Διάδοχε του Τσίπρα Κυριάκο, τι θα κάνεις για τους Πομάκους και τη Θράκη;

Συγκλονιστική η πρόεδρος των Πομάκων: «Είμαστε Έλληνες πολίτες, το DEB ή ΚΙΕΦ, δεν μας εκπροσωπεί» – «Δεχόμαστε απειλές και πιέσεις»

Παρέλαση Πομάκων στην Εθνική μας εορτή

Αποκαλυπτική για την τουρκική προπαγάνδα και διείσδυση στη Θράκη, ήταν η πρόεδρος των Πομάκων, Εμινέ Μπορουτζή, η οποία δήλωσε χαρακτηριστικά στον ANT1 πως «άλλο η θρησκεία και άλλο η Τουρκία». Καταγγέλλει πως οι Πομάκοι της Θράκης δέχονται απειλές.

Οι δηλώσεις της Προέδρου Πομάκων έρχονται μετά από τη συγκλονιστική επιστολή κατά DEB και Άγκυρας, με την οποία γίνεται ξεκάθαρο πως οι Πομάκοι έχουν ελληνική συνείδηση και η τουρκική προπαγάνδα που γίνεται μέσω του φιλοτουρκικού κόμματος δεν απηχεί τις απόψεις και θέσεις των Πομάκων.

Με επιστολή του, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ξάνθης και η πρόεδρός του Εμινέ Μπορουτζή διαχωρίζουν την θέση του τονίζοντας ότι οι απόψεις του ΚΙΕΦ δεν εκφράζουν την πλειοψηφία των συνιστωσών της μειονότητας.

Για δεύτερη φορά σε εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το ακραίο μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ πέτυχε να «μαντρώσει» τη μειονοτική ψήφο, εξασφαλίζοντας πρωτιές σε Ροδόπη και Ξάνθη και λειτουργώντας ως «Δούρειος Ιππος» του Ερντογάν.

Όπως και πριν από τέσσερα χρόνια, η επιτυχία του ΚΙΕΦ πέρασε στα «ψιλά» για την Αθήνα και το πολιτικό σύστημα, και όπως επισημαίνει ο καθηγητής, Α.Συρίγος, αυτή τη φορά το ΚΙΕΦ θα καταφέρει να βγάλει 1 βουλευτή στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Αν και ο Κούλης έχει παρόμοια πρόσωπα στο επιτελείο του χαιρετίσματα στη Θράκη. Τι δεν καταλαβαίνεις;

Διακαής πόθος της Άγκυρας είναι να θέσει τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη υπό τον πλήρη έλεγχό της, και το DEB αποτελεί το σημαντικότερο όπλο της, σε συνδυασμό με τη διαχρονική αδιαφορία και τα λάθη της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.

Ποια είναι η επικεφαλής του DEB

Η Τσιγδέμ Ασάφογλου ανέλαβε – ως η μοναδική υποψήφια- την προεδρία του Κόμματος Ισότητας – Ειρήνης – Φιλίας τον περασμένο Ιανουάριο. Πρόκειται για ένα μειονοτικό κόμμα το οποίο κυριάρχησε στη μάχη της Κυριακής κάνοντας επίδειξη δύναμης στην περιοχή για λογαριασμό του Τουρκικού Προξενείου.

Όποιος αναζητήσει το όνομά της στο διαδίκτυο δεν θα βρει πολλά στοιχεία. Παρά μόνο αν η αναζήτηση γίνει στα τούρκικα. Το προφίλ της στο facebook είναι στα τούρκικα, οι αναρτήσεις της από τούρκικα μέσα ενημέρωσης ενώ όλες οι ομιλίες της εννοείται στην τουρκική γλώσσα!

«Ανήκω σε μια μειονότητα η οποία είναι εθνική και θρησκευτική» δηλώνει εκείνη απερίφραστα.

Αναζητώντας κανείς το πρόγραμμα και τους σκοπούς του κόμματος δεν θα βρει ούτε θέσεις ούτε τίποτα. Παρά μόνο δηλώσεις για διακρίσεις και αδικίες.

Όταν η κα. Ασάφογλου ρωτήθηκε για το που θα είναι η καρδιά της μειονότητας σε περίπτωση «θερμού» επεισοδίου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, απάντησε:

«Το έχω δηλώσει πολλές φορές, η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα και η σημαία μου είναι η ελληνική σημαία, αλλά η μητέρα πατρίδα μου είναι η Τουρκία. Οπότε εννοείται πως θα με πληγώσει πολύ αυτό. Θα πονέσω και για την Ελλάδα, αλλά και για την Τουρκία».

Πηγή: www.pentapostagma, 3/6/19

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.