Η Βίκυ Φλέσσα ασχολείται με τα πάντα και τους πάντες και η τεχνική της είναι έξυπνες ερωτήσεις και μετά να ακούει τις σοφίες των καλεσμένων της

Η πιο εύκολη δημοσιογραφία είναι να καλείς αυθεντίες χωρίς αντίλογο.

Είθισται οι δημοσιογράφοι να γίνονται και πολιτικοί. Τον πειρασμό αυτό δεν τον διέφυγε η καλή και σεμνή μας Βίκυ Φλέσσα.

Να λένε, να λένε από τις εμπειρίες τους και τις φοβερές σπουδές τους, στην Οξφόρδη, στο Χάρβαρντ, στο Μπέρκλεϋ, στο Χόπκινς, στο Μάουντ Σαϊνάι, στο Κολούμπια, αλλά να μην υπάρχει κανείς απέναντι να αντικρούσει τον αλαζονικό χείμαρρο των πληροφοριών από τα πρόσφατα magazines που διάβασαν ή τα papers που έστειλαν και τις εργασίες τους.

Είναι επίσης γοητευτικό ν’ ακούς για πρωτοφανή πειράματα και προόδους του ανθρωπίνου πνεύματος, του εγκεφαλικού φλοιού και της επιστήμης, ιδιαίτερα αν είναι χωρίς Θεό και χωρίς πνευματικό φωτισμό που απαιτεί πολύ μεγάλη καταβολή σωματικής άσκησης, εξαντλητικές μετάνοιες, νηστεία, αδιάλειπτη προσευχή και παρακλήσεις-κλήσεις-προσκλήσεις στο Άγιο Πνεύμα να σε επισκεφθεί κι ας είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών.

Έτσι μια έξυπνη φιλόλογος δημοσιογράφος με καλό μισθό στην κρατική τηλεόραση-όργανο της επικρατούσας κομματικής ομάδας μπορεί και δεν χρειάζεται ιδιαίτερος κόπος να διευθύνει ατέλειωτες συζητήσεις μέσα στο χρόνο.

Χάνει τον καιρό της; Ίσως.

Χάνουμε τον καιρό μας να τους ακούμε; Πάλι ίσως.

Ένα είναι γεγονός, την επομένη ημέρα χαμένοι μέσα στην καθημερινή βιοπάλη τα έχουμε όλα ξεχάσει.

Ελάχιστοι θυμούνται ελάχιστες εκπομπές καταξιωμένες, όπως μια εκπομπή του 1970 με τον νυν Επίσκοπο Αλβανίας και τον συνθέτη Σπανουδάκη περί ύπαρξης ή ανυπαρξίας Θεού.   Ήταν τότε που ο Σταμάτης Σπανουδάκης άγνωστος και ανώνυμος συνθέτης απεκάλυψε δημόσια στην ασπρόμαυρη TV, ότι χάρη στον Θεό έκοψε κι επιβλήθηκε στη μάστιγα και κατρακύλα των ναρκωτικών.

http://https://www.youtube.com/watch?v=ATwpPqqDnHA&feature=emb_logo

Μοναδική εκπομπή με ελάχιστες παρόμοιες. Τώρα όσες προσπαθούν να μιμηθούν την Opra μάλλον χάνουν τον καιρό τους και φυσικά δεν χάνουν τον μισθό τους. Κρατικοί υπάλληλοι γαρ…

Μια τέτοια εκπομπή ήταν και της Βίκυς με τον Θεοφάνη Τάσση και τις νέες τάσεις μιας καταρρέουσας αλαζονικής, επιστήμης δίχως πνεύμα αλλά με πολλά καλώδια και ψηφιακές νεωτερίστικες καταγραφές που προσπαθούν να μιμηθούν τον Δημιουργό. Με επεμβάσεις στη Λογική, στη σωματική, εγκεφαλική ικανότητα στον ψυχικό κόσμο και το συναίσθημα αλλά και στη Ηθική. Μια νέα απόπειρα κατασκευής υπερανθρώπου όχι του Νίτσε αλλά του Μεσσία της Ελίτ, της τεχνικής νοημοσύνης, της επέμβασης στα γονίδια και στα χρωμοσώματα, στη δημιουργία κλώνων, μετανθρώπων  και cyborg.

Δείτε το βίντεο και σας εύχομαι να το ξεχάσετε τάχιστα και σεις και τα παιδιά σας αλλά και να βρείτε τον τρόπο, να ενώσετε όλη την ανθρωπότητα όχι σε μια καλωδιακού τύπου αγάπη, αλλά γνήσια και αυθεντική που δεν είναι άλλη από την μετά μανίας προσπάθεια γνώσης του άπειρου Θεού από τον πεπερασμένο και με μνήμη θανάτου άνθρωπο.

Ευαγγελάτος Γεώργιος

http://https://www.youtube.com/watch?v=acN25ml6LkA&feature=emb_logo

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.