Φθηνή απομίμηση-πιθηκισμός τα click aways, στα μικρά μαγαζιά, άσε που το εμβόλιο στην φάση κορύφωσης θα ευνοήσει τη διάδοση κι εξάπλωση του ιού από όσους θα υπεραίρονται ότι είναι άτρωτοι γιατί εμβολιάστηκαν

Δερμιτζάκης: «Τα παιδιά να μην παίζουν με άλλα παιδιά»

ΕΛΛΑΔΑ. – 13 Δεκ 2020 – 17:38

facebook sharing button
twitter sharing button

«Δεν πρέπει να συζητάμε για ρεβεγιόν, το μοντέλο που πρέπει να ακολουθήσουμε είναι πολύ κλειστές οικογένειες» είπε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης
Αρνητικός στη μέθοδο click away, που έκανε πρεμιέρα την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου, εμφανίστηκε ο καθηγητής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, εκφράζοντας την ανησυχία του για το πώς οι πολίτες θα κρατήσουν αποστάσεις όταν το ένα μαγαζί είναι δίπλα στο άλλο.

«Σε αυτή τη φάση οι πειραματισμοί δεν βοηθούν, πρέπει να κάνουμε πράγματα που ξέρουμε… Να κάνουμε πράγματα που ξέρουμε λίγο ή καθόλου εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού με μια μείωση που δεν είναι σταθερή, νομίζω ότι πειραματιζόμαστε να πάνε τα πράγματα χειρότερα» προειδοποίησε ο κ. Δερμιτζάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σ.γ: Βρήκε το κανάλι για να δώσει συνέντευξη!

«Αν η χώρα έμενε όπως ήταν μέχρι χθες, νομίζω ότι δεν θα φοβόμασταν να επιβαρυνθεί η κατάσταση, θα λέγαμε ποσό γρήγορα θα βελτιωθεί (…) με δεδομένο ότι ανοίγουν κάποια πράγματα, αυτό με ανησυχεί. Το click away είναι εντελώς άγνωστο στην ελληνική πραγματικότητα και γενικότερα εντελώς άγνωστο, αυτό στο εξωτερικό γίνεται σε πολύ μεγάλα μαγαζιά και όχι στο πεζοδρόμιο. Μπορεί κάποια πράγματα να μην πουν ποτέ σε μια σειρά… Πώς θα κρατήσουμε αποστάσεις και ουρές στην Ερμού που το ένα μαγαζί είναι δίπλα στο άλλο; Το 10 λεπτά με 9 άτομα είναι ασύμβατο. Υπάρχει ασυμβατότητα σε αυτούς τους αριθμούς» επέμεινε ο καθηγητής.

O κ. Δερμιτζάκης υπογράμμισε πως «υπάρχει μεγάλη αστάθεια για το πώς γίνεται ο έλεγχος της πανδημίας της μετάδοσης, δεν υπάρχει σταθερή μείωση, αν υπήρχε τότε θα έλεγα είναι αργό αλλά σταθερά αργό, που σημαίνει προβλέψιμο. Αν κάνουμε εμβόλιο στη φάση κορύφωσης κινδυνεύουμε να ευνοήσουμε την εξάπλωση του ανθεκτικού ιού, κι αυτό είναι παγκόσμιο θέμα, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα».

Ο κ. Δερμιτζάκης δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν πρέπει να συζητάμε για ρεβεγιόν, το μοντέλο είναι πολύ κλειστές οικογένειες, με πολλή προσοχή, με τα παιδιά να μην παίζουν με άλλα παιδιά, μια δεύτερη οικογένεια το πολύ».

protothema.gr και https://www.triklopodia.gr/%ce%b4%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b9%cf%84%ce%b6%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b9%ce%ac-%ce%bd%ce%b1-%ce%bc%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%af%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%bd/

Leave a Reply

Your email address will not be published.