Πλησιάζουν οι εκλογές και η Χριστιανκή Δημοκρατία ετοιμάζεται για τον εκλογικό-πολιτικό αγώνα. Οι θέσεις της κατά το Η΄ Συνέδριο. Μέρος 1ο

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΧΔ

(Όπως διαμορφώθηκε ἀπὸ τὸ Η’ Συνέδριο) 

Ι. ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΑ

  Η Ελλάδα βρίσκεται σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης για μια ακόμα φορά στην ιστορία της ύστερα από δεκαετίες ήρεμου σχετικά πολιτικού βίου.  Αυτό που συντελείται είναι μια ιστορική καταστροφή, με αποτελέσματα που μπορούν να συγκριθούν με επιπτώσεις πολέμου: Η χώρα σταδιακά γυρίζει δεκαετίες πίσω. Η πραγματική οικονομία-ήδη υπονομευμένη και σε βάσεις σαθρές λόγω της ένταξης στην ΕΕ αλλά και των παθογενειών της ελληνικής κοινωνίας- αποδιαρθρώνεται και επιδεινώνεται ως αποτέλεσμα της μνημονιακής πολιτικής των ετών 2010-2015, κατά τα οποία το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%.  Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα – αλλά και η μεγάλη εγχώρια και μη διαπλεκόμενη – πνίγεται μέσα στα προβλήματα και ασφυκτιά θανατηφόρα.  Ήδη καταγράφεται ανθρωπιστική κρίση στον λαό μας και στην χώρα μας. Ανθρωπιστική κρίση που διαρκώς επεκτείνεται, με ολοένα και οξύτερα χαρακτηριστικά, σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες που με τρόπο ραγδαίο φτωχοποιούνται.

Η ανεργία τσακίζει την Ελλάδα, την κοινωνία, τις τοπικές κοινωνίες, την οικογένεια, τον καθένα προσωπικά.

Οι νέοι βρίσκονται σε απελπιστικά αδιέξοδα, νιώθουν να μην έχουν μέλλον, δεν μπορούν να έχουν προοπτικές, ούτε όνειρα για την ζωή τους. Ο πιο προικισμένοι και ταλαντούχοι νέοι της χώρας– που για να φθάσουν σε αυτό το επίπεδο κόστισε ακριβά στη χώρα και στη κοινωνία, στην οικογένειά τους και στους ίδιους– μεταναστεύουν στο εξωτερικό. Έτσι άλλες χώρες καρπούνται από την επένδυση που έκανε η Ελλάδα και η κοινωνία της. Οποιαδήποτε χώρα αποστεώνεται, όταν οι νέοι της δεν έχουν ελπίδες για την ζωή τους και όνειρα, για το μέλλον το δικό τους και του τόπου τους. Οι συνέπειες είναι σχεδόν πάντοτε καταστροφικές. Το δημογραφικό πρόβλημα, που πρωτοδημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα του καταναλωτισμού και της επίπλαστης ευμάρειας, οξύνεται ακόμα περισσότερο τώρα λόγω της κρίσης και της μνημονιακής πολιτικής που καθιστά την εγκυμοσύνη και την ανατροφή των παιδιών απαγορευτική. 

Η κρίση χρέους, τα προβληματικά δημοσιονομικά της χώρας, τα διαρθρωτικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, η διαρκώς μειούμενη ανταγωνιστικότητά της και οι χειρισμοί της πολιτικο – οικονομικής ολιγαρχίας, σε συνθήκες παγκόσμιας και βαθιάς κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος,  κατέστησαν την Ελλάδα διεθνές πειραματόζωο, αφού προηγουμένως παραχωρήθηκαν σε διεθνή κέντρα (ΕΚΤ, ΟΝΕ, ΔΝΤ) και στα πρώτα μνημόνια, σημαντικά τμήματα της εθνικής μας κυριαρχίας. Το εγχώριο και το διεθνές Κεφάλαιο που ενεργοποιείται στη χώρα μας – αλλά και εκείνο που προτίθεται να ενεργοποιηθεί – επαναπροσδιορίζει τις θέσεις του και αναπροσαρμόζει τις στρατηγικές του για να επωφεληθεί από τις νέες νεο – αποικιακές συνθήκες. Η ιδιαίτερη γεωπολιτική θέση της χώρας μας, τα χρόνια ανοικτά μέτωπα στα εθνικά μας θέματα, και οι νέες συνθήκες και ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή μας – Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Βαλκάνια – καθώς και ορυκτός και ενεργειακός πλούτος της χώρας μας, επιτείνουν ακόμα περισσότερο την οξύτητα των προβλημάτων μας.

Αντιδρώντας στην μεθοδευόμενη καταστροφή της χώρας, του κοινωνικού ιστού και της οικονομίας, ο ελληνικός λαός στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 αγνόησε την εκστρατεία τρομοκράτησης και ανέδειξε στην κυβέρνηση της χώρας πολιτικές δυνάμεις που είχαν στο πρόγραμμά τους τον τερματισμό της μνημονιακής πολιτικής με σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές, χωρίς ωστόσο να επαγγέλλονται ρήξη μαζί τους και προεξοφλώντας ότι θα προκύψει έντιμος συμβιβασμός.

Η ΧΔ παρά το γεγονός ότι είχε εκτιμήσει πως η παραμονή της χώρας στην ΕΕ όπως αυτή έχει εξελιχθεί είναι επιζήμια για τον ελληνικό λαό και πρέπει να υπάρξει στρατηγική αποχώρησης, συμπαρατάχθηκε εξ αρχής με την προσπάθεια των αντιμνημονιακών κομμάτων να ανατρέψουν την ακολουθούμενη πολιτική υποτέλειας στους Δανειστές και να φέρουν το τέλος της πολιτικής της λιτότητας, της αποτελμάτωσης της οικονομίας και της εξαθλίωσης του λαού. Όμως, ήδη από το έτος 2012, επισήμως και εγγράφως, η ΧΔ έθεσε στα κόμματα αυτά (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) το ζήτημα ότι πέρα από την ορθότητα πολλών διαπιστώσεων, η προτεινόμενη -εναλλακτική στη μνημονιακή-πολιτική έπρεπε να είναι καλά προετοιμασμένη και να προβλέπει το ενδεχόμενο ρήξης με τους δανειστές για την περίπτωση που δεν θα ήταν εφικτή μια αποδεκτή συμφωνία μαζί τους.  

Στο τελευταίο τούτο σημείο, ουδεμία προετοιμασία του λαού είχε γίνει για τον αγώνα που απαιτεί μια άλλη πορεία απελευθέρωσης από τα δεσμά των Δανειστών, με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να έχουν το περιθώριο να εκβιάζουν τη νέα κυβέρνηση, αφού και αυτή, πέρα από τις επιμέρους διαφορές έμφασης στη διατύπωση, (π.χ. η Τρόϊκα μετατράπηκε σε Θεσμούς)  διακήρυξε ότι δεν θα αναζητούσε λύση έξω από την Ευρωζώνη.

Ο φαφλατάς Τσίπρας ούτε προετοίμασε τον λαό, ούτε τήρησε τις προεκλογικές υποσχέσεις του

Η στάση και η δράση της ΧΔ στο τεράστιο και εθνικών διαστάσεων πρόβλημα, για την χώρα και τον λαό μας, είναι ζωτικής σημασίας για την ίδια, για τους ανθρώπους της, τους φίλους της, αλλά και για την ιστορία της.

Η ΧΔ στην ιστορική της διαδρομή λειτούργησε διττά, ως Κίνημα και ως Κόμμα. Ως Κίνημα νέων κοινωνικοπολιτικών ιδεών, τρόπων δράσης και στάσης ζωής αλλά και ως συγκεκριμένη Κομματική Οργάνωση για παρέμβαση και συμμετοχή στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας και στο κοινοβούλιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.