Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς: “Νους αποστάς εκ Θεού ή κτηνώδης ή δαιμονιώδης”. Ο Ερντογάν φαίνεται να είναι και τα δύο.

Ρolitico: «Πραξικόπημα; Θα αστειεύεστε, σήμερα άρχισε η κηδεία της δημοκρατίας»

Δυνατόν να είναι τόσο αδίστακτος για εξουσία ώστε να οργανώνει πραξικοπήματα και να θυσιάζει τα παιδιά του λαού του;

Δυνατόν να είναι τόσο αδίστακτος για εξουσία ώστε να οργανώνει πραξικοπήματα και να θυσιάζει τα παιδιά του λαού του;

Ο δημοσιογράφος του «Politico» Ράιν Χιθ ανάρτησε στο twitter ένα άρθρο στο οποίο επικαλείται πηγή από την Τουρκία, η οποία αναφέρει πως το πραξικόπημα στην χώρα «μοιάζει περισσότερο με θέατρο παρά με πραξικόπημα».

Διαβάστε αναλυτικά το μήνυμα που έχει αναρτήσει ο Χιθ:

«Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με την παράλογη πραγματικότητα της Τουρκίας, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί τους την άποψή μου για όσα έγιναν χθες βράδυ:

Σαν πολύ εύκολα ο άοπλος λαός κατέλαβε τα τανκς!

Σαν πολύ εύκολα ο άοπλος λαός κατέλαβε τα τανκς!

Δεν επρόκειτο για ένα πραγματικό στρατιωτικό πραξικόπημα! Στήθηκε από τον εκλεγμένο ισλαμιστή δικτάτορα και τις μυστικές υπηρεσίες σε συνεργασία.

Ήταν μια μεγάλη παραγωγή αλλά και ένα φθηνό παιχνίδι, κανένας πολιτικός ή επίσημος δεν παραδόθηκε πουθενά!

Δεν κόπηκε το Ιντερνετ, δεν απαγορεύτηκε το Facebook και το Τwitter (παρά το γεγονός ότι αυτά είναι ρουτίνα για τον Ερντογάν ακόμη και για το πιο λάιτ περιστατικό) μόνο μια φθηνή στρατιωτική επίδειξη,  πιθανότατα κάποιων εξαπατημένων χαμηλόβαθμων αξιωματούχων οι οποίοι μάλλον θα θανατωθούν για ένα ψεύτικο πράγμα που εκείνοι πίστεψαν!

Φτωχοί μου… Κάτι τέτοια τα συνηθίζει ο πρόεδρος για να κάνει τον εαυτό του να μοιάζει με «ήρωα και υπερασπιστή της δημοκρατίας», ενώ στην πραγματικότητα είναι το αντίθετο.

Όχι μόνο θα πάρει τις απαραίτητες ψήφους αλλά θα κάμψει και ψυχολογικά τους ψηφοφόρους, κάτι που δεν μπορούσε να κάνει με άλλο τρόπο, με σκοπό να γίνει ο «δικτάτορας» ενός ψευδούς προεδρικού συστήματος που προσπαθεί να επιβάλλει και να υποκινήσει ενάντια στην πλειοψηφία.

Καλεί τον κόσμο να βγει έξω, ανθρώπους που θέλει να τους κάνει να πιστέψουν ότι είναι ο μοναδικός άνδρας στην Τουρκία, η μόνη αρχή, ο νομοθέτης, ο δικαστής, ο προφήτης (δεν κοροϊδεύω)!

Μήπως οι γκρίζοι λύκοι του Ερντογάν επιχειρούν μια νέα στυγνή δικτατορία μπρος στους αφελείς πολίτες

Μήπως οι γκρίζοι λύκοι του Ερντογάν επιχειρούν μια νέα στυγνή δικτατορία μπρος στους αφελείς πολίτες;

Οι πολιτικοί ισλαμιστές που τον υποστηρίζουν είναι στους δρόμους ενάντια στο στρατιωτικό πραξικόπημα!

Καλούν για προσευχή από τα τζαμιά, ενώ δεν είναι ώρα για προσευχή. Και αυτό το κάνει για να προκαλέσει τους ισλαμιστές υποστηρικτές να βγουν στους δρόμους!

Έτσι, είναι πολύ πιθανό να δούμε μια περισσότερο απολυταρχική, ισλαμιστική Τουρκία και ένα διαιρεμένο έθνος!

Και την Τουρκία στο χείλος του εμφυλίου πολέμου! Γράφω την άποψή μου για όσα έγιναν, για αυτό το ψεύτικο πραξικόπημα που στήθηκε γελοία για να χρησιμοποιηθεί ώστε να ακολουθήσει μια νέα απολυταρχική, αναμφισβήτητη εντολή στον Ταγίπ Ερντογάν.

Και ακόμη τώρα, μέσα από αυτό το ψεύτικο πραξικόπημα, εξορθολογίζει τις απαράδεκτης, μη δημοκρατικές ενέργειές του και τη στάση του ως ένας ψεύτης υπερασπιστής της δημοκρατίας.

Και πιθανότατα θα πάμε σε πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο (κάτι που πολλοί αναλυτές προέβλεπαν) που εγγυημένα θα του εξασφαλίσει  την πλειοψηφία των ψήφων.

Και αυτό πιθανότατα θα του εξασφαλίσει ακόμη 10 με 15 χρόνια νομιμοποιημένης, εκλεγμένης δικτατορίας.

Είναι πιθανό να δούμε μια αλλαγή των θεσμών προς το χειρότερο, όπου θα κυριαρχεί ο λαϊκισμός και ο ισλαμισμός.

Και μια περίοδος όπου οι ισλαμιστές και οι τζιχαντιστές θα επικρατήσουν. Αυτή, κατά την άποψή μου είναι η αλήθεια, η οποία δεν έχει ακόμη ξεδιπλωθεί.

Αλλά πολλοί άνθρωποι είναι υποψιασμένοι. Το «θέατρο όχι πραξικόπημα» γίνεται hashtag.

Και αυτός τώρα στέλνει sms σε όλους στην Τουρκία! Τι οργάνωση! Και εξακολουθεί να μιλά ακόμη στην τηλεόραση (πραξικόπημα;) για αυτό που συνέβη και αποτέλεσε μια ευκαιρία να καθαρίσει τον τουρκικό στρατό και να κάνει τα πράγματα καλύτερα!

Η τουρκική δημοκρατία είναι ακόμη νεκρή κάτω από την εξουσία του. Οποιεσδήποτε και αν είναι οι συνέπειες, σήμερα άρχισε η κηδεία!».

Αν είναι ο Σουλτάνος ένα τέτοιο σατανικό μυαλό όπως σχολιάζει ο Ράϊαν Χιθ τότε όλα είναι πιθανά να συμβούν στους γείτονες και στους άτυχους γείτονές τους που βρίσκονται υπό διάλυση, δηλαδή εμάς, τους δυστυχείς κατοίκους της πρώην ελληνικής δημοκρατίας, νυν Κορτογουάης.

Υπομονή και θα δούμε απίθανες εξελίξεις!

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.