Ο Μέγας Ανατροπέας μας μυσταγωγεί να σκεπτόμαστε με την καρδιά και όχι με τη συμβατική σκέψη

Όλη Του η ζωή μέχρι και το μαρτυρικό Του τέλος σαν ληστής επί του Σταυρού, ο ατιμωτικοτέρος θάνατος, ήταν εκτός πάσης λογικής.

Ο βασιλιάς του κόσμου και Υιος του Θεού πλένει τα βρωμοπόδαρα των κουρελήδων μαθητών του.

Τρώει χαστούκι από τον υπηρέτη του Αρχιερέα και την άλλη στιγμή ανέχεται τα μαστιγώματα και το αγκάθινο στεφάνι μιας μαρτυρικής πορείας για τη σωτηρία των αμετανότων αλαζονικών ανθρώπων αν όχι ενός μαζολαού. Αν ερχόταν σήμερα θα διέφερε πολύ ο κόσμος από τότε;

ΟΧΙ. Μα, κάθε μέρα έρχεται και μας χτυπάει την πόρτα και μεις του την κλείνουμε κατάμουτρα.

Όσα λέει φαίνονται από πρώτη ματιά ακαταλαβίστικα και λοξά. Αν θέλετε να σώσετε την ψυχή σας πρέπει να τη χάσετε. Μόνο όποιος μισεί και θυσιάσει τη ζωή του θα κερδίσει την ψυχή του. Κι αν θέλετε νάστε πρώτοι να γίνετε έσχατοι των πάντων. Φιλοτομαρισμός σε μένα δεν περνάει. Δύο οι εντολές του Πατέρα μου, αγάπα τον Θεόν σου με όλη σου την ψυχή και τη διάνοια του λογικού εγκεφάλου σου και αγάπα τον πλησίον σου όσο και τον εαυτό σου. Αυτή είναι η αγάπη η μεγάλη, να είσαι έτοιμος να θυσιάσεις τον εαυτό σου υπέρ των φίλων σου που είναι όλοι, οι καλοί και κακοί, ο κόσμος σύμπας ανεξάρτητα από φυλή, έθνος, καταγωγή και προέλευση.

Να ξέρετε ότι όχι μόνο αιρετικούς και αποσυνάγωγους θα σας θεωρήσουν αλλά έρχεται ώρα που ο καθένας που θα σας φονεύσει θα νομίζει ότι προσφέρει λατρευτικό δώρο κι εξυπηρέτηση στο Θεό. Τούτο γιατί δείξατε καλοσύνη και δεν σκέφτεστε με υπολογισμούς και ιδιοτέλεια όπως έχουν συνηθίσει αυτοί όλοι.

Πιστεύετε σε μένα και θα κάνετε μεγαλύτερά μου έργα. Όσοι σας ακούν θα λέγουν ό,τι λένε και για μένα: “δαιμόνιο έχει μέσα του και μαίνεται, τι τον ακούτε; ”

Όποιος πιστεύει σε μένα, τότε μέσα από την καρδιά του, (το συναισθηματικό κέντρο της ψυχής, το κοιλιακό πλέγμα ή αυτόνομο φυτικό σύστημα, το συμπαθητικό και παρασυμπαθητικό, ή αλλιώς η εστία της συναισθηματικής αφομοίωσης και το κέντρο της συναισθηματικής νοημοσύνης) κατά πως λέγει η Γραφή, θα ρεύσουν από την κοιλιά του ποταμοί ύδατος ζώντος, τουτέστι το Πνεύμα του Θεού με τα χαρίσματά Του…

Κι οι άνθρωποι Τον άκουσαν. Τον άκουσαν; Τον ακούν μέχρι σήμερα. Τον ακούν και εφαρμόζουν το λόγο Του; Θα το δούμε παρακάτω!

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.