Και λίγη οικονομία δεν βλάπτει για να μην μας βρίσκουν Κώτσους!

<<Ο θάνατος της Ευρώπης είναι μη αναστρέψιμος>>

Τα ομόλογα καταρρέουν παντού πλην της Ελλάδας όπου ανθίζουν σαν φαιδρές πορτοκαλέες. Όλα ξεπουλιούνται άρα δεν χάνετε (προς το παρόν).

Η τεράστια πτώση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων δεν οφείλεται στη διευθέτηση της ευρωπαϊκής κρίσης και στην επιστροφή στην κανονικότητα. Αλλά αντίθετα στην τάση των επενδυτών να αποστρέφονται τις χαμηλές και πλέον αρνητικές αποδόσεις των ασφαλών ομολόγων όπως των Γερμανικών (που προσφάτως εξέδωσαν ενα ομόλογο 30 ετών με αρνητικό επιτόκιο-1% ενω η Ισπανία και η Πορτογαλία είναι κοντά στο μηδέν ) και έτσι εισέρχονται στην αγορά κρατικού χρέους πιο ασθενών οικονομιών, όπως της Ελλάδας η όποια έχει υποθηκεύσει ολόκληρη την χώρα και μάλιστα στο Αγγλικό Δίκαιο.

Έτσι, το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και οι τράπεζες, φορτώνονται με υπερτιμημένα ομόλογα αυξάνοντας τους κινδύνους για το σκάσιμο μιας νέας φούσκας που αυτή τη φορά θα είναι στα ομόλογα. Οι επενδυτές γνωρίζουν πολύ καλα ότι το οικόπεδο Ελλάδα είναι υποθηκευμένο στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και έτσι δεν κινδυνεύει η επένδυσή τους. Η εξέλιξη αυτή μπορεί να προκαλεί χαμόγελα στα οικονομικά επιτελεία των κυβερνήσεων από τη μία και εντεινόμενους φόβους από την άλλη: τόσο για μία ύφεση στην παγκόσμια οικονομία όσο και για μια παγκόσμια φούσκα στην αγορά.
Η εξέλιξη αυτή άλλους εντυπωσιάζει και άλλους τρομάζει.
Εγώ ανήκω στους δεύτερους…
Μιχάλης Νικήτας
Σχόλιο
  • Koolis Costa Constantin << Η εξέλιξη αυτή μπορεί να προκαλεί χαμόγελα στα οικονομικά επιτελεία των κυβερνήσεων από τη μία και εντεινόμενους φόβους από την άλλη: τόσο για μία ύφεση στην παγκόσμια οικονομία όσο και για μια παγκόσμια φούσκα στην αγορά. >> ……..ΑΡΑ ΓΕ, Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΛΕΜΠΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΥΠΟΓΑΦΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΝΔ-ΤΣΥΡΙΖΑ-ΠΟΤΑΜΙ-ΠΑΣΟΚ-ΚΗΡΑΛΟΙΦΕΣ – ΕΥΡΩΠΑΤΣΑΒΟΥΡΗΔΕΣ ΤΗΣ 25ης ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΑ ΕΥΡΩΠΑΡΤΑΛΙΑ ……….ΘΑ ΕΝΤΥΠΟΣΙΑΣΤΕΙ?…Η, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΤΡΟΜΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΝΕΡΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΦΟΥΣΚΑΣ??😁😁😁

Leave a Reply

Your email address will not be published.