Ο Ησαΐας 800 χρόνια π.Χ. προφήτευσε και διακήρυξε πως θα σωθεί ο κόσμος, ο πλανήτης, η ανθρωπότητα. Μέρος 2ο

Μια συνηθισμένη μέρα στην Νέα Υόρκη το 1976 ανέβαινα τις σκάλες στην Ditmars Ave προκειμένου να πάρω το τραίνο RR για το Μανχάταν όταν τον πρωτοαντίκρισα. Γύριζε από το ένα βαγόνι στο άλλο του συρμού μιλώντας άπταιστα ελληνικά ανάμεσα στο αγγλόφωνο πλήθος «μετανοείτε έφτασε η ώρα». Έκτοτε τον άκουσα πολλές φορές να φωνάζει το ίδιο «μετανοείτε» όποτε έπαιρνα το τραίνο για την Αστόρια της Νέας Υόρκης, την ελληνοϊταλική αποικία.

Τον ξαναθυμήθηκα εξ αιτίας της σαββατιάτικης εκδήλωσης 11/1/20 με τους πολιτικάντηδες της απελπισίας, Καραμπελιά, Σκανδάμη και Άγγελο Συρίγο, οι οποίοι περισσότερη σύγχυση και αμφισβήτηση προκάλεσαν με την αμφισημία τους και τα διπλά μηνύματα που προσπάθησαν να περάσουν στο ακροατήριο μέχρις ότου αγανάκτησε.

Κάποιος μάλιστα γνωστός δικηγόρος όταν άκουσε τον Συρίγο να μιλάει για πόλεμο «ποιος θέλει πόλεμο; Ο πόλεμος είναι καταστροφή» τον αντέκρουσε ως εξής:

Ακροατής: Γιατί όχι πόλεμος; Η Ελλάδα θα ήταν ίσαμε την Λαμία χωρίς πόλεμο; Επιδιώκοντας την ειρήνη άνευ όρων κάνεις τον επιτιθέμενο ακόμη πιο θρασύ κι επικίνδυνο. Ύστερα ο Ηράκλειτος το είχε πει ξεκάθαρα·  Πόλεμος πατήρ πάντων!

Αυτό το τραπέζι με έβαλε σε σκέψεις:

Πως μπορούμε να αντιδράσουμε σαν ελληνικός λαός ενάντια σε προειλημμένες αποφάσεις των μεγάλων δυνάμεων (θυμηθείτε τι είπε στον Παπούλια ή Άννα Μαρία Μπενάκη σαν πρόεδρος της Βουλής): Μας έχουν επιβάλλει δικούς τους πολιτικούς ηγέτες, μια κυβέρνηση υπόδουλη και μια Βουλή εντελώς αδύναμη ν’ αντιδράσει στις επιταγές τους.

Αφού μας εξαθλίωσαν οικονομικά, διέλυσαν και κατέστησαν ανεπαρκή το στρατό μας καθιστώντας τον υπηρέτρια των μεταναστών εκ Τουρκίας, ακόμη και τα αεροπλάνα μας κατέστησαν πολυμεταχειρισμένα από τις διαρκείς αναχαιτήσεις εκτός από την έλλειψη ανταλλακτικών. Δεν μιλάμε για Έρευνα, Επιστήμη, Παιδεία ή τις υπηρεσίες προστασίας του πολίτη όπου κυρίως έργο τους είναι  για 700 ευρώ το μήνα να καταστέλλουν κάθε αντίδραση του καταπιεσμένου πολίτη που κάθε άλλο παρά προστατεύεται. Οι μετανάστες προστατεύονται καλλίτερα! Και με τη Βούλα της Ε.Ε. και φυσικά του Σόρος.

Πως μπορεί ο ελληνικός λαός να ξαναβρεί το δρόμο του;’ Αθέλητα η σκέψη μου πήγε στον Νώε: «Βλέποντας ο Θεός ότι επληθύνονταν οι αμαρτίες των ανθρώπων επί της γης και η καρδία παντός ανθρώπου ασχολείται με επιμέλεια πάντα  με κακά έργα σκέφθηκε ο Θεός, ότι αυτός δημιούργησε τον άνθρωπο επί γης και μεταμελήθηκε γι’ αυτό. Και αποφάσισε· θα απαλείψω τον  άνθρωπο που δημιούργησα από προσώπου γης και μαζί μ’ αυτόν κάθε έμψυχο ον, τα κτήνη, τα ερπετά της γης και τα πτηνά του ουρανού. Μετανόησα που τα δημιούργησα. Όμως ο Νώε αποτελούσε εξαίρεση διότι ήταν άνθρωπος δίκαιος, τέλειος στην εποχή της αμαρτίας και της διαστροφής και για τούτο ευάρεστος στον Θεό. Οι άνθρωποι αντίθετα διεφθάρησαν ενάντια στις εντολές του Θεού και η γη πληρώθηκε αδικίας. Και είδε ο Θεός τη γη διεφθαρμένη  και όλους τους ανθρώπους διεφθαρμένους γιατί κάθε άνθρωπος είχε εκτραπεί από τον δρόμο του Θεού. Και είπε ο Θεός του Νώε: Έφθασε το τέλος όλων των ανθρώπων, γιατί η γη γέμισε από τις αδικίες τους. Ιδού λοιπόν θα τους καταστρέψω και την γη. Κατασκεύασε για τον εαυτό σου μια κιβωτό…». (Γένεσις κεφ.6, στίχοι 5-14).

Συνέχισα συνειρμικά με τον προφήτη Ιωνά ο οποίος έλαβε την εντολή από το Θεό: «Σήκω και πήγαινε στην πόλη τη μεγάλη την Νινευή(πρωγεύουσα των Ασσυρίων κειμένη στον Τίγρη ποταμό κοντά στη σημερινή Μοσούλη) και κήρυξε στους κατοίκους της ότι η κακία τους είναι τόσο μεγάλη ώστε η κραυγή της διαφθοράς τους ήταν τόσο μεγάλη που έφθασε ως εμένα και αν δεν σε ακούσουν θα τους καταστρέψω σε 3 ηνέρες», (Ιωνάς κεφ. 1, στ,1-3). Τι απέγινε; Στην περίπτωση αυτή η Νινευή με πρώτο τον βασιλέα της μετανόησε πικρά για την παραβίαση του Ηθικού Νόμου του  Θεού. Αφαίρεσε  τη βασιλική στολή και κάθισε πάνω σε στάκτη σε ένδειξη πένθους και ειλικρινούς μετάνοιας, το ίδιο και οι πολίτες του και τα ζωντανά τους νήστεψαν και κάθισαν επάνω στη στάκτη με το σάκκινο ένδυμά τους πενθώντας βαθύτατα και ελπίζοντας ότι ο Θεός δεν θ τους τιμωρήσει όπως απείλησε, πράγμα που έκανε. Προς έκπληξη του Ιωνά ο οποίος περίμενε την καταστροφή τους. (Ιωνάς, κεφ. 3, στίχος 10 και κεφ.4, στίχοι 10-11).

Την επόμενη ημέρα Κυριακή 12 Ιανουαρίου ο ιερέας διάβασε στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο την πιο κάτω προφητεία του Ησαΐα κεφ.9, στ.1,2), «γη   Ζαβουλών και γη Νεφθαλείμ, οδόν θαλάσσης, πέραν του Ιορδάνου, Γαλιλαία των εθνών (χώρα κατοικούμενη από εθνικούς ειδωλολάτρες), ο λαός ο καθήμενος εν σκότει (ο αδαής λαός και  σκοτισμένος στην καρδιά) είδε φως μέγα (τον Ιησού) και τοις καθημένοις εν χώρα και σκιά θανάτου (κι εκείνους που κάθονται στη χώρα που τη σκιάζει το πυκνό σκοτάδι της αμαρτίας και του θανάτου, έλαμψε εξ ουρανού φως σ’ αυτούς) από τότε ήρξατο ο Ιησούς κηρύσσειν και λέγειν· μετανοείτε· ήγγικε γαρ η βασιλεία των ουρανών», (Ματθαίος, κεφ.4, στίχοι 14-17).

Ιδού η απάντηση σκέφθηκα, για να ξεφύγει κανείς από τη θανατηφόρα μέγγενη που οι ισχυροί έχουν βάλει έναν μικρό λαό, τον ελληνικό και να ξεκινήσει η σωτηρία του, χρειάζεται ν’ αρχίσει κανείς από την προσωπική μετάνοια κι αυτή να επεκταθεί ει δυνατόν στο μεγαλύτερο μέρος του λαού για να σωθεί η Ελλάδα μας. Τότε θα δούμε φως αλλαγής, ελπίδα και κουράγιο να υπερασπιστούμε με τα όπλα και με τα δόντια τούτα τα άγια χώματα. Κι ο Θεός δεν θα μας αφήσει…

Ας μην ξεχνάμε, ο Θεός ου μυκτηρίζεται!~

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Leave a Reply

Your email address will not be published.