Tο Σύνδρομο της Ύβρεως στο μεγαλείο του στην αυλή του Ρετζίπ Ερντογάν. Είναι η μοίρα των ισχυρών να πατάνε την πεπονόφλουδα της ματαιοδοξίας τους

Η βρετανική «Daily Mail» αφιέρωσε ένα άρθρο στη βαθύπλουτη ζωή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πιο συγκεκριμένα στην «εθισμένη» στα ψώνια, όπως τονίζεται, σύζυγό του, Εμινέ Ερντογάν.

 

Αγαπημένο ζευγαράκι που στοιχίζει ολίγον ακριβά στον τούρκικο λαό. Τσίπρα Περιστέρα και στα δικά σας!

Αγαπημένο ζευγαράκι που στοιχίζει ολίγον ακριβά στον τούρκικο λαό. Τσίπρα Περιστέρα, και στα δικά σας!

Η περιουσία του πιο ισχυρού άντρα της Τουρκίας φαίνεται πως ανέρχεται στα 139 εκατομμύρια λίρες, οι οποίες αντιστοιχούν σε περισσότερα από 166 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην οικογένεια Ερντογάν ανήκουν τρία παλάτια.

Η Εμινέ Ερντογάν, από την πλευρά της ισχυρίζεται πως ζει μια ταπεινή και μετριοπαθή ζωή, περνώντας τις μέρες της στην κουζίνα του παλατιού.

Ωστόσο, τα τουρκικά Μέσα τοποθετούν συχνά στο στόχαστρο τους την 60χρονη πρώτη κυρία της Τουρκίας, η οποία φαίνεται πως λατρεύει να ξοδεύει τεράστια ποσά για την αγορά τόσο ρούχων όσο και αντικών.

Για την ακρίβεια, την ίδια ώρα που το ένα τέταρτο του τουρκικού πληθυσμού ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, η σύζυγος του Ερντογάν πίνει κάθε μέρα σε χρυσές κούπες ειδικό λευκό τσάι αξίας περίπου 1.800 ευρώ το κιλό.

Ακόμα, σε ένα ταξίδι τους στις Βρυξέλλες τον περασμένο Οκτώβριο, οι άντρες ασφαλείας του Ερντογάν έκλεισαν ένα ολόκληρο εμπορικό κέντρο, ώστε η σύζυγός του να κάνει ανενόχλητη τα ψώνια της.

Το απόλυτο επιστέγασμα του πλούτου της οικογένειας Ερντογάν είναι, ωστόσο το «Ak Saray», δηλαδή το λευκό παλάτι, το οποίο βρίσκεται στα περίχωρα της Άγκυρας και καλύπτει 300.000 τετραγωνικά μέτρα, με 1.000 δωμάτια, γραφεία, αίθουσες εκδηλώσεων, λίμνες και κήπους.

Το κόστος της κατασκευής του παλατιού ξεπέρασε τα 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι ταπετσαρίες των τοίχων φαίνεται πως είναι φτιαγμένες από μετάξι.

Μάλιστα, κατά την απόπειρα του πραξικοπήματος, το λευκό παλάτι βομβαρδίστηκε, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν έχει υποστεί σοβαρές ζημιές.(Σ.γ.:Φυσικά και δεν βομβαρδίστηκε διότι το πραξικόπημα μαριονέτα το σοφίστηκε ο ίδιος ο Ερντογάν. Αν ήταν διαφορετικά τα ΜΜΕ θα είχαν στην καθημερινή δημοσιότητα τα ερείπια του παλατιού από όλες τις δυνατές οπτικές γωνίες. Αλλά ήταν πολύ ακριβό και για τον ίδιο τον Ρετζίπ να το βομβαρδίσει. Δεν τον βαστούσε η καρδιά του να το γκρεμίσει αφού προ μηυνών το εγκαινίασε).

Όπως συμβαίνει στον Λευκό Οίκο, (σ.γ.: το ίδιο συνέβαινε και στο παλάτι του άλλου δικτάτορα Νικολάϊ και Έλενας Τσαουσέσκου, πριν την πτώση και τον θάνατό τους από τον αγανακτησμένο Ρουμάνικο λαό), το λευκό παλάτι διαθέτει δωμάτια έκτακτης ανάγκης και καταφύγια.

Σημειώνουμε πως ο 62χρονος Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν είχε ανακηρυχθεί από το περιοδικό Forbes ο πλουσιότερος πολιτικός ηγέτης στον κόσμο.

Η Εμινέ Ερντογάν δεν είναι Τουρκάλα αλλά αραβικής καταγωγής.

Από όλα αυτά ένα συμπέρασμα βγαίνει: Η εξουσία και η Ισχύς διαφθείρει τους αδύναμους και ανώριμους για στοχασμό, και χωρίς διάθεση για αυτοσυνειδησία και συναίσθηση του προορισμού τους πολιτικούς. Αντί να είναι υπηρέτες του λαού καταντούν τον λαό υπηρέτη τους. Η απόλυτη διαστροφή του λειτουργήματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published.