Οι ψευτιές Ελπιδοφόρου και η ”άγρια” παραπληροφόρηση. Η Ομογένεια, τελευταία, ένα σύνθημα επαναλαμβάνει: «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα»

Σε όσα ήδη γράψαμε περί της παραπλανητικής πρότασης του Μάϊκ Πομπέο να ανοίξει η Σχολή της Χάλκης, προσθέτουμε τα πιο κάτω τεκταινόμενα στις ΗΠΑ και δη στην περιοχή Lower Manhattan όπου μετά την πτώση των Διδύμων Πύργων κατέρρευσε και η ελληνική εκκλησία του Αγίου Νικολάου. παρακολουθήσετε τη συνέχεια και βγάλετε το συμπέρασμά σας για την αντικατάσταση του αρχιεπισκόπου Δημητρίου από τον Ελπιδοφόρο ο οποίος μάλιστα ενθρονίστηκε στον αρχιεπισκοπικό θρόνο σήμερα 23/6/2019.

Είναι διασκεδαστικά τα δημοσιεύματα σε ΜΜΕ Ομογένειας και Ελλάδας γιά το Εκκλησιαστικό στις ΗΠΑ και τον ”νέο αρχιεπίσκοπο Αμερικής” Ελπιδοφόρο (Λαμπρινιάδη). Σε ότι αφορά ΜΜΕ Ελλάδας ειδικά, η άγνοιά τους περί Ομογένειας και κατάστασης στην Εκκλησία (Αρχιεπισκοπή), είναι εντυπωσιακή. Και όσοι Έλληνες στις ΗΠΑ διαβάζουν τις ανοησίες-ψευτιές, γελούν.

Όσοι ασχολούνται με την εκκλησία της Βόρειας Αμερικής φωνάζουν “φέρτε πίσω τα κλεμμένα”.

Φυσικό και αναμενόμενο, οργανωμένα συμφέροντα να προσπαθούν με κάθε τρόπο, θεμιτό και αθέμιτο, να ”επιβάλουν” τον νέο αρχιεπίσκοπο και να παραπληροφορούν αφελείς στην Ομογένεια και ειδικά στην Ελλάδα. Το γεγονός ότι ο διαπλεκόμενος ”φάδερ ‘Αλεξ” (Καρλούτσος) παραμένει στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ), πιστοποιεί τις αρπακτικές προθέσεις του Πατριαρχείου, που έχει ”ρημάξει” το χρήμα της Ομογένειας και την έλλειψη ενδιαφέροντος για την απομάκρυνσή του. Όσο παραμένει, τόσο θα εξευτελίζεται το Πατριαρχείο, αλλά αυτό είναι δική του υπόθεση.

Δυστυχώς για αυτούς, η Ομογένεια στις ΗΠΑ ”ξύπνησε” και δεν τρώει άλλο ”κουτόχορτο”. Ο ”κοιμώμενος γίγαντας”, που τον χρησιμοποίησαν και του υποτίμησαν την νοημοσύνη οι της ”εκκλησιαστικής μαφίας”, τώρα αντιδρά, με ότι του έμεινε: Την αμερικάνικη Δικαιοσύνη.

– Δεν ενδιαφέρει τα ΜΜΕ Ελλάδας και Ομογένειας, αν αμερικάνικο Δικαστήριο θα κρίνει γιά την ”επιβολή” Ελπιδοφόρου στις ΗΠΑ και αν η απόφαση της ”Συνόδου” που τον ”εξέλεξε” θα τεθεί στην κρίση του Δικαστήριου, ως ”παράνομη” και ”αντίθετη στους νόμους ΗΠΑ περί μη κερδοσκοπικών εταιριών”, όπως είναι η Αρχιεπισκοπή, αφού η απόφαση πάρθηκε σε ξένη χώρα, από ‘Ιδρυμα ξένης χώρας (Τουρκία), χωρίς την γνώση και συμμετοχή των μελών της εταιρίας, δηλ. των μελών των ενοριών της Αρχιεπισκοπής.

– Δεν ενδιαφέρει τα ΜΜΕ Ελλάδας και Ομογένειας αν οι μητροπόλεις στις ΗΠΑ, με απαίτηση Πατριαρχείου, άρπαξαν τους τίτλους ιδιοκτησίας των εκκλησιών που έχτισαν και συντηρούν ‘Ελληνες.

– Δεν ενδιαφέρει τα ΜΜΕ Ελλάδας και Ομογένειας, αν το Πατριαρχείο πήρε 10 εκ. δολ. από το ταμείο γιά ανοικοδόμηση του αγίου Νικολάου στο κάτω Μανχάτταν (κι έτσι σταμάτησαν τα έργα), ως πρώτη δόση του χρηματισμού-εξαγοράς Βαρθολομαίου (με την σύμπραξη και γνώση Ελπιδοφόρου) γιά το ζήτημα αυτοκεφαλίας της Εκκλησίας Ουκρανίας. Και η Ομογένεια, τελευταία, ένα σύνθημα επαναλαμβάνει: «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα».

– Δεν ενδιαφέρει τα ΜΜΕ Ελλάδας και Ομογένειας, αν ελληνικά σχολεία έκλεισαν από την Αρχιεπισκοπή, εξαιτίας έλλειψης χρημάτων.

– Δεν ενδιαφέρει τα ΜΜΕ Ελλάδας και Ομογένειας αν το χρήμα της Ομογένειας, μέσω π. Καρλούτσου, αναπαύεται σε ”πατριαρχικά ταμεία αρχόντων” (περίπου 120 εκατ. δολάρια), ενώ η Αρχιεπισκοπή χρεοκόπησε και το έργο στον άγιο Νικόλαο σταμάτησε, εξαiτίας της ”αρπαχτής” των 10 εκατ. δολ.

Από την πλευρά του, ο Ελπιδοφόρος, προσπαθεί να πείσει αφελείς στην Ομογένεια και στην Ελλάδα, με αστείες παραπλανητικές δηλώσεις, πιστεύοντας ότι απευθύνεται σε ηλίθιους.

Τελευταίο κρούσμα οι δηλώσεις του στο ”Πρώτο Θέμα” (21 Μαίου ’19). Θαυμάστε 3 από αυτές:

1- «Η πρόοδος του Ελληνισμού των Ηνωμένων Πολιτειών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την προώθηση των εθνικών συμφερόντων»
2- «Η ηγεσία της Αρχιεπισκοπής έχει αυξημένη ευθύνη για την πρόοδο και την καλή κατάσταση της Ομογένειας»
3- «Στόχος του αναμένεται να είναι η συσπείρωση και η ενότητα όλης της ομογένειας».

Σε ότι αφορά την 1η, θέλει να μας πει ότι αυτός θα πάει… ”κόντρα” στην Τουρκία(!!!)…”υπερασπιζόμενος” τα… ελληνικά εθνικά θέματα; Υπάρχουν ανόητοι ή αφελείς για να τον πιστέψουν;;; Μα για την Αρχιεπισκοπή στις ΗΠΑ, με εντολή Πατριαρχείου, ένα μόνο ήταν το ”εθνικό θέμα” από 1995: Να ανοίξει η θεολογική Σχολή Χάλκης. Δεν υπάρχουν ελληνοτουρκικά, δεν υπάρχει Κυπριακό κ.ά. Δηλαδή, ο Ελπιδοφόρος πραγματικά πιστεύει ότι απευθύνεται σε ηλίθιους και άσχετους. Και τα αφελή ΜΜΕ Ελλάδας, αναπαράγουν ”αμάσητα” ότι ”κουτόχορτο” τους σερβίρει. Και το αστείο: Πως είναι δυνατόν να ταυτίζονται τα συμφέροντα Ελλάδας και Τουρκίας με επιλογή Ελπιδοφόρου, όταν η Τουρκία μέσω Πατριαρχείου διαίρεσε, διέλυσε την Ομογένεια ΗΠΑ και αρπάζει συστηματικά το χρήμα της;;;

Σε ότι αφορά την 2η, η Αχιεπισκοπή ελάχιστη σχέση έχει με την Ομογένεια. Εκπροσωπεί μόνο ένα ποσοστό περίπου 18% του Ελληνισμού Αμερικής, όσα και τα μέλη των ενοριών της. Περισσότερο από το 80% του Ελληνισμού Αμερικής, ΔΕΝ ασχολείται με την φιλοχρήματη Εκκλησία, γι’ αυτό άδειασαν οι εκκλησίες. Κατά συνέπεια, ο Ελπιδοφόρος κουτοπόνηρα και παραπλανητικά, μιλά γιά Ομογένεια, συνολικά.

Σε ότι αφορά την 3η δήλωση, παραείναι αστεία γιά να σχολιαστεί. Η Ομογένεια γύρισε την πλάτη, οριστικά, στην φιλοχρήματη εκκλησία και στο αρπακτικό διαιρετικό Πατριαρχείο. Τα περί ”συσπείρωσης” και ”ενότητας” Ομογένειας ”υπό” τον Ελπιδοφόρο, είναι, επιεικά, γελοία και ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

Ας διασκεδάζουμε με την παραπληροφόρηση και ας περιμένουμε να δούμε τι θα γράφουν, π.χ., όταν αποδοθούν κατηγορίες από εισαγγελείς ΗΠΑ (αναμενόμενο) γιά την παρανομία με την αρπαγή των χρημάτων Αμερικανών φορολογούμενων από το ταμείο γιά άγιο Νικόλαο, που δόθηκαν σε ένα ‘Ιδρυμα σε ξένη χώρα (Τουρκία, δηλ. στον κ. Βαρθολομαίο), αλλά και γιά την ”μίζα” στον ”φάδερ ‘Αλεξ”. Και δυστυχώς γι’ αυτούς, είναι ΠΟΙΝΙΚΟ αδίκημα, επειδή τα χρήματα των φορολογούμενων δόθηκαν γιά συγκεκριμένο σκοπό (ανοικοδόμηση άγιου Νικόλαου) και κατάληξαν σε ξένη χώρα. Και επειδή ”τα ύστερα τιμούν τα πρώτα”, θα το γλεντήσουμε. ‘Ισαμε τότε, ας διασκεδάζουμε με την παραπληροφόρηση και τις παραπλανητικές ανοησίες.

Γ. Λυκ. – 21 Μαίου ’19

Πρός ”απειλούντες” ψευδολόγους:
Μην κουράζεστε… Το ”Κ” ΔΕΝ καταλαβαίνει από απειλές κι εκβιασμούς. Ο εκδότης του είναι ”ξεροκέφαλος” και ουδέποτε ζήτησε ή έλαβε έστω ένα δολάριο από κράτος Ελλάδας ή Εκκλησία στις ΗΠΑ. Δεν είναι εξαγοράσιμος, ούτε ελεγχόμενος. Πείτε και κάνετε ότι ανοησία θέλετε, πείτε ότι ψευδολογία θέλετε, ρίχτε όση ”λάσπη” θέλετε. Ο αγώνας κατά της ”εκκλησιαστικής μαφίας αρπακτικών”, είναι της Ομογένειας. Το ”Κ” απλά εκφράζει την μεγάλη πλειοψηφία της Ομογένειας ΗΠΑ, ειδικά στο ”εκκλησιαστικό”. Και όλα τα ΜΜΕ Ομογένειας δεν είναι ίδια, π.χ. σαν τα εξαγορασμένα -της μικρής κυκλοφορίας, (σ.γ.: Όπως ο Κήρυκας της Νέας Υόρκης) απήχησης- Νέας Υόρκης

ΠΗΓΗ:https://www.kalami.us/2019/omogeneia/elpidoforos_paraplhroforhsh.html

Leave a Reply

Your email address will not be published.