Μια επιστολή και μια απάντηση με βαρύνουσα σημασία που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε…

 Η επιστολή…

                                                                                                                                                                                      19 Φεβ 2020

Κε καθηγητά,

διάβασα σε γράμμα σας ότι η Γερμανία μας εμποδίζει να διώξουμε ή να συγκρουστούμε με τους Τούρκους από τις παραβιάσεις του εναερίου χώρου και των εγχώριων υδάτων λόγω των τριών μνημονίων και των οικονομικών συμφερόντων που αυτή έχει στην Τουρκία. Μπορείτε να μου στείλετε επίσημα έγγραφα και ντοκουμενταρισμένα papers που να κατοχυρώνουν τις αναγραφόμενες σκέψεις σας; Θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως. Υπόψη ότι από όσα γνωρίζω, κανένας Έλληνας και ξένος μέχρι τώρα δεν  έχει αναφέρει αυτό σαν κύριο λόγο της απαράδεκτης υποχωρητικότητας που δείχνουν οι κυβερνήσεις μας και οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Ευαγγελάτος Γεώργιος

Η απάντηση….

19 Φεβ 2020

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Ομ. Καθηγητής μέλος του Institute of Hellenic Association

Αγαπητέ συνάδελφε,

Πρώτον δύο φορές ο Γ. Γραμματέας του ΝΑΤΟ όταν η Ελληνική κυβέρνηση ανέφερε τις παραβιάσεις του FIR της χώρας μας από τα Τουρκικά μαχητικά, και τις αναχαιτίσεις από τα Ελληνικά, ο κ. Γενς Στόλενμπεργκ απάντησε:

«Δεν μπορείτε να επέμβετε διότι ΔΕΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΡΑΤΟΣ, από την στιγμή που είσαστε χρεωμένοι και έχετε υπογράψει τα μνημόνια, στα οποία ρητώς αναφέρεται ότι παραδίδετε την ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

Αποτελείτε περιουσιακό στοιχείο της Γερμανίας κυρίως η οποία δεν ενοχλείται. Αν αυτή ενοχληθεί από τις παραβιάσεις μόνον αυτή έχει το δικαίωμα να αντιδράσει, εφόσον δει ότι κινδυνεύει να χάσει την αξία του το περιουσιακό της στοιχείο».

Αυτό το έχει επισημάνει πολλάκις και ο Συνταγματολόγος κύριος Κασιμάτης, ο οποίος είπε τότε: «ΟΥΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟΝ ΚΡΟΤΑΦΟ ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ».` Γιατί μέσω των μνημονίων παραχωρήσαμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στην Ε.Ε. και κυρίως στην Γερμανία; (Ν. 4336 14-8-2015 ΦΕΚ94Α §γ, σελίδα 1014). Το μνημόνιο με πάνω από 1000 σελίδες νομίζετε ότι το διάβασαν οι βουλευτές που πήγαν και το ψήφισαν;

Παραδώσανε την χώρα αμαχητί, πως νομίζετε ότι λέγετε μια τέτοια ενέργεια;

Ν. Παπαδόπουλος Ομ. Καθηγητής μέλος του Institute of Hellenic Association

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.