Αντίο Λαυρέντη…

Άνθρωπος πιστός και το ομολογούσε: “Πιστεύω σε έναν Θεό Πατέρα Παντοκράτορα… εκεί πέρα κάτι υπάρχει. Αν δεν υπάρχει παρά μόνο ύλη, τότε όλη η ζωή είναι μια κουταμάρα… μια αλητεία… Για να καταλήξουμε πάλι στο νόμο της ζούγκλας το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό”.

Υπέστη ανακοπή της καρδιάς στον ύπνο του μετά από μια κουραστική ημέρα. Στο παρελθόν είχε υποβληθεί σε εγχείρηση bypass. Τον βρήκε νεκρό στον Πτελεό Μαγνησίας, στο σπίτι του, η μονάκριβη κι αγαπημένη του κόρη.

Σε μια συνέντευξή του για την κατάσταση της χώρας είχε πει ξεκάθαρα:

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Φέρουμε όλοι ευθύνη»

«Η κρίση κάνει το κακό χειρότερο και το καλό καλύτερο. Η Ελλάδα είναι κάθε μέρα και χειρότερα» δήλωσε στην Κυριακάτικη Ελευθερία ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και συνέχισε για το τραγούδι «Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στην τρέλα»: «Ήταν προφητικό τραγούδι αυτό. Είμαστε συγκάτοικοι στην τρέλα που ζούμε σήμερα. ‘’Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στη τρέλα και εγώ δεν έχω για νοίκι. Φορούσε μαύρο νυφικό η περσινή μας η κοπέλα και ο λόγος αυτός της ανήκει’’. Ο Ζουγανέλης βγήκε και το είπε. Μπορεί ένας άνθρωπος να χαρεί σήμερα τα ουσιώδη; Όχι, με την κρίση δεν μπορεί. Ούτε να χαρεί έναν γάμο. Δηλαδή, φορούσε μαύρο νυφικό η περσινή μας η κοπέλα».

«Φέρουμε την ευθύνη της ένοχης σιωπής των αμνών. Δεν αντιδράσαμε όταν έπρεπε. Όταν μπήκαμε στην παραγωγή, γίναμε όλοι ίδιοι, ενώ κάποτε ήμασταν μέσα στην αντίδραση. Κι εγώ μαζί. Δεν σηκώνω κουβέντα στο σπαθί μου. Κάποτε γύριζα στην Ευρώπη δίχως φράγκο με το Interail. Κατέρρευσαν πια όλα μας τα είδωλα. Ο Μάης του ΄68, η γενιά του Πολυτεχνείου».

Και ποια απάντηση δίνετε σε αυτό το ερώτημα;

«Πως τα σημερινά παιδιά μεγαλώνουν σε μια οργουελική κατάσταση. Σε μια φάρμα των ζώων. Γυρίζουμε πίσω σε φέουδα».

Σ.γ.:Πολύ σωστά περιέγραψε την Παγκοσμιοποίηση και τη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ. Ο σκοπός είναι να επικρατήσει πλήρη σύγχυση, σε ιδανικά, στην πίστη, στην εθνική ταυτότητα, στις παραδόσεις, ακόμη και στην επαγγελματική επιλογή και στους στόχους, στο πιο είναι το σωστό και πιο το λάθος.

Καλό κατευόδιο Λαυρέντη…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.