Οι Τούρκοι συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν προτεκτοράτο της Ε.Ε. και των ΗΠΑ και καλά μας κάνουν, τους δώσαμε εμείς το δικαίωμα.

Έστειλαν και το δικηγόρο τους οι Τουρκαλάδες για να υπερασπιστούν το δικαίωμα έκδοσης των αιτούντων άσυλο ιπτάμενων του ελικοπτέρου. Απέραντο θράσος μιας αυτοκρατορίας που δεν έχει σε τίποτα να φονεύσει 35.000 θεωρούμενους στασιαστές από δικαστές μέχρι, εκπαιδευτικούς και λαϊκούς υποστηρικτές της χούντας των στρατιωτικών που εναντιώθηκαν στην χούντα του Ερντογάν.


Κόψτε φάτσα και βγάλτε συμπέρασμα!
Πρόκειται για τους δικηγόρους Ραμαζάν Αριτούρκ-μέλος του Συλλόγου Νομικών , Χουσεΐν Σιραγκεζέν και Αϊχάν Ντεμίρ. Οι τρεις δικηγόροι ήρθαν, όπως είπαν για να παραστούν ως πολιτική αγωγή στη δίκη των 8, μόνο που «ξέχασαν» πως ήταν εκτός Τουρκίας σε άλλο κράτος.Ο Αριτούρκ περιέγραψε πως θέλοντας να μπει ως δικηγόρος στην αίθουσα του δικαστηρίου στην Αλεξανδρούπολη και να παρατηρήσει την δίκη, αντιμετώπισε μια σειρά από δυσκολίες και οι Έλληνες διοικούντες δεν παρείχαν την δέουσα βοήθεια.

Ο Αριτούρκ είπε : ¨Κατά την αρχή της εκδίκασης η αστυνομία επέδειξε μια ιδιαίτερη προσπάθεια να μην μπούμε στην αίθουσα. Εντέλει αφού προσπαθήσαμε μπήκαμε στην αίθουσα.

Επιθυμώ να αναφέρω το εξής. Ως δικηγόρος συναντήθηκα και με την πρόεδρο και με την εισαγγελέα του δικαστηρίου και ζήτησα να μας δώσουν τα ονόματα και τους βαθμούς αυτών των ατόμων.

Δυστυχώς δεν μας δόθηκαν αυτά από το δικαστήριο και μας ειπώθηκε πως είναι απόρρητα. Επίσης δεν είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε τον φάκελο της υπόθεσης.

Λέγοντας αυτό στην ουσία το δικαστήριο ήρθε σε αντίθεση με τον εαυτό του. Διότι κατά την έναρξη της διαδικασίας είπαν τα ονόματα αλλά με ελληνική προφορά και χαμηλόφωνα. Και δίχως να ακούσει κανείς το ξεπέρασαν¨.

Ο Αριτούρκ είπε πως απορρίφθηκε το αίτημα του να μετάσχει ως πολιτική αγωγή και πρόσθεσε : ¨ Από αυτό εξάγω το εξής. Οι εδώ Έλληνες αρμόδιοι και το δικαστήριο δεν είναι αντικειμενικοί.(Σ.γ.: Στην Τουρκία είναι αντικειμενικότεροι. Ασφαλώς δεν είδαν ποτέ το Εξπρες του Μεσονυκτίου οι Τούρκοι “αντικειμενικοί” δικηγόροι).

Έχω την άποψη πως το δικαστήριο προσέγγισε το θέμα μονόπλευρα. Ελπίζω πως κατά την εκδίκαση την Πέμπτη, η άποψη μου αυτή να διαψευστεί.

Ελπίζω την Πέμπτη να βγάλουν μια σωστή και δίκαιη απόφαση¨.

Τώρα πως γίνεται ο τουρκικός Τύπος να έχει βγάλει συμπέρασμα πως πρόκειται για άτομα του αποσπάσματος που επιχείρησε να σκοτώσει τον Ερντογάν, τη στιγμή που δεν γνωρίζει ούτε καν τα όνοματά τους, μόνο οι ίδιοι ξέρουν…

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.