Μια προσπάθεια διερεύνησης της προέλευσης των Εβραίων του Ισραήλ και της διασποράς ανά τον κόσμο. Μέρος 7ο

Από τους πατέρες του Εβραϊκού Έθνους

Από τις προηγούμενες συνέχειες αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο εβραϊκός λαός είναι ένας ιστορικός, πανάρχαιος λαός με μαρτυρική παρουσία στην ανθρωπότητα. Βοήθησε στον πολιτισμό, στις τέχνες, στις επιστήμες, όσο και στη γενικότερη πρόοδο της ανθρωπότητας. Αυτά σαν θετικά. Τα αρνητικά επίσης πολλά όπως και των Ελλήνων.

Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο

Στην ομοψυχία και την αλληλεγγύη ήσαν και είναι πρώτοι, μόνο Εβραίοι προς τους Εβραίους φυσικά. Έχοντας το κόμπλεξ του διωκόμενου εξηγείται αυτή η ανάγκη αλληλοβοήθειας όσο και η εχθρική τους διάθεση προς όσους δεν ανήκουν στο εβραϊκό θρήσκευμα και δεν είναι μόνο οι Εβραίοι.υπεύθυνοι για την προσήλωσή τους στο χρήμα, τη μόνη διέξοδο κι ελπίδα για επιβίωση. Μηχανισμός άμυνας καθώς έχουν περάσει από εξορίες, (οι συνέπειες των παραβάσεων και της ανυπακοής τους στις εντολές του Ιεχωβά ιδιαίτερα στον να μην λατρεύουν άλλους θεούς πλην Αυτού), αμείλικτα πογκρόμ στη Ρωσία και τη Γερμανία, μέχρι την αιχμαλωσία τους στους Βαβυλώνιους και την υποδούλωσή τους σαν μικρός, παρένθετος λαός της Ασίας, στους Ρωμαίους. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν από τους λίγους που τους σεβάστηκε και προσκύνησε τον Γιαχβέ στο ναό του Σολομώντα.

Μέγα χάσμα χωρίζει τους Εβραίους από τους Άραβες Παλαιστίνιους ακόμη και στην ίδια τους πατρίδα ενδεικτικότατη απόδειξη της μισαλλοδοξίας αμφοτέρων

Έδωσε ο Μέγας το παράδειγμα που ούτε οι Εβραίοι, ούτε οι Έλληνες και φυσικά ούτε η αποικιοκρατική Δύση των Σταυροφοριών και της καθολικής μισαλλοδοξίας, αλλά ούτε οι πρωτόγονοι γιοι του Ισμαήλ, οι Άραβες κατανόησαν.

Η νεολαία πρέπει να έχει σαν όραμα έναν κόσμο ενωμένο μέσα σε μια ατμόσφαιρα αγαπητικής συνύπαρξης και ειλικρινούς αποδοχής της διαφορετικότητας

Ότι η ανθρωπότητα τότε μόνο θα συνυπάρξει ειρηνικά και θα μεγαλουργήσει αν τα βρουν και ΕΝΩΘΟΥΝ οι δυο αυτοί λαοί, ΕΛΛΗΝΕΣ και ΕΒΡΑΙΟΙ σε μια πορεία αγάπης, κατανόησης, αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης, χωρίς μεσσιανικές ψευδαισθήσεις.

Πίσω από τη μισαλλοδοξία κρύβεται ο θάνατος

Όσο αντίθετα, Έλληνες και Εβραίοι θα παρασύρονται από τις εκτρωματικές παρεκκλίσεις της φυσιοκρατίας του Διαφωτισμού και δεν αντιστέκονται σ’ αυτό που η Δύση ονομάζει “πολιτισμό” αυτοί οι δυο μικροί λαοί θα εκπίπτουν του προορισμού τους και θα υφίστανται τα πάνδεινα τόσο από εχθρούς και όσο υποτιθέμενους “φίλους”.

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.