Μεγάλες αλήθειες, Συμπαντικοί Νόμοι. Ένα νέο ξεκίνημα για την παραπαίουσα Ανθρωπότητα. Μέρος Β!

Λίγο πριν τον θανατό Του, μας άφησε με το Ευαγγέλιο του Ιωάννη, την πιο κάτω φοβερή παρακαταθήκη ενός μεγάλου μέρους των Συμπαντικών Νόμων, σαν συνδημιουργός του κόσμου. Οι Νόμοι αυτοί έχουν διαχρονική διάρκεια και αξία. Δίκαια ο Ιωάννης είναι ο πρώτος Μέγας θεολόγος εκ των τριών της Ορθοδοξίας.

Τους Νόμους αυτούς τους αποκαλύπτουμε δώ μαζί με τρανταχτά παραδείγματα παραβίασής τους για να οδηγήσουμε τον αναγνώστη στο να στοχασθεί και να βρει τρόπους πρακτικής εφαρμογής των. Η ανάγκη γι’ αυτό είναι άμεση κι επείγουσα. Η ανθρωπότητα μοιρασμένη, διηρημένη, αιμάσσουσα δεν αντέχει άλλους πολέμους και φασιστικές επιβουλές. Ούτε ένα σατανοκίνητο παγκοσμιοποιημένο Κατεστημένο που με το σύγχρονο (δήθεν) όνομα ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ και ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, απαιτεί να εντάξει και υποτάξει με τη βοήθεια της τεχνολογίας και των υπολογιστών την ανθρωπότητα σε ένα ενιαίο σύνολο μαζοπολτού όπου το ελεύθερο ένστικτο της αυτοσυντήρησης και της διαιώνισης του είδους θα είναι ο μόνος σκοπός ύπαρξης. Ή αλλιώς όπως έχουμε επανειλημμένα αναφέρει, το κόλλημα των πολιτικών στη δεύτερη σειρά Φυσικών Νόμων που είναι ακριβώς ο νόμος των δυο πιο πάνω αναφερθέντων ενστίκτων για τη διατήρηση της ζωής. Ο αστικός, ο μαρξιστικός και ο σοσιαλιστικός τρόπος διευθέτησης και επίλυσης των κοινών και οι πολιτικές επιλογές του με την υιοθεσία αυτής της δεύτερης σειράς Νόμων, απέδειξαν την πλήρη αποτυχία των όσων υπέσχοντο. Λίγο πριν το τέλος, της γήινης παρουσίας του, ο Ιησούς αποκάλυψε οικουμενικές αλήθειες και μερικούς από τους πιο φοβερούς συμπαντικούς νόμους που διέπουν και θα διέπουν τα ανθρώπινα έως της «Συντελείας του αιώνος».

“Ηγέρθη ουκ έστιν ώδε” και στην ανάσταση της πατρίδας μας.

Με την ευκαιρία του φετινού Πάσχα και την βοήθεια του Τριαδικού Θεού, σταχυολογούμε μέρος των Συμπαντικών Νόμων όπως ο ίδιος αποκάλυψε στην Ανθρωπότητα μέσω του Ευαγγελιστή Ιωάννη: 1)«Τώρα με τη σταύρωσή μου κρίση θα επέλθει στον κόσμο και θα χωρισθούν οι πιστοί από τους απίστους. Τώρα ο άρχων του κόσμου (ο Σατανάς) θα πεταχτεί έξω από το κράτος του και θα χάσει την εξουσία του». Ιωάννης κεφ.12, στ. 31).

Αποκάλυψε 2) ότι «αν εγώ ο Δάσκαλος έπλυνα τα πόδια σας και σεις οφείλετε από αγάπη και ταπείνωση να μοιράζεστε, να πλένετε ο ένας τα πόδια του άλλου» (Ιωάν. Κεφ. 13, στ. 14). Μόνο με την αγάπη, την ταπείνωση και το μοίρασμα των αγαθών στέκεται η κοινωνία. Αν όχι, οι κοινωνίες θα διαλύονται και οι άνθρωποι κακήν κακώς θα βιώνουν και θα επιβιώνουν μέσα από πολέμους, βάσανα και σφαγές ατέλειωτες.

3) «Όποιος πιστεύει σε μένα τα υπερφυσικά έργα που εγώ κάνω και κείνος θα κάνει και μεγαλύτερά τους θα κάνει», (Ιωάν. Κεφ.14, στ.12). Γιατί πάντα δυνατά τω πιστεύοντι.

4)«Όποιος εγκολπώθηκε τις εντολές μου και τις τηρεί, εκείνος με αγαπά. Όποιος δε με αγαπά θα αγαπηθεί στοργικά και παθιασμένα από τον Πατέρα μου», (Ιωάν. 14, στ. 21).

5)«Χωρίς εμένα δεν δύνασθε να κάνετε τίποτα, (θεμελιώδες και ουσιαστικό  οι εξαγγελίες των υλιστών πολιτικών μας δεν είναι περισσότερο από έπεα και έργα πτερόεντα, αφελή κι επιφανειακά για τα μάτια του κόσμου)» (Ιωάν. 15, στ.5).

6)«Αυτή είναι η εντολή μου, να αγαπάτε ο ένας τον άλλον καθώς σας αγάπησα (μόνο έτσι μπορεί να υπάρξει κοινωνία σωστή, ευνομούμενη, πεφωτισμένη, η οποία να νοιάζεται για τα μέλη της με ιδανικό πρότυπο την κοινότητα-ενορία)». (Ιωάν. Κεφ. 5, στ.12).

7)«Όσον αφοράν την κρίση και καταδίκη του διαβόλου, ο Παράκλητος θα σας δώσει απόδειξη ότι ο άρχων που εξουσιάζει τον αμαρτωλό τούτο κόσμο, έχει κριθεί και έχασε δια παντός την εξουσία του (ό,τι κι αν κάνει για να πλανήσει την Ανθρωπότητα)». (Ιωάν. κεφ. 16, στ.11).

8)«Εάν ο κόσμος σας μισεί να ξέρετε ότι εμένα πρώτον εμίσησε. Αν ήσασταν από τον κόσμο με τα ίδια αμαρτωλά φρονήματα και έργα, ο κόσμος θα σας αγαπούσε σαν δικούς του. Εγώ σας ξεχώρισα από τον κόσμο διαλέγοντάς σας, γι’ αυτό σας μισεί ο κόσμος. Γι αυτό να ξέρετε, ει εμέ εδίωξαν και ημάς διώξουσι». (Ιωάν. Κεφ.15, στ. 19 και στ. 20). Επομένως είναι η ώρα να εφαρμοστεί η θεία πολιτική και η ουσιαστική κοινωνική αλλαγή μόνο με θυσίες και διωγμούς θα πραγματοποιηθεί. Φτάνει η ώρα πού όπως επιβλήθηκε ο Χριστιανισμός σαν θρησκεία ανά τον πλανήτη με συνεχή μαρτύρια και θυσίες έως σήμερα (βλέπε αιματοχυσίες στη Σρι Λάνκα και Συρία) θα χρειαστούν νέοι αγώνες και νέες θυσίες για την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού, την ουρανοποίηση της γης. Τηυν εγκατάλειψη από του φωτισμένους με τον παράκλητο των υλιστικών πολιτικών που προαναφέραμε. Ήρθε η ώρα άνδρες ταπεινοί, μετριοπαθείς, με χριστιανικό ήθος, πλήρης πνεύματος Αγίου και Σοφίας να κυβερνήσουν τη γη. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ανάσταση της Βατικάνειας αντίληψης περί πολιτικής. Σημαίνει συμμετοχή όλων των πολιτών στα κοινά την εφαρμογή της πλέριας δημοκρατίας και της χριστιανικής οικονομικής αντίληψης και θέσης που είναι: “Όλοι οι πολίτες είναι ισότιμα παιδιά του Θεού Πατέρα και αυτό μόνο η ισότιμη συμμετοχή στο κοινό ταμείο, τον κοινό κορβανά, και το ίσο κατακεφαλήν εισόδημα μπορεί να το εγγυηθεί”. Τότε καταργείται “το εμόν και το σον, το μυρίων πολέμων αίτιον” όπως έγραψε ο ιερός Χρυσόστομος και πέθανε κατάκοπος απ’ τις κακουχίες στο δρόμο προς την εξορία.

Και καταλήγει ο Ιησούς:

9)«Μεγαλύτερη αγάπη προς τους φίλους του κανείς δεν έχει από το να δώσει τη ζωή του χάριν των φίλων του», (Ιωάν. Κεφ. 15. Στ. 13).

Στη συνέχεια, όπως και στο προηγούμενο άρθρο μας θα φέρουμε τον αναγνώστη, στην στυγνή, κολασμένη πραγματικότητα, για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα και να συστρατευθεί μαζί μας στην ανάγκη αλλαγής και ανατροπής των επικρατούντων πολιτικων συστημάτων και την ανεύρεση τρόπων επιβολής του Κοινωνικού Χριστιανισμού ή αν θέλετε, του Κοινωνικού Ευαγγελίου. Κάτι που ήδη συμβαίνει στις μοναστηριακές αδελφότητες οι οποίες έχουν αποποιηθεί την ιδιωτική πρωτοβουλία, την ιδιώτευση, και οι μοναχοί και μοναχές τους έχουν υποσχεθεί ότι θα είναι αχτήμονες και όλα τα παραγόμενα αγαθά θα είναι κοινά, για όλους. Ο Κοινωνικός Χριστιανισμός δεν ζητά τίποτα παραπάνω για τους πολίτες και τις πολίτισσες του κόσμου.

Ώρα να συγκρίνουμε τι άθλιες πολιτικές διέπουν τις σημερινές εξουσίες και να αποφασίσουμε πως θα γίνει η επίγεια ζωή μια συνέχεια της θείας ευταξίας και της πλέριας εγκατάστασης του Αγίου Πνεύματος. Πως θα επικρατήσει μια ριζική και καθοριστική-επαναστατική αλλαγή στα κοινά και τους νόμους που καθορίζουν τα ανθρώπινα και τις κοινωνίες. Πολύ πιθανά ξεκινώντας από την πατρίδα μας. Μια χώρα μικρή που οι άξιοι ηγέτες οφείλουν να διακηρύξουν σε όλους τους τόνους την ουδετερότητά μας. Ακριβώς όπως κάνει τόσα χρόνια η Ελβετία και προσπαθεί η Ισλανδία. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.