Άνθρακες ο θησαυρός στο Eurogroup. Ο Σταϊκούρας επιστρέφει άπρακτος αλλά τα τοπικά, ανήθικα ΜΜΕ το κατάπιαν αμάσητο!

Πραγματοποιήθηκε το Eurogroup σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 και η Ελλάδα πέραν από τα θετικά σχόλια – χωρίς νόημα – δεν πήρε κάτι χειροπιαστό ενώ συν τοις άλλοις η εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ ύψους 2,9 δισεκ. σε σύνολο 8,5 δισεκ και με επιτόκιο 5,13% θα πραγματοποιηθεί σε διάστημα 2 μηνών. Η Ελλάδα Δεν κερδίζει τίποτε.
-Δεν κερδίζει ένταξη σε ποσοτική χαλάρωση όπως την προανήγγειλε ο Ντράγκι καθώς η Ελλάδα από το 2021 – και υπό όρους – θα μπορούσε να αναβαθμιστεί σε επενδυτική βαθμίδα.
-Δεν κερδίζει πιο ευνοϊκή μεταχείριση από την ΕΚΤ .
-Το Eurogroup πέραν από τις γενικόλογες αμπελοφιλοσοφίες ότι η Ελλάδα κινείται προς την σωστή κατεύθυνση, δεν επέτρεψαν οι δανειστές. ούτε την άμεση εξόφληση των 2,9 δισεκ. σε σύνολο 8,5 δισεκ. του ΔΝΤ
-Η Ελλάδα θα αξιολογηθεί τον Δεκέμβριο, το τελευταίο Eurogroup του 2019 είναι 4 Δεκεμβρίου 2019 και εκεί θα φανούν οι πραγματικές προθέσεις των δανειστών. Αρα η προσδοκία ότι όλα αλλάζουν προς το καλύτερο μάλλον είναι ψευδαίσθηση..Απ την αυταπάτη του Τσίπρα περάσαμε στην ψευδαίσθηση του Κούλη..Κάτι είναι και αυτό..
Η Ν.Δ.έχασε δύο βασικούς στόχους που πριν μια εβδομάδα έθεσε ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ.
1)Ο στόχος για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων που δεν επιτεύχθηκε, μεταφέρεται για τα μέσα του 2021 και υπό όρους
2)Ο στόχος για μεγάλη αύξηση του ΑΕΠ και λόγω της διεθνούς συγκυρίας επίσης τίθεται εκτός, δεν θα επιτευχθεί ούτε το 2019, ούτε το 2020.
Το Eurogroup απέδειξε ότι είναι << μάπα το καρπούζι >>

Leave a Reply

Your email address will not be published.