Επαναλαμβάνει το λάθος του Γιώργου Ράλλη: Ένα πενηντάρι στους ζητιάνους συνταξιούχους που τρέμουν τα σαγόνια τους από την πείνα!

Νέο προεκλογικό πυροτέχνημα Τσίπρα: Αύξηση 50 ευρώ σε όλους του συνταξιούχους από του χρόνου! Δηλαδή ζήσε Μάη να φας τριφύλλι!

Ο ανιστόρητος και νηπιόφρων πρωθυπουργός  κάνει το ίδιο λάθος που έκανε ο Ράλλης όταν έβλεπε τον Ανδρέα Παπανδρέου να αναρριχάται στον πρωθυπουργικό θρόνο και αυτός να συντρίβεται σαν υποψήφιος το 1981. Στην απελπισία του χρησιμοποιώντας την τυφλόραση υποσχέθηκε την ύστατη στιγμή ότι θα έδινε 1000 δραχμές σε κάθε γεωργό μήπως και αλλάξει την κατακόρυφη πορεία της Νέας Δημοκρατίας προς την επαναπόφευκτη ήττα.

Να πιστέψουμε πως το πενηντάρικο είναι 10% αύξηση;

Έτσι το μειράκιο  Αλέξης Τσίπρας με 50αρικο σε όλους τους συνταξιούχους προσπαθεί ο  να γυρίσει το κλίμα λίγες ώρες πριν τις ευρωεκλογές και με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν τον ΣΥΡΙΖΑ σταθερά στη δεύτερη θέση.

«Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους και όχι μόνο την κατώτατη σύνταξη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η αύξηση αυτή θα είναι πολύ πιο σημαντική για το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων, λέγοντας ενδεικτικά πως για κάποιον που παίρνει σύνταξη 500 ευρώ η αύξηση των 50 ευρώ θα είναι της τάξης του 10%. Σ.γ.:Σα δεν ντρέπεται ο χαμερπής και αναξιοπρεπής υπάνθρωπος.

«Οσο η οικονομία πηγαίνει καλύτερα θα σχεδιάζουμε να δίνουμε το περίσσευμα στους πιο αδύναμους. Στοχεύουμε και σχεδιάζουμε σταδιακά να έχουμε την υπερκάλυψη των απωλειών και την αύξηση στις συντάξεις» σημείωσε για το θέμα των συντάξεων ο Αλέξης Τσίπρας.

«Οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, που δυστυχώς αυτή ήταν μια πολύ σκληρή απόφαση (να κοπεί) από την 5η αξιολόγηση που δεν έκλεινε η προηγούμενη κυβέρνηση» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε πως η κυβέρνησή του προσέφερε βοήθεια στους χαμηλοσυνταξιούχους με το κοινωνικό μέρισμα και την ακύρωση της περικοπής των συνταξιούχων.

Θαυμάστε το επιτελείο του η παρεούλα της ελεύθερης, ακηδεμόνευτης και δημοκρατικής ΕΡΤ

Τσίπρας: Δεν σχεδιάζεται η οικονομική πολιτική στο πόδι

«Η οικονομική πολιτική δεν σχεδιάζεται στο πόδι ούτε είναι απόφαση της στιγμής, είναι αποτέλεσμα ενός σχεδίου. Σήμερα είμαστε σε θέση να έχουμε μια οικονομία που έχει βγει από την βαθιά χαράδρα της χρεωκοπίας» σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας για τα θετικά μέτρα που εξήγγειλε λίγες μέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

«Εχουμε τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε μια πολιτική ελαφρύνσεων» σημείωσε στη συνέχεια και πρόσθεσε. «Τα μέτρα που ανακοινώσαμε είναι μέτρα που θα ενισχύσουν την κατανάλωση, είναι και φιλοαναπτυξιακά μέτρα. Συνεπώς η επίδραση των μέτρων θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερες δυνατότητες για μεγαλύτερους αναπτυξιακούς ρυθμούς» είπε για τις παροχές της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας.

Πάντως ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε πως οι εξαγγελίες δεν ήρθαν ως προεκλογική στρατηγική. «Δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και είπαμε έχουμε εκλογές, να δούμε πόσα θα δώσουμε στους πολίτες. Αυτά τα έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις» είπε και τόνισε πως προχώρησε στις παροχές εφόσον διασφάλισε πως μπορούσαν να στηριχθούν από την ελληνική οικονομία.

Πηγή:   https://www.iefimerida.gr/ekloges/tsipras-ayxisi-50-eyro-se-oloys-toys-syntaxioyhoys

Σ.γ.:Τι να του ευχηθούμε για την Κυριακή 26 του Μάη; Να πάθει ο ΣΥΡΙΖΑ ό,τι και η Νέα Δημοκρατία το 1981.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.