Και οι συστημικοί καθηγητάδες θέλουν να εμβολιάσουν τα παιδιά σας αδιαφορώντας για τις μέσο και μακροπρόθεσμες συνέπειες.

Ανατροπή από το CDC: «Η ”Δ” δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση σε παιδιά και εφήβους»

Προς τι η παρότρυνση τότε για εμβολιασμό των μαθητών;

Σε μια ανακοίνωση που  φέρεται να καταρρίπτει τους ισχυρισμούς πως η παραλλαγή «Δέλτα» είναι πιο επικίνδυνη για τα νεαρά άτομα, σε σύγκριση με άλλα στελέχη του κορωνοϊού, προέβησαν τα Κέντρα Πρόληψης και Αντιμετώπισης Ασθενειών (CDC).

Και με αυτά τα δεδομένα στα χέρια η κυβέρνηση επιμένει ότι πρέπει να εμβολιαστούν και τα παιδιά! Μάλιστα το υπουργείο παιδείας έδωσε και οδηγίες για το γιατί πρέπει να εμβολιαστούν οι μαθητές ενώ καθημερινά οι “κυβερνητικοί ειδικοί” μιλάνε για τον κίνδυνο της Δέλτα για τα νεαρότερα άτομα.

Όπως ξεκαθάρισε, λοιπόν, η σημαντικότερη ομοσπονδιακή υπηρεσία υγείας στις ΗΠΑ, η «Δ» του κορωνοϊού SARS-CoV-2 δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση στα παιδιά και τους εφήβους.

Τα CDC μελέτησαν δεδομένα ασθενών που νοσηλεύονται με Covid-19 σε 99 κομητείες 14 Πολιτειών στις οποίες κατοικεί περίπου το 10% του πληθυσμού της χώρας. Τα CDC συνέκριναν κατά κύριο λόγο την περίοδο από τις αρχές Μαρτίου μέχρι τα μέσα Ιουνίου με εκείνην από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου, όταν η παραλλαγή Δέλτα έγινε η κυρίαρχη στις ΗΠΑ. Διαπίστωσαν ότι το ποσοστό των παιδιών και εφήβων (0-17 ετών) που νοσηλεύτηκαν με Covid-19 πενταπλασιάστηκε.

Όμως «το ποσοστό των παιδιών και των εφήβων που νοσηλεύτηκε με σοβαρή νόσηση», που χρειάστηκε για παράδειγμα να εισαχθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας, ήταν παρόμοιο και στις δύο περιόδους, δηλαδή και στην πρώτη και στη δεύτερη, όταν η Δέλτα ήταν πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή.

Πιο αναλυτικά, από τα 3.116 παιδιά και εφήβους που νοσηλεύτηκαν κατά τους 3,5 μήνες πριν κυριαρχήσει η Δέλτα, περίπου το 26% μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, το 6% χρειάστηκε οξυγόνο και λιγότερο από το 1% πέθανε.

Μετά τη Δέλτα, από τους 164 νοσηλευόμενους που καταγράφηκαν μέσα σε ενάμιση μήνα, το 23% μπήκε στην εντατική, το 10% χρειάστηκε οξυγόνο και κάτω από το 2% πέθανε. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει σημαντική στατιστική διαφοροποίηση μεταξύ των δύο περιόδων.

Τα CDC σημείωσαν πάντως ότι ο αριθμός των παιδιών που εμφάνισαν σοβαρή νόσηση από τα μέσα Ιουνίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου ήταν μικρός, κάτι που περιορίζει τη συνάφεια της σύγκρισης.

ΠΗΓΗ:https://www.pronews.gr/ygeia/1014618_anatropi-apo-cdc-i-d-den-prokalei-sovaroteri-nosisi-se-paidia-kai-efivoys

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.