Δεν θα περάσει η συμφωνία των Πρεσπών έστω κι αν περάσει χωρίς τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος που οι εθνοπροδότες δεν το αποτολμούν

Η συνθηκολόγηση των Πρεσπών δεν θα περάσει

Αδήρητος ο συμπαντικός νόμοςτου καλού και του κακού

Η συνθηκολόγηση των Πρεσπών δεν θα περάσει. Δεν μπορεί να περάσει κόντρα στην αντίθετη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων. Ο ΥπΕξ της πεφιλημένης μας Αμερικής Μάικλ Πομπέο μ’ αυτά που εξήμεσε προχθές αξίζει να τον δια-πομπεύσουμε: «Οι ηγέτες της “Μακεδονίας” επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην επιζήτηση μίας λύσης στο θέμα ονομασίας, η οποία θα επιτρέψει στη “Μακεδονία” να πάρει τη θέση που δικαιούται στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. ως «Δημοκρατία της Βόρειας “Μακεδονίας”».

Μετά από αυτήν την αθλιότητα τού Αμερικανού, ο κ. Τσίπρας οφείλει να ανακρούσει πρύμναν, να διακόψει πάσαν διαδικασία και να καταγγείλει αντί να πασχίζει με διαβολικές μεθοδεύσεις να κυρώσει την προδοτική συνθηκολόγηση.

Μια επίκαιρη ιστορική αναφορά. Την απαθανατίζει ο Διογένης Λαέρτιος (Βίοι φιλοσόφων): Οι Αθηναίοι στη σύγκρουσή τους με τους Μεγαρείς έχασαν την Σαλαμίνα από την οποία κατήγετο ο Σόλων. Ηττοπαθείς σε αφάνταστο βαθμό εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο καταδίκαζαν σε θάνατο όποιον θα τολμούσε να προτείνει ξανά πόλεμο για την Σαλαμίνα.

Ο Σόλων το τόλμησε. Παρέστησε τον τρελλό, φόρεσε στεφάνι στο κεφάλι και όρμησε στην αγορά, όπου με την βοήθεια κήρυκα απήγγειλε την ελεγεία ΣΑΛΑΜΙΣ. Πήραν ξανά τα όπλα οι Αθηναίοι, νίκησαν τους Μεγαρείς, ανάκτησαν την αυτοπεποίθησή τους  και την περιπόθητη Σαλαμίνα τους. Ντροπιάσανε μ’ αυτό τους ποικιλώνυμους  «Σαλαμιν-αφέτες»(= προδότες της Σαλαμίνος). Αφέτης(=προδότης).

Το αυτό οφείλουμε να πράξουμε σήμερα εμείς με τους Μακεδον-αφέτες, τους προδότες της Μακεδονίας μας. Εμείς «ἴομεν ες Μακεδονίαν», για να ξεπλύνουμε το «χαλεπόν αίσχος» των Πρεσπών.

Παύλος ο μακαριστός Μητροπολίτης Σιατίστης, κορυφαίος σύγχρονος Μακεδονομάχος, φθέγγεται ανήμερα της επετείου τού Μακεδονικού Αγώνα: «…Γιατί οι σημερινές εξουσίες θέλουν ανδρείκελα και όχι ήρωες; Γιατί οι σημερινές εξουσίες θέλουν τα παιδιά μας να σαπίζουν στα ναρκωτικά και όχι πατριώτες και λεβέντες;

Γιορτάζουμε σήμερα-θυμόμαστε και τιμάμε- τα χρόνια-είναι η ίδια η μέρα που πέθανε ο Παύλος Μελάς. Και η μεν Ελλάδα πρέπει να σεμνύνεται για τον Παύλο Μελά αλλά η σύγχρονη πρέπει να ντρέπεται γιατί πρόδωσε τον αγώνα και τη θυσία τού Παύλου Μελά.

Ο Παύλος Μελάς αγωνίστηκε για να παραμείνει η Μακεδονία ελληνική και ήρθε η σύγχρονη ελληνική Πολιτεία να την προδώσει, και τον αγώνα του και τη Μακεδονία. (Το ακούσατε;) Δεν υπάρχει μακεδονική γλώσσα, δεν υπάρχει μακεδονική εθνότητα. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΙ  Ή ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΔΩΣΑΝ».

Και από άρθρο του – καταπέλτη για το χρέος της Κυβέρνησης να προκηρύξει Δημοψήφισμα:

«Ἡ συμφωνία τῶν Πρεσπῶν σέ τίποτα δέν ἐξυπηρετεῖ τήν Ἑλλάδα. Ἄν κάποιος ἐξυπηρετεῖται εἶναι τά Σκόπια, ἀλλά οὔτε καί αὐτά. Ἐξυπηρετεῖται κυρίως τό παιχνίδι ἤ μᾶλλον ὁ ἀνταγωνισμός τῶν Μεγάλων Δυνάμεων καί κανείς ἄλλος. Γιά τήν Πατρίδα μας ὅμως ἡ συμφωνία τῶν Πρεσπῶν ἔχει ἕνα ἄλλο μειοδοτικό στοιχεῖο. Τήν πόλυτη περιφρόνηση το Λαο. Στά Σκόπια τουλάχιστον ἔγινε Δημοψήφισμα. Κατά τήν ἑλληνική Κυβέρνηση ὅμως ὁ Ἑλληνικός Λαός εἶναι νώριμος. Δέν τοῦ ἐπιτρέπεται νά ἐκφράσει τήν γνώμη του(…)

Ἐμεῖς σᾶς προτείνουμε νά μοιραστεῖτε τήν εὐθύνη τῆς ἀπόφασης μέ τόν Λαό. Σᾶς προτείνουμε Δημοψήφισμα, δ καί τώρα. Δέν εἶναι οἱ κάτοικοι τῆς γειτονικῆς Χώρας ὡριμότεροι τῶν Ἑλλήνων. Ἀλλοιῶς ἐκφράζετε περιφρόνηση ἀπέναντι στό λαό».

Στο μεταξύ μάς άφησε χρόνους ο ονομαστός Δάσκαλος τού Γένους Σαράντος Καργάκος. Τίμιος με την Αλήθεια, την Ορθοδοξία και την Πατρίδα. Πολυγραφότατος. Έφερε την σφραγίδα της δωρεάς τού Θεού και την αποτύπωσε στις άπειρες σελίδες του ογκωδέστατου έργου του. Ο Θεός να τον κατατάξει εν χώρα ζώντων. Το φωτεινό του έργο αποτελεί παράδειγμα και οδηγό για τις επόμενες γενιές.

    Δεκαοκτώ Πρέσβεις καλούν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν την λεόντεια, όπως ονομάζουν τις Πρέσπες, συμφωνία η οποία «επιβληθείσα έξωθεν διχάζει την ελληνική κοινωνία, ενώ αποτελεί εφαλτήριο για την συνέχιση των επεκτατικών, “αλυτρωτικών” βλέψεων των Σκοπίων».

    Ένδεκα πανεπιστημιακοί καθηγητές (Καθημερινή 13.1.19), βαριά ονόματα, από τα οποία κανένας δεν έχει κατηγορηθεί ως τώρα ως υπερπατριώτης, ακροδεξιός και άλλα ηχηρά παρόμοια, εκφράζουν την κάθετη εναντίωσή τους στη συμφωνία: « Είμαστε αντίθετοι, όχι γιατί η ελληνική κυβέρνηση διαπραγματεύθηκε, αλλά γιατί αδυνατεί να κατανοήσει ποια πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Αδυνατεί να κατανοήσει την ευαισθησία των πολιτών της για την ιστορική τους κληρονομιά – μιαν ευαισθησία που νοηματοδοτείται σε πολλές συνταγματικές διατάξεις και έρχεται ως συνέπεια δύο αιώνων δημόσιας εκπαίδευσης»(…) Είμαστε αντίθετοι, λόγω της ασυνέπειας σε μια εθνική γραμμή, η οποία προσδιόρισε την εσωτερική πολιτική και τη διεθνή θέση της χώρας επί 25 χρόνια με τεράστιο κόστος, σε μια γραμμή η οποία συστράτευσε σχεδόν το σύνολο της κοινής γνώμης (…) Το κράτος μας αντιφάσκει με τον εαυτό του, χωρίς να προτείνει μια βιώσιμη εναλλακτική λύση, ενώ η κυβέρνηση έχει εναποθέσει τη δυναμική της συμφωνίας στις μελλοντικές επιλογές των Σκοπίων».

Ο ξένος παράγων (Γερμανοί, Αμερικανοί, Νατοϊκοί και όλα τα καλά παιδιά) επείγονται να σύρουν την Ελλάδα αμ’ έπος αμ’ έργον σε διαδικασία κύρωσης. Όμως υπολείπεται από την πλευρά των Σκοπίων το σοβαρότερο: Η «ολοκλήρωση όλων των εσωτερικών νομικών διαδικασιών (άρθρο 1,4,ζ) για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία».

Ποιες είναι αυτές οι εσωτερικές νομικές διαδικασίες; Η δημοσίευση της κύρωσης και των συνταγματικών τροποποιήσεων στο ΦΕΚ. Εδώ όμως απαιτείται η υπογραφή του σκοπιανού προέδρου, αλλά εκείνος αρνείται πεισμόνως να υπογράψει, ενώ η σκοπιανή κυβέρνηση δεν έχει την απαραίτητη πλειοψηφία να τον απομακρύνει. (Εκτενέστερα στο άρθρο τού Άγγελου Συρίγου/Καθημερινή 13.01.19).

Και μην παραλείψετε, όλοι το μεσημέρι της Κυριακής 20 Ιανουαρίου του 2019 στο Σύνταγμα. Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική!

Στυλιανός Παπαθεμελής 16 Ιανουαρίου 2019

7 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

  • Μαρία κ. στο 17 Ιανουαρίου, 2019 στις 7:45 μμ
  • Απάντηση

  Δεν θα ψηφίσω συριζα και θα πάω κόντρα στο ατομικό μου συμφέρον διότι με το συριζα δεν θα υπάρχει Ελλάδα θα είναι ακρωτηριασμενη θα ψηφίσω επαμ

  • Μαρία κ. στο 18 Ιανουαρίου, 2019 στις 8:50 μμ
  • Απάντηση

  Σας έχει τύχει ποτέ στην ζωή σας στο μυαλό σας και στην φαντασία σας να ταυτιζετε υποσεινηδητα έντονα κι επιμονα τον εαυτό σας με μορφή αγνωστης γυναίκας την οποία έχετε ως πρότυπο; να συνεχίζετε κανονικά την καθημερινή ζωή σας ως άντρας αλλά ταυτόχρονα μέσα στο μυαλό σας να ταυτιζετε τον εαυτό σας με γυναίκα άγνωστη και φανταστική;αυτό ακριβώς νιώθω εγώ από παλιά ακόμα και τώρα. Αυτό λέγεται διαταραχή ταυτότητας φύλου.

  1. Ποτέ!

  • Μαρία κ. στο 19 Ιανουαρίου, 2019 στις 3:09 μμ
  • Απάντηση

  Στις πρεσπες έχετε πάει ποτέ; εγώ είχα πάει εκδρομή στις πρεσπες πριν από δέκα χρόνια. Εκπληκτική ομορφιά τόσο η μεγάλη όσο και η μικρή πρεσπα που βρίσκεται από την άλλη πλευρά

  • ΠΕΡΙΘΩΡΗΣ στο 19 Ιανουαρίου, 2019 στις 10:53 μμ
  • Απάντηση

  ΚΑλησπερα γαμω το Μ-…ι μου !!!
  Εχετε να γιγλιο μου για τον Πορνοτευ κυριε Γιωργο
  Ποτε θελεντε αν μου το δωσετε ?
  ΑΝτιο

  1. Όταν συναντηθούμε στον Αι Βασίλη

  • Μαρια Κ. στο 21 Ιανουαρίου, 2019 στις 8:01 μμ
  • Απάντηση

  Λοιπον, εχω να σας πω κατι πολυ σοβαρο που θα μας συμβει σε λιγους μηνες. Σημερα το απογευμα την ωρα που χαλαρωνα, χωρις να το καταλαβω, επεσα σε μεντιουμικη συνδεση κι αυτα που ειδα ειναι φρικιαστικα και σοκαριστικα. Σε λιγο καιρο, σε λιγους μηνες, θα υπαρξει πληρης διαλυση στη χωρα μας, με στασεις πληρωμων, τεραστια αναρχια, διαλυση της αστυνομιας και του υπουργειου δημοσιας ταξης και αλλοδαποι που θα πεινανε θα μπαινουν οπλισμενοι στα σπιτια μας με περιστροφα, μαχαιρια και ροπαλα και θ’αναγκαζομαστε να τους σκοτωνουμε εν ψυχρω σαν τις κατσαριδες για να μην μας δολοφονησουν κι επειτα θα παιρνουμε τα οπλα τους. Και δεν θα υπαρχει κρατικη αστυνομια, θα ειναι τελειως διαλυμενη, το μο ο που θα υπαρχει θα ειναι πολιτοφυλακες σε καθε γειτονια απο απλους ελληνες πολιτες!!! Κι εκει πανω σ’αυτην την τεραστια αναμπουμπουλα που θα ειναι παρομοια μ’αυτην της αλβανιας του 1996, εκει θα χτυπησουν οι τουρκοι την χωρα μας και θα εισβαλουν στην ροδο και στο καστελλοριζο. Ζητημα μερικων μηνων ειναι πλεον αυτη η περιοδος της αναρχιας και της εμφυλιας αναταραχης που θα συμβει στην χωρα μας με τον τροπο που σας περιεγραψα και που ειδα σε μεντιουμικη συνδεση.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.