Γιατί οι μυστικές και οι φανερές Ελίτ πάντα κυβερνούσαν και κυβερνούν τον κόσμο έως σήμερα; Μέρος Α!

Από την αρχή της δημιουργίας των ανθρώπινων κοινωνιών έγινε εμφανές ότι το πλήθος, το σύνολο, δεν μπορεί να αυτοδιοικηθεί ομαδικά, συλλογικά, ας εικάσουμε, με το θεσμό, όνειρο πολλών διανοουμένων, της άμεσης δημοκρατίας. Χρειαζόταν ο μπαμπούλας ηγέτης. Τώρα αν αυτός θα ήταν ιερέας ή ένας δυνατός, ζωώδης και δια της βίας και του φόνου επιβλητικός άρχοντας που θ’αφέντευε το πλήθος λίγο μας ενδιαφέρει.

Σημασία έχει ότι το ίδιο το πλήθος αισθάνεται την ανάγκη για να υπάρχει χρηστή, κατά το δυνατόν, διοίκηση, να αναλάβει την εξουσία μια ολιγάριθμη ομάδα ικανών διοικούντων.

Διαβάζοντας και αναλύοντας την Ιστορία της ανθρωπότητας  καταλήγουμε ότι ήταν αδήριτη ανάγκη να υπάρξει μια μικρή ομάδα που να αναλάβει τα βάρη της διοίκησης, τις ευθύνες της εξουσίας και  όλα τα επακόλουθα που προκύπτουν εξ αυτής.

Ιδού λοιπόν πως η ίδια η εμπειρία μας παραπέμπει στη δημιουργία μιας Ελίτ από τους ικανότερους στην ομάδα και αργότερα στην κοινωνία.

Με τα χρόνια οι ηγετικές Ελίτ κατανόησαν από την ίδια την συσσωρευμένη εμπειρία του παιχνιδιού εξουσίας ότι το πλήθος εμφανίζει ειδικά χαρακτηριστικά όπως: 1)Σε στιγμές πολεμικής απειλής υποβάλλεται και πανικοβάλλεται εύκολα  χάνοντας τη δυνατότητα σκέψης και κρίσης. 2)Κάτω από συνθήκες τρομοκρατικού κτυπήματος, κήρυξης πολέμου, κ.ά. οι μάζες ενεργούν σαν να υπνωτίζονται, υπό την επίδραση του πανικού, παραλύει η σκέψη των πολλών, εξαφανίζεται η βούληση των πολλών, και υποβάλλονται εύκολα στον ηγέτη. 3)Ένας επιδέξιος άρχοντας, ιδιαίτερα αν είναι ψυχοπαθητική προσωπικότητα, είναι δυνατόν να γοητεύσει τη μάζα και να οδηγήσει τα πλήθη να εκτελέσουν κάθε λογής εγκλήματα και κακουργήματα. 4)Οι απωθημένες, υποσυνείδητες  παρορμήσεις του όχλου ξεπερνούν οποιεσδήποτε ηθικές αναστολές, σέβονται την δύναμη και τον πλούτο ενώ η αγάπη, η καλοσύνη, ο σεβασμός στο νόμο, στις ηθικές αξίες και τα ιδανικά περιφρονούνται και θεωρούνται εκδηλώσεις αδυναμίας, βλακείας και ανοησίες.[1]

5)Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εξουσία προαπαιτεί την ανάγκη επιβολής με τη δύναμη, κι ότι ο αρχηγός ή η ηγετική ομάδα σαν άνθρωποι με αδυναμίες, ευρίσκονται προ του πειρασμού να κάνουν κατάχρηση αυτής, έπρεπε να δημιουργηθεί μια αντίστοιχη ολιγάριθμη ομάδα, οι δικαστές, η οποία θα απένειμε δικαιοσύνη, έναντι των παραβιάσεων και των παρανομιών της ηγεσίας.

Σαν προστατευτική ασπίδα απέναντι στη δικαιοσύνη η πολιτική Ελίτ, όταν ενοχοποιούταν για έκνομες ενέργειες, έπρεπε να προστατευθεί. Έτσι δημιουργήθηκαν οι μυστικές Ελίτ. Απόκρυφες οργανώσεις οι οποίες έπρεπε να συγκροτούνται από πλούσιους, ισχυρούς άρχοντες, μορφωμένους, έξυπνους έμπορους, πετυχημένους τραπεζίτες, γενικά ό,τι καλλίτερο υπήρχε από πλευράς κοινωνικού δυναμικού.

Έκτοτε, από παλαιοτάτων χρόνων, μέσα στο κοινωνικό σώμα δημιουργούνταν ομάδες συμφερόντων, άλλες για να διαιωνίζουν τις παρανομίες τους και να τις καλύπτουν και άλλες για να μειώνουν κατά το δυνατόν τις παρανομίες και τις παραβιάσεις του νόμου, εις βάρος των πολλών και αδυνάτων.

Όπως καταλαβαίνει ο αναγνώστης, αναφερόμαστε στην αιτία γένεσης και ύπαρξης των μυστικών κρατικών υπηρεσιών και societies, κρυφών οργανώσεων όπως θα αναφέρουμε περιληπτικά πιο κάτω.  Στις σύγχρονες κοινωνίες από τον Διαφωτισμό και μετά με την γένεση των αυτοκρατοριών, του τσαρικού κράτους, της Αυστροουγγαρίας, του Βου Ράιχ,  κ.ά. γεννήθηκε η ανάγκη της προστασίας του κράτους και των δομών του, με την ίδρυση μυστικών κρατικών υπηρεσιών όπως η KGB, η CIA, η NSA, η DIA, η MI6, η Τριμερής, η Λέσχη Μπίλντεμπεργκ, η Mossad, κ.λπ.

Βασικός σκοπός όλων αυτών των μυστικών οργανώσεων κρατικών και μη, ήταν και είναι ένας· να παρακολουθούν μέσω ειδικά εκπαιδευμένων εμμίσθων πρακτόρων και να συντρίβουν φθάνοντας ως την εκτέλεση και τον φόνο των αντιφρονούντων, οποιαδήποτε επαναστατική προσπάθεια των λαών και των πολιτών, προοριζόταν με στόχο να δοθούν περισσότερα δικαιώματα κι ελευθερίες στους πολίτες. Όλα αυτά προκειμένου να διατηρηθεί το status quo της εξουσίας με οποιαδήποτε μορφή είτε για δικτατορία επρόκειτο είτε για δυτικού τύπου δημοκρατία, είτε για την εξουσία των Σοβιέτ κ.λπ.

Για τους ίδιους λόγους, την άσκηση, διαχείριση και εκμετάλλευση της πολιτικής εξουσίας και της οικονομίας, από τα παρασκήνια δημιουργήθηκαν σαν αναγκαιότητα οι   μυστικές Ελίτ: η Μασονία, ο Σιωνισμός, οι Ροδόσταυροι, οι Ιλλουμινάτοι (Πεφωτισμένοι), οι Καβαλιστές, ο Σατανισμός, η Επιστημονολογία (Scientology),  και λοιπές ελιτίστικες, υπερομάδες.

Σκοπός ύπαρξης όλων αυτών ήταν και είναι η προώθηση των μελών τους σε  ανώτατες θέσεις. Θεμελιώδης ιδεολογική βάση για την Μασονία, τον Σιωνισμό, του Ιλλουμινάτους, κ.ά. είναι το αποκύημα-καταστάλαγμα της κοινωνικής εμπειρίας και οι γνώσεις της ψυχολογίας των όχλων που προαναφέραμε. Ιδιαίτερα το κοινά αποδεκτό δόγμα της φιλελεύθερης αστικής οικονομίας, ότι οι πολλοί, οι λαοί, οι κοινωνίες, τα πλήθη, είναι από μόνα τους πρωτόγονα, βάρβαρα και ενστικτώδη. Φιλήδονα και λάγνα μόνο για κατώτερου είδους σαρκικές απολαύσεις και ικανοποιήσεις. λόγω χαμηλού επιπέδου μάθησης, δεν έχουν καμιά δυνατότητα αυτοσυνειδησίας κι επομένως δεν έχουν δυνατότητες να ηγούνται της πολιτείας αλλά μόνο να έπονται, να υπακούουν και να υποτάσσονται στους πολιτικούς και οικονομικούς ολιγάρχες. Αυτοί ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και πώς να κυβερνούν τα τυφλά, γεμάτα αμάθεια και παρασυρμένα από τα ένστικτά τους πλήθη ή αλλιώς μαζοπολτό. Αυτή η πικρή αλήθεια  φαίνεται να  επιβεβαιώνεται από την πραγματικότητα και ισχύει στο διάβα των αιώνων.

[1]Ευαγγελάτου Γεωργίου, «ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ. Υπότιτλος ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ», Εκδόσεις ΆΠΑΝΤΑ ΚΟΙΝΑ, Αθήνα 1989, σ.ς. 28-30.

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.