26 Μάη το πρώτο σκαμπίλι, 2 Ιούνη το δεύτερο, σε λίγο έρχεται και το τρίτο!

Χτες, πλην της Κρήτης ο αρχιψεύτης και προδότης της Αριστεράς πέτυχε το ακατόρθωτο, να μπλαβίσει ολόκληρη την ελληνική περιφέρεια με το χρώμα της νεοεποχίτικης ΝΟΥΔΟΥ.

Είμαστε περίεργοι αν αντέδρασε με τον ίδιο τρόπο όπως την προπερασμένη Κυριακή. Κάτι μας λέει ότι υποτάχθηκε στη μοίρα του όπως όλοι οι πάσχοντες από το Σύνδρομο της Ύβρεως καθώς λέγει ο Dr David Owen.

Το κακό όμως έγινε. τρίτο μνημόνιο για το λαό, νέες δεσμεύσεις που θα έρθουν καθώς οι δανειστές είναι κι αυτοί έξαλλοι με τις οικονομικές έστω και σταγονοειδείς παροχές του ΣΥΡΙΖΑ προς το λαό, άρα θα μας ψήσουν φορολογικά με τον Κούλη, και την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία, την εθνική ταυτότητα και τη γλώσσα ως μακεδονικές στους Σλαύους του 7ου αιώνα μ.Χ., ανοίγοντας τεράστια θέματα εθνικών, εδαφικών, θαλασσίων κ.λπ. προσδοκιών, απαιτήσεων και παραχωρήσεων (Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα της Μακεδονίας, σύνδεση του Δούναβη με τον Αξιό για διευκόλυνση των Γερμανών, αλλαγή της Ιστορίας στα σχολικά βιβλία κ.λπ.).

Τι μας μένει η ευχάριστη νότα ενός έξαλλου Τσίπρα το βράδυ της Κυριακής 26 του Μάη στην Κουμουνδούρου…

Τσίπρας: Σε έξαλλη κατάσταση μετά την συντριπτική ήττα της περασμένης Κυριακής

Εσπαγε καρέκλες και τραπέζια – Οι δραματικές ώρες μετά την εκλογική συντριβή

Έναν Αλέξη Τσίπρα σε έξαλλη κατάσταση είδαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου που βρέθηκε από νωρίς, όσοι ήταν κοντά στον πρωθυπουργό με τα πρώτα αποτελέσματα να έρχονται και να είναι κόλαφος.

Η επιβεβαίωση του εκλογικού Βατερλώ έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο πρωθυπουργικό περιβάλλον καθώς κανείς δεν περίμενε μια διαφορά που ξεπέρασε τις 9 ποσοστιαίες μονάδες.

Όπως αποκαλύπτει ο Βηματοδότης σήμερα Κυριακή, η κατάσταση στο Μαξίμου ήταν τραγική και καμιά σχέση δεν είχε με εκείνες τις ώρες της απόλυτης χαράς το 2015, όταν ο έβαζαν στοιχήματα, αγκαλιάζονταν και πανηγύριζαν, τόσο για το δημοψήφισμα όσο και για τη νίκη του Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρει ο Βηματοδότης: «Το βράδυ της περασμένης Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σοκαρισμένος και βαθύτατα εκνευρισμένος από το εκλογικό αποτέλεσμα έχασε την αυτοκυριαρχία του…

Οσοι τον είδαν είχαν να λένε ότι η συμπεριφορά του ήταν σχεδόν ανάρμοστη. Την πλήρωσαν κάτι τραπέζια και κάτι καρέκλες.

Στην Κουμουνδούρου όλα αυτά. Κατά μία εκδοχή αυτή ήταν η αιτία που καθυστέρησε, έως τα μεσάνυχτα, να κάνει δηλώσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα».

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι υπήρξαν εκρήξεις οργής και στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν τα πρώτα κύματα των αποτελεσμάτων από τα exit polls, έδειχναν μεγάλη ήττα για τον ΣΥΡΙΖΑ, σίγουρα πάνω από 6 – 7 μονάδες.

Εκρηξη οργής

Αυτές οι εκρήξεις οργής μετατράπηκαν σε λίγη ώρα σε απογοήτευση και κατήφεια καθώς το αποτέλεσμα ήταν απίστευτο και πέρασαν αρκετές ώρες για να το χωνέψουν.

Όπως θα θυμόμαστε, όμως, στις δηλώσεις του από την Κουμουνδούρου ο Αλέξης Τσίπρας, βαθύτατα απογοητευμένος έδειξε και απροετοίμαστος για να αναλύσει το εκλογικό αποτέλεσμα.

Η οργή, ο θυμός, η απογοήτευση επικράτησαν της λογικής και του πολιτικού ρεαλισμού που λέει ότι οι «κάλπες είναι γκαστρωμένες» και κανείς δεν ξέρει τι θα βγάλουν.

Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός μίλησε ξανά για το φως που θα νικήσει το σκοτάδι και για το γεγονός ότι δεν αντιλήφθηκε ο ελληνικός λαός τι ψήφιζε. Δεν μπορούσε να αποδεχθεί όχι τόσο την ήττα όσο το 9,3% το οποίο θεωρούσε δυσανάλογο της προσπάθειας που έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Κάποιοι στην Κουμουνδούρου μίλησαν ακόμη και για «αχάριστους πολίτες» που δεν κατάλαβαν ότι… έρχεται ο Μητσοτάκης και θα σαρώσει τα πάντα.

Κάποιοι άλλοι μάλιστα άρχισαν να ρίχνουν ο ένας ευθύνες στον άλλον. Και για το γεγονός ότι δεν δόθηκαν οι σωστές πληροφορίες στο Μαξίμου για τις τάσεις στην κοινωνία αλλά και γιατί δεν μπόρεσαν να καταγράψουν τη ζημιά που προκάλεσε το Μακεδονικό και η αλαζονία και απρεπής συμπεριφορά ορισμένων στελεχών.

Και η Μπέτυ που κλαίει κάθε 15 του Ιούλη…

Είναι χαρακτηριστικό ότι, όπως λέγεται, την ώρα που κάποιοι έπνεαν μένεα κατά του Παύλου Πολάκη για το γεγονός ότι με την γενικότερη συμπεριφορά του προκάλεσε την αντίδραση των πολιτών, η Μπέτυ Μπαζιάνα τον στήριξε.

Πήγε στο Μαξίμου, μάλιστα, και σε πολύ υψηλούς τόνους κατηγόρησε εκείνους που «απέσυραν» τις τελευταίες ημέρες τον «αψύ Σφακιανό» ενώ πίστευε ότι έπρεπε να βγει μπροστά. (Σ.γ. και να συνεχίσει να λέει ό,τι προσβλητικό και ανεδές του κατεβαίνει στο κεφάλι).

Εν πάση περιπτώσει αυτό που καταγράφηκε τις πρώτες δραματικές ώρες σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου ήταν η οργή μαζί με τη σύγχυση για τα αίτια της εκλογικής συντριβής. Και τα επόμενα 24ωρα ανέδειξαν αυτήν την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά που καταγράφηκε μέσω της γραμμής που δόθηκε ότι φταίνε οι πολίτες γιατί δεν ξέρουν τι ψήφισαν.

Σιγά – σιγά στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνηση προσπάθησαν να φτιάξουν το νέο αφήγημα με το οποίο θα πάνε στις εκλογές. Ότι δηλαδή πρέπει να δημιουργήσουν συνθήκες «άλωσης» της μεσαίας τάξης η οποία υπέστη τα πάνδεινα από την οικονομική πολιτική των τελευταίων ετών. Εκτιμούν δηλαδή ότι μόνο με επαναπροσέγγιση των μεσαίων στρωμάτων θα μπορέσουν να ξανακερδίσουν τους ψηφοφόρους που χάθηκαν στις ευρωεκλογές, κι αν δεν μπορέσουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα τουλάχιστον να μειώσουν τη διαφορά και να αποτρέψουν την αυτοδυναμία Μητσοτάκη.

Αλλωστε, οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής είναι τέτοιες που δημιουργούν ένα νέο πολιτικό τοπίο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη σύγχυση που επικρατεί στον κεντροαριστερό χώρο. Το ΠΑΣΟΚ είναι σε αποδρομή, η Ενωση Κεντρώων υπό διάλυση, το Ποτάμι διαλύθηκε, είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ –όπως εκτιμούν- προνομιακός χώρος για να κερδίσουν ψήφους και να κάνουν πράξη την προοδευτική συμμαχία με πρωταγωνιστή τον Αλέξη Τσίπρα. (Σ.γ.: Μάλλον ο εκπαραθυρωθείς από τη Φώφη Ευάγγελος Βενιζέλος  βρίσκεται ψυχολογικά υπό διάλυσιν).

 

Με τέτοιους συντρόφους τι ανανέωση να κάνεις; Τι στοίχημα να βάλεις;

Το στοίχημα

Όμως, οι πιο ρεαλιστές βάζουν και τους στόχους για τις εκλογές που έρχονται. Λένε δηλαδή ότι αυτή την ώρα πρέπει να συσπειρωθεί ο χώρος, ο ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει αλλά κυρίως να κρατήσει τις δυνάμεις του πάνω από 20%, ένα όριο ψυχολογικό που αν χαθεί θα εκκινήσει πολλές αντιδράσεις. Ο πρωθυπουργός περιμένει τα τελικά αποτελέσματα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η επιβεβαίωση του «Βατερλώ» σε μεγάλους δήμους και περιφέρειες απλά θα δώσει στον Αλέξη Τσίπρα το πράσινο φως για να προχωρήσει στις αλλαγές που απαιτούνται σε πρόσωπα και στρατηγικές. Με την αποχώρηση κάποιων στελεχών, την απομόνωση άλλων και την ανάδειξη πιο μετριοπαθών πολιτικών που θα προσπαθήσουν να εξηγήσουν το οικονομικό πρόγραμμα που συντάσσει ήδη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με τον Γιάννη Δραγασάκη.

Σ.γ.:και φυσικά το «Βατερλώ» επιβεβαιώθηκε χθες το βράδυ. Να δούμε σωφρονίστηκε κατά τι η κουμξουνδούρου από τα παθήματά της;

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.