ιδρυτική Διακήρυξη

Το μέλλον  καθορίζουν οι άνθρωποι, ως κύριοι των αποφάσεων και των πράξεών τους.
Το μέλλον καθορίζουν οι λαοί, ως κυρίαρχοι της μοίρας και της ζωής τους.
Το μέλλον ανήκει στις ζώσες και τις επόμενες γενιές, πρωτίστως στις νέες γενιές,
που δικαιούνται να αξιώνουν δημοκρατία, ελευθερία, ευημερία, ισότητα, αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και σεβασμό στα δικαιώματά τους.
Στις ζώσες και τις επόμενες γενιές, που δικαιούνται να γνωρίζουν την αλήθεια για τα γεγονότα που διαμορφώνουν τις ιστορικές παραμέτρους της ζωής τους.

Που δικαιούνται να παρεμβαίνουν στα γεγονότα και να καθορίζουν την ιστορία, ως φορείς και υποκείμενά της.
Συμμετέχοντας.
Αποφασίζοντας.
Διεκδικώντας.
Δρώντας.
Δημιουργώντας.
Παλεύοντας και κατακτώντας μια ζωή με περιεχόμενο.
Συγκροτώντας κοινωνίες χειραφετημένες, ανεξάρτητες, αυτεξούσιες.
Ικανές να αποκρούουν τα σχέδια πειθαναγκασμού, υποδούλωσης και εκμετάλλευσής τους.
Σε αυτό το μέλλον προσβλέπουμε.

Αυτό το μέλλον θέλουμε να χτίσουμε, από την αρχή, με δημιουργική και δημοκρατική συμμετοχή, με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Με πράξεις.
Με συνέπεια.
Με ευθύνη.
Με ομοψυχία.

Με συνείδηση της ιστορικής πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε και συναίσθηση της ιστορικής μας ευθύνης να αντισταθούμε.
Να μην σκύψουμε το κεφάλι.
Να μην υποκύψουμε σε εκβιασμούς.
Να καθορίσουμε εμείς το περιεχόμενο της ζωής μας και να υπερασπισθούμε τα συλλογικά αξιακά και δημοκρατικά κεκτημένα, αλλά και τα αδιαπραγμάτευτα δικαιώματα όσων δεν έχουν φωνή.

Με επίγνωση ότι ξεκινάμε έναν αγώνα απελευθέρωσης, απέναντι στις δυνάμεις που προσπαθούν να μας καθυποτάξουν, απέναντι σε συμφέροντα που αντιστρατεύονται την κοινωνική χειραφέτηση και απέναντι σε κατεστημένα που επιδιώκουν να κυριαρχούν πάνω στις ανθρώπινες ζωές.

Έναν ανυποχώρητο αγώνα για την αποτίναξη του ζυγού της μνημονιακής δεσποτείας, του ολοκληρωτισμού της ευρωγραφειοκρατίας, της χρεοκρατίας, της τραπεζοκρατίας και των συμφερόντων και ολιγαρχιών που υποστυλώνουν, τροφοδοτούν και ωφελούνται από αυτό το αντιδημοκρατικό καθεστώς, που περιφρονεί τη δημοκρατία και δικαιώματα κατακτημένα με θυσίες και με την αυτοθυσία πολλών πριν από εμάς, που έδωσαν τη ζωή, την υγεία, την ελευθερία τους.

Έναν αγώνα απέναντι σε ένα απολυταρχικό-αυταρχικό καθεστώς και ένα ολιγαρχικό διαπλεκόμενο κατεστημένο, που χρησιμοποιούν νομισματικούς εκβιασμούς, τραπεζική τρομοκρατία και μιντιακή προπαγάνδα για να διαιωνίζονται.

Που εγκαθιδρύουν συνθήκες μόνιμης «έκτακτης ανάγκης», επισείουν απειλές ανθρωπιστικής καταστροφής, επιβάλλουν οικονομική-φορολογική εξουθένωση και επιστρατεύουν οικονομικό-ψυχολογικό πόλεμο προκειμένου να κυριαρχούν.

Ξεκινάμε έναν αγώνα που εμπνέεται από τις ιστορικές κοινωνικές διεκδικήσεις και μάχες, που διαπότισαν την διαδρομή των ανθρώπων και των λαών προς την ελευθερία.

Έναν αγώνα που ξέρουμε ότι ο μόνος τρόπος για να κερδηθεί είναι να δοθεί με όλες μας τις δυνάμεις, με ανιδιοτέλεια, με την επιμονή, το πείσμα, την αισιοδοξία και την αυτοπεποίθηση,  που διαπνέουν όσους κι όσες αγωνίζονται για όλους κι όχι για τους λίγους ή για τους εαυτούς τους.

Όσους κι όσες αγωνίζονται για όνειρα, αξίες, ιδανικά, για τα δικαιώματα όλων και πρώτα απ΄όλους των πιο αδικημένων και όχι για επί μέρους συμφέροντα ή κυνικές επιδιώξεις.

Η Πλεύση Ελευθερίας σηματοδοτεί μία απόφαση και μία πρόσκληση:

Την απόφαση να παλέψουμε για όσα συμπυκνώνουν τη συλλογική δημοκρατική συνείδηση του λαού μας και συνολικά των ανθρώπων, των κοινωνιών και των λαών που αγωνίσθηκαν και αγωνίζονται για όσα συγκροτούν την ταυτότητά μας ως ανθρώπων.

Την πρόσκληση να συμμετάσχουν στη μάχη αυτή εκείνοι κι εκείνες που αισθάνονται έτοιμοι και αποφασισμένοι να παλέψουν για τον ίδιο σκοπό.

 1. Για τι παλεύουμε
  Παλεύουμε για την συλλογική μας απελευθέρωση από το μνημονιακό καθεστώς και τις συνθήκες αμφισβήτησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων μας.

Για την υπεράσπιση της πατρίδας και του λαού μας και την ανάκτηση της δημοκρατικής, λαϊκής και εθνικής κυριαρχίας.

Για την υπεράσπιση όλων των λαών που θυματοποιούνται από το ίδιο καθεστώς.

Για την αποκατάσταση της δημοκρατίας, την επαναθεμελίωσή της στη βάση της ισότητας και του ανθρωπισμού, την εμπέδωση και εμβάθυνση διαδικασιών δημοκρατικής, ισότιμης και δημιουργικής  συμμετοχής, με διαφάνεια και δημοκρατικό κοινωνικό έλεγχο σε κάθε επίπεδο και μορφή εξουσίας, αλλά και στην παραγωγή, την οικονομία και τα μέσα συγκρότησης και ανάπτυξής τους.

Για την εγγύηση συνθηκών ελευθερίας και σεβασμού των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, αλλά και όλων των ανθρώπων.

Για την άρση του καθεστώτος γενικευμένης αδικίας και την εμπέδωση της δικαιοσύνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Παλεύουμε για ισότητα, ισονομία, ισοπολιτεία, εξάλειψη των διακρίσεων, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας, της μισαλλοδοξίας.

Αλλά και για λογοδοσία των κρατούντων, με ακύρωση κάθε διάταξης  που εκτρέφει την κυβερνητική ασυδοσία, τη διαφθορά, τη διαπλοκή και την ατιμωρησία: από τον νόμο περί Ευθύνης Υπουργών μέχρι τις τροπολογίες αμνήστευσης εγκλημάτων «ημετέρων» και τις φωτογραφικές διατάξεις διαιώνισης της φορολογικής ανισότητας και των προνομίων ορισμένων σε βάρος των περισσοτέρων.

Για την επανασύνδεση των πολιτών με τα δικαιώματά τους, την εξάλειψη της γραφειοκρατίας που απενεργοποιεί την κοινωνία και αποθαρρύνει την κοινωνική και πολιτική πρωτοβουλία.

Για την πλήρη αναδιοργάνωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης, ώστε να υπάρχουν και να λειτουργούν για τους πολίτες, το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον και όχι για ιδιοτελείς ή αντιδημοκρατικές επιδιώξεις οιασδήποτε εξουσίας.

Για την σύναψη νέων σχέσεων μεταξύ κράτους και πολιτών, στη βάση της πλήρους ενημέρωσης, διαβούλευσης και συμμετοχής, με την αξιοποίηση της τεχνολογίας και του διαδικτύου, προς επίτευξη συνθηκών ψηφιακής και αποκεντρωμένης δημοκρατικής λειτουργίας της διοίκησης, της δικαιοσύνης και των ανεξαρτήτων αρχών, ώστε να είναι προσιτές και χρήσιμες σε κάθε πολίτη.

Για θεσμούς ανοιχτούς την κοινωνία,
μια Βουλή ανοιχτή στους πολίτες,
πλήρη διαχωρισμό και αυτοτέλεια των δημοκρατικών λειτουργιών,
ανεξάρτητη Δικαιοσύνη με συμμετοχή των πολιτών σε μεικτές συνθέσεις,
θεσμοθέτηση υποχρεωτικών δημοψηφισμάτων,
νέων διαδικασιών κοινωνικής συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων
και κοινωνικού ελέγχου σε όλα τα επίπεδα αυτοδιοίκησης, κεντρικής διοίκησης, διακυβέρνησης.

Για αχειραγώγητη ενημέρωση και πλήρη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και των δημοσίων αγαθών, αλλά και στη λειτουργία των τραπεζών.

Για την επαναφορά του Πολιτισμού στο επίκεντρο της κοινωνικής και πολιτικής δραστηριότητας αλλά και της Παιδείας, με την ενίσχυση της ανεξάρτητης πνευματικής και καλλιτεχνικής δημιουργίας, μακριά από τις αυλές της εξουσίας.

Για την ανάδειξη και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών την πατρίδας μας.

Για την κυριαρχική αποκήρυξη και διαγραφή του παράνομου και επονείδιστου δημοσίου χρέους, που είναι αποδεδειγμένα μη βιώσιμο, και για την άσκηση όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων και αξιώσεων της χώρας μας έναντι παντός υπευθύνου σε σχέση με τη δημιουργία και διόγκωση του χρέους αυτού σε βάρος  του δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος αλλά και σε σχέση με τη χρήση του ως εργαλείου υποταγής του λαού και της κοινωνίας.

Για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου του χρέους και την επέκτασή του στα ασφαλιστικά ταμεία και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Για την διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον 1ο και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, με κάθε πρόσφορο μέσο.

Για την δικαίωση των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στη χώρα μας, με την εκτέλεση της αμετάκλητης δικαστικής απόφασης για το Δίστομο.

Για την άσκηση όλων των δικαιωμάτων του κράτους έναντι κάθε υπευθύνου,
συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών στελεχών και εταιριών, ελληνικών και αλλοδαπών, που ζημίωσαν τη χώρα μέσω συμβάσεων διαφθοράς και απομύζησης δημοσίου χρήματος.

Για την ενεργοποίηση των προβλεπόμενων στις διεθνείς συνθήκες διαδικασιών ανάκτησης των περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου.

Για την προστασία της δημόσιας περιουσίας και ιδιοκτησίας, του δημοσίου πλούτου, των δημοσίων αγαθών και συνολικά του δημοσίου συμφέροντος.

Για την ανάκτηση του ελέγχου όλων των δημοσίων επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου που υφαρπάχθηκαν μέσω του ΤΑΙΠΕΔ και την οριστική διάλυση του τελευταίου.

Για την ριζική ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος ως εργαλείου άσκησης οικονομικής πολιτικής στην υπηρεσία της κοινωνίας, με πρώτο βήμα κεντρική τράπεζα υπό δημόσιο έλεγχο.

Για την επαναθεμελίωση και εμπέδωση του κοινωνικού κράτους δικαίου, με έμφαση στην Παιδεία, την Υγεία, την Εργασία, την Κοινωνική Ασφάλιση ως δικαιώματα που ενεργοποιούν θεμελιώδεις και ανελαστικές υποχρεώσεις του Κράτους.

Υποχρεώσεις που εντείνονται έναντι των πιο αδύναμων και των νέων, αλλά και έναντι μιας κοινωνίας που μαστίζεται από αδυσώπητη λιτότητα, ανεργία, εξοβελισμό του πιο ζωντανού δυναμικού της, αφαίμαξη των παραγωγικών δυνάμεών της, βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειάς της.

Για την προώθηση της ειρήνης, με αλήθεια και δικαιοσύνη, την αποκάλυψη του ρόλου των βιομηχανιών όπλων στην υπερχρέωση των χωρών και στην διάρρηξη της παγκόσμιας ειρήνης και για την αναζήτηση αποζημίωσης για τις αχρείαστες εξοπλιστικές δαπάνες δεκαετιών.

Για την προστασία των αναφαίρετων δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου που αναζητεί καταφύγιο στο Ευρωπαϊκό έδαφος, κυνηγημένος από συνθήκες πολέμου ή πολιτικής δίωξης ή οδηγημένος στην προσφυγιά από την εξαθλίωση της πείνας και της στέρησης.

Για την αλληλεγγύη των λαών και των κοινωνιών, ως βασικό στοιχείο ευημερίας της ανθρωπότητας. Αλλά και για την διαφύλαξη και προστασία του περιβάλλοντος, του κλίματος, των ζωντανών υπάρξεων και του πλανήτη.

Παλεύουμε συνολικά για όλα εκείνα που μας ανήκουν ως περιεχόμενο της ζωής και του μέλλοντός μας, για όλα εκείνα που ένα σύστημα μηχανισμών πασχίζει να μας πείσει ότι «δεν αλλάζουν» κι ότι «δεν μπορούμε να τα αλλάξουμε».

Παλεύουμε έχοντας συνείδηση ότι όλα αυτά θα αλλάξουν, μόνον αν παλέψουμε πολύ, πολλές και πολλοί.

 1. Πώς συγκροτούμαστε

Η Πλεύση Ελευθερίας φιλοδοξεί να γίνει το συλλογικό υποκείμενο έκφρασης μιας κοινωνίας που προσπαθούν να απενεργοποιήσουν και να περιθωριοποιήσουν.

Μιας κοινωνίας η οποία, παρά την αποψίλωση των δικαιωμάτων των μελών της, παρά την βίαιη επίθεση στις ελευθερίες της, επιμένει να διεκδικεί την αξιοπρέπειά της και να διατρανώνει την αλληλεγγύη της απέναντι στα θύματα του πολέμου, των διώξεων, της πείνας, της εξαθλίωσης.

Η Πλεύση Ελευθερίας θέλει να ενσαρκώσει κι όχι απλώς να εκπροσωπήσει αυτήν την κοινωνία.

Γιατί μόνο μέσα από την πλατιά και δημοκρατική συμμετοχή μπορεί ο αγώνας για την απελευθέρωση να είναι νικηφόρος.

Γι’ αυτό, το πρώτο βήμα της συγκρότησής μας, με την υπογραφή και κατάθεση αυτής της διακήρυξης, σηματοδοτεί την αφετηρία μιας ενσυνείδητης πορείας προς το λαό, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε πόλη, κάθε χωριό, κάθε νησί, κάθε περιφέρεια, κάθε δήμο, σε κάθε πανεπιστήμιο, κάθε συλλογικό χώρο, αλλά και στο εξωτερικό, σε κάθε κοιτίδα της ομογένειας, σε ανοιχτές συζητήσεις-συνελεύσεις, με κατεύθυνση τη συλλογικοποίηση, την συνειδητοποίηση, τη συστράτευση.

Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές σε κάθε έναν και κάθε μια που συμμερίζεται τις ιδρυτικές θέσεις και τους στόχους μας, όπως καταγράφονται σε αυτή τη διακήρυξη, και που αποφασίζει να συμμετάσχει σε αυτόν τον αγώνα.

 1. Πώς λειτουργούμε

Δημιουργούμε ένα κόμμα, που θέλουμε να αποτελέσει συστατικό κύτταρο ενός κινήματος κι ενός μετώπου, όπου θα συναντηθούμε με κινηματικές, κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες θα μας συνδέουν κοινές αφετηρίες, αξίες, στόχοι.

Δημιουργούμε ένα κόμμα, γιατί επιθυμούμε να ανατρέψουμε συνολικά το μνημονιακό καθεστώς και κατεστημένο και διεκδικούμε δημοκρατικά την διακυβέρνηση.

Πιστεύουμε ότι η λειτουργία αυτού του κόμματος πρέπει να συνδυαστεί με την ενίσχυση των κοινωνικών κινημάτων, με τα οποία θέλουμε να δρούμε σε συνεργασία και σύμπλευση.

Λειτουργούμε με ανοιχτές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, ενεργοποιούμε το διαδίκτυο ως οργανικό εργαλείο επικοινωνίας μας.

Στηριζόμαστε στις δικές μας δυνάμεις και στην κοινωνία.

Δεν λαμβάνουμε χρηματοδότηση παρά μόνο με διαφανή τρόπο, από τα μέλη μας και τους πολίτες που επιθυμούν να υποστηρίξουν τους σκοπούς και τη λειτουργία μας.

Δημοσιεύουμε τα στοιχεία της χρηματοδότησής μας.

Χαράσσουμε την πορεία για το μέλλον μας

Ένα μέλλον ελευθερίας, χωρίς μνημονιακά δεσμά, χωρίς τοποτηρητές, επιτηρητές και επόπτες.

Χωρίς Τρόικα, Κουαρτέτο ή οποιοδήποτε μνημονιακό μόρφωμα σφετερίζεται τη δημοκρατική εκπροσώπηση του λαού και επιδιώκει να υποκαταστήσει τη δημοκρατική λειτουργία.

Ένα μέλλον προς το οποίο κατευθυνόμαστε με πυξίδα μας τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη, τη διαφάνεια, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαγραφή του παράνομου χρέους, τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών, των αξιώσεων από υποθέσεις διαφθοράς και όλων εν γένει των δικαιωμάτων της χώρας, που είναι δικαιώματα του λαού μας και συγκροτούν την παρακαταθήκη μας στις επόμενες γενιές και στην ανθρωπότητα.

Σ.γ.: Γιατί βρε παιδιά αυτά που αναφέφρει η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ μας θυμίζει την αντίστοιχη διακήρυξη της αείποτε ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ από τον Αντώνη Σαμαρά;

Πως θα επιτευχθούν όλα αυτά χωρίς μονομερή διαγραφή του Χρέους και έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση που έχει μετατραπεί σ’ έναν ευρωγραφειοκρατικό ολοκληρωτισμό που σκοπεύει στην διόγκωση χρεοκρατίας, της τραπεζοκρατίας και των συμφερόντων και ολιγαρχιών;

Πως αυτά τα πανευρωπαϊκά συμφέροντα θα επιτρέψουν τη συνέχιση και ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου του χρέους και την επέκτασή του στα ασφαλιστικά ταμεία και στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου;

Δεν θα παρεμβάλλουν τρελά εμπόδια και σκόπιμες υπεκφυγές όσον αφορά την διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον 1ο και τον 2ο Παγκόσμιο πόλεμο;

Θα βρουν τρόπους να μας λιώσουν πριν καν φτάσουμε στα δικαστήρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της Χάγης. Πότε εδόθηκαν αποζημιώσεις σε λαούς που υπέστησαν γενοκτονία πλην των αποζημιώσεων που εδόθησαν στους απογόνους των Εβραίων των κρεματορίων; Ποτέ άλλοτε.

Μια σοβαρότατη κατά τη γνώμη μας παράλειψη είναι ότι δεν αναφέρεται πουθενά η ανάγκη προσφυγής σε μια δύναμη πάνω από τα ανθρώπινα και εδώ αναφερόμαστε στην απουσία του θείου παράγοντα, προφανώς η Ζωή και οι φίλοι της δεν πιστεύουν σε κάτι τέτοιο, η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΘΕΡΙΑΣ είναι ένα καθαρά υλιστικά προσανατολισμένο κόμμα, και πλέον τίθεται το ερώτημα: Ένα υλιστικό κόμμα μπορεί να πραγματοποιήσει τέτοιες υψηλές υποσχέσεις και να διατηρηθεί άψογο και καθαρό αν δεν έχει οδηγό του και εμπνευστή το όραμα της χριστιανικής αγάπης και της χριστιανικής ηθικής; Αν οι ηγέτες του δεν εμπνέονται από χριστιανικά ιδανικά κι όχι από ανθρώπινες φιλοδοξίες που εξυπηρετούν την ικανοποίηση του εγώ;

Δεν βλέπουμε από αυτής της απόψεως καμιά διαφορά από τα άλλα αποτυχημένα κόμματα της δεξιάς, του Κέντρου ή της αριστεράς έστω κι αν ευρίσκονται στην εξουσία. Όλα έχουν αποτύχει φύσει και θέσει του στόχου τους.

2 σχόλια

  • κουκουρούκου στο 20 Απριλίου, 2016 στις 5:45 πμ
  • Απάντηση

  Γράφετε ότι αμφιβάλλετε αν θα προκόψει ένα κόμμα χωρίς Θεό. Γελάσαμε!
  Εννοείτε ότι τα άλλα κόμματα που είχαν δήθεν Θεό, πρόκοψαν;
  Εννοείτε μάλλον ότι βελτίωσαν κατά πολύ τα προσωπικά οικονομικά τους;
  Αν το θέτετε έτσι, απολύτως θα συμφωνήσω μαζί σας..

  1. Ξέρετε κόμματα που είχαν αυθεντικές χριστιανικές αρχές και ανέλαβαν να κυβερνήσουν έναν λαό; Υποδείξατε που και ποιο. Εμείς δεν ξέρουμε. Υποστηρίζουμε ότι πρώτα από όλα τα χριστιανοδημοκρατικά κόμματα της Γερμανίας, Ιταλίας και άλλων ευρωπαϊκών κρατών είναι κόμματα του συρμού, αστικά υλιστικά, άθεα και απάνθρωπα, που σκοπό έχουν να παρασύρουν αφελείς αστοχριστιανούς που δεν έχουν καμία σχέση με την ουσία του Χριστιανισμού, ακόμη κι αν κοινωνούν ή εξομολογούνται…

   Σε μια πρόσφατη ανάρτηση 17/4/2016 γράφουμε ότι όλες οι κυβερνήσεις των Εθνών είναι κατεξουσιαστικές και καταδυναστευτικές.Ουσιαστικά την τσέπη τους και τα εγωϊστικά συμφέροντά τους κοιτάζουν. Μια χριστιανική κυβέρνηση που αγαπά το λαό της σαν δημιουργήματα του Θεού με αιώνιο μέλλον, δεν θα ανεχόταν ούτε έναν πολίτη να ζει με λιγότερα από όσα χρειάζονται για να επιβιώσει ένας άνθρωπος. Και εμείς συζητάμε για πλούσιους, φτωχούς, αδύνατους και ισχυρούς, εκείνους που κυκλοφορούν με ελικόπτερα και τους πολλούς που χρησιμοποιούν πατίνι. Κάτι που οι αστοί το δικαιολογούν αποδεχόμενοι το νόμο της ζουγκλας και όχι τον νόμο της αγάπης. Θεωρούν πρόοδο το ότι ο ισχυρότερος στα μπράτσα, ο ευφυέστερος στο μυαλό ή ικανότερος στην τσέπη δικαιούται να κατέχει πιο πολλά. Αυτά όλα είναι σύμφωνα μόνο με την σαρκική αντίληψη του Εωσφόρου που υποστηρίζουν οι περισσότεροι άνθρωποι. “Ότι τίποτα δεν υπάρχει μετά θανατο”. Αυτό ζητάει ο διάβολος. Την απιστία απέναντι στην υπόσχεση του Θεού “ο πίστεύων εις εμέ έχει ζωήν αιώνιον”, και την πίστη στην θεοποιημένη ΥΛΗ. Δεν υπάρχει τίποτα πέρα από τον τάφο, δεν υπάρχει Θεός, που τον είδατε; Τι αγάπη και κουραφέξαλα μου λες;

   Εδώ σχύει ο νόμος της ανταπόδοσης “μάτι για μάτι και δόντι για δόντι”. Όχι ο νόμος που λέει: “Ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα μου εν εμοί μένει καγώ εν αυτώ. Και πας ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα έχει ζωήν αιώνιον και εγώ αναστήσω αυτόν εν τη εσχάτη ημέρα”. (Ιωάννης κεφάλαιο 6ο). Αγαπητέ φίλε μόνο έτσι αν το δεις θα νιώσεις ότι “εν αυτώ ζώμεν και κινούμεθα και εσμέν”. Θα νιώσεις, αισθανθείς και όχι θα καταλάβεις. Εδώ πρόκειται για την παράδοξη λογική του Αγίου Πνεύματος, για την συναισθηματική κατανόηση όχι λογική, εγκεφαλική. Ο Θεός είναι απερινόητος πλην όμως τον νιώθεις και τότε “εξελθών έξω έκλαυσα, έκλαυσες, έκλαυσε πικρώς”

   ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.