Να το δούμε Αμάν Αμήν και Πότε!

Αιφνιδιάστηκαν οι Τούρκοι: ”Ο Χαφτάρ θα κάνει συμφωνία με την Αθήνα για την ΑΟΖ”

Αιφνιδιασμός επικρατεί στην Τουρκία μετά την πρόταση της Λιβυκής Βουλής προς την Ελλάδα. Όπως αποκάλυψε πρώτο χθες το Πενταπόσταγμα, με τα ΜΜΕ στη χώρα μας ακόμα να πάρουν ”χαμπάρι” τι έχει συμβεί, ”η Επιτροπή Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας του κοινοβουλίου της Λιβύης ανακοινώνει την υποστήριξη της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη συμφωνία οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών που υπογράφηκε μεταξύ της Ελλάδας και της Ιταλίας και ζητά την υιοθέτησή της ως ένα δίκαιο πλαίσιο για την οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών μεταξύ των υπόλοιπων χωρών της Μεσογείου.

Επιπλέον, η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης φέρεται να ζητάει συγκεκριμένα την υπογραφή αντίστοιχης συμφωνίας για την ΑΟΖ με την Ελλάδα, ακυρώνοντας έτσι οριστικά το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο που τεμαχίζει την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Ένοπλες Συρράξεις

Η κίνηση-ματ του Λιβυκού Κοινοβουλίου, το οποίο στηρίζει τον Χαφτάρ, προκάλεσε αναστάτωση στην Τουρκία.

Η μεγαλύτερη εφημερίδα της ”γειτονικής” χώρας, η Yeni Akit, αναφέρει τα εξής: 

Θρασεία δήλωση από τον Χαφτάρ: Θα ακυρώσουμε την συμφωνία με την Τουρκία και θα συμφωνήσουμε με εκείνη την χώρα” (σ.γ.:εννοεί την Ελλάδα καθώς ΑΠΕΧΘΑΝΕΤΑΙ και να την ονομάσει).

Από την βουλή του Τομπρούκ που υπάγεται στον πραξικοπηματία Χαφτάρ, έγινε η θρασεία ανακοίνωση πως θα ακυρώσουν την συμφωνία για την ΑΟΖ που συνήψε η Τουρκία με την UMH και θα συνάψουν νέα συμφωνία με την Ελλάδα.

Ανακοίνωση σκάνδαλο από την βουλή του Τομπρούκ που υπάγεται στον πραξικοπηματία Χαφτάρ που προσπαθεί με στήριξη από ΗΑΕ, Αίγυπτο και Ρωσία να ανατρέψει την νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης.

Η υπαγόμενη στον Χαφτάρ βουλή, ανακοίνωσε πως αφού ανατρέψουν τον πρωθυπουργό της Λιβύης Φαγιές Αλ Σαρράζ,  θα ακυρώσουν την συμφωνία που έγινε με την Τουρκία. Σύμφωνα με πηγές κοντά στον Χαφτάρ, ο πραξικοπηματίας αυτός δήλωσε πως  θα συνάψει συμφωνία ΑΟΖ με την Ελλάδα.

Μιλάμε για ένα ΜΜΕ το οποίο στηρίζει ο Ερντογάν ακόμα και οικονομικά. (Σ.γ.: Όσα διαφωνούνε μαζί του τα έχει κλείσει ο Μ Ε Γ Α Σ Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Η Σ που τον χαϊδεύει όλη η Ευρώπη και το Αμέρικα!)

Ταυτόχρονα η χθεσινή συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας για την ΑΟΖ παίζει σε όλα ΜΜΕ της Λιβύης και αναφέρουν όλα τα μέσα ως πηγή το Πενταπόσταγμα. 

Γεια σου μπάρμπα με τον καρκίνο 3ου σταδίου και την επιληψία που μυαλό δεν έβαλες χάρη στην απέραντη αλαζονεία σου! Θα σε ταπεινώσει η θνητότητά σου. Όπου κι αν πας!

”Πάγωσαν” οι Τούρκοι: ”Προκλητική η συμφωνία Ελλάδας-Ιταλίας-Προετοιμαστείτε για κρίση”

Την ίδια στιγμή, έχουμε εξελίξεις και με την επιχείρηση ”ΕΙΡΗΝΗ”, καθώς σύμφωνα με Λιβυκά ΜΜΕ, ελληνική φρεγάτα πλησιάζει τις ακτές της χώρας. (Σ.γ.: Μην έχετε ελπίδες πως θα αντικρούσει το πλοίο που μεταφέρει υπό σημαία της Τανζανίας όπλα από την Τουρκία στη Λιβύη. Το ΣΠΕΤΣΑΙ απλώς παρατηρεί. Δεν τολμά να κάνει τίποτα παραπάνω!!!)

Όλα αυτά ενώ ο Αρχιπλοίαρχος Μικρόπουλος ανέλαβε  Διοικητής στην Επιχείρηση «IRINI»

Η επιχείρηση IRINI, (από την ελληνική λέξη «ειρήνη»), θα έχει ως κύριο καθήκον της την εφαρμογή του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ κατά της Λιβύης με τη χρήση εναέριων, δορυφορικών και θαλάσσιων μέσων.

Ο Έλληνας αρχιπλοίαρχος διαδέχθηκε τον Ιταλό Ταξίαρχο Sebastiano Longo.

ΠΗΓΗ:https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/ellinotoyrkika/6945496_aifnidiastikan-oi-toyrkoi-o-haftar-tha-kanei-symfonia-me-tin

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.